Vaikka tavallisesti uutiskynnyksen ylittävät tietoturvahuolet liittyvät suurten monikansallisten yritysten tietoturva-aukkoihin, niin ylivoimaisesti yleisin tietoturvaongelma on edelleen ehdottomasti käyttäjät itse. Esimerkiksi Suojaamattomia verkkokameroita on mahdollista melko helposti kenen tahansa päästä katsomaan. Nyt eräs anonymiksi jäänyt internet-käyttäjä on keksinyt, että näitä suojaamattomia webbikameroita on mahdollista myös googlata. Sen kun syötät googlen hakukenttään hakulauseen inurl:”ViewerFrame?Mode=” -inurl -intitle ja valitset hakutuloksista mielenkiintoisimmalta kuulostavan privaattiwebbikameran.

En itse asiassa ole edes ihan varma homman laillisuudesta, mutta toisaalta jos kamerat kerran ovat netistä vapaasti googlattavissa, niin miksi ei. Saan joka tapauksessa nähdä, kuinka kauan Googlelta kestää blokata tämä porsaanreikä.

Kertokaahan kommentteihin jos löydätte jotain kiinnostavaa!

Edellinen artikkeliBacon Soda on pekonilimpparia
Seuraava artikkeliVoittaako kone ihmisen kivi-sakset-paperissa?