Vaikka tavallisesti uutiskynnyksen ylittävät tietoturvahuolet liittyvät suurten monikansallisten yritysten tietoturva-aukkoihin, niin ylivoimaisesti yleisin tietoturvaongelma on edelleen ehdottomasti käyttäjät itse. Esimerkiksi Suojaamattomia verkkokameroita on mahdollista melko helposti kenen tahansa päästä katsomaan. Nyt eräs anonymiksi jäänyt internet-käyttäjä on keksinyt, että näitä suojaamattomia webbikameroita on mahdollista myös googlata. Sen kun syötät googlen hakukenttään hakulauseen inurl:”ViewerFrame?Mode=” -inurl -intitle ja valitset hakutuloksista mielenkiintoisimmalta kuulostavan privaattiwebbikameran.

En itse asiassa ole edes ihan varma homman laillisuudesta, mutta toisaalta jos kamerat kerran ovat netistä vapaasti googlattavissa, niin miksi ei. Saan joka tapauksessa nähdä, kuinka kauan Googlelta kestää blokata tämä porsaanreikä.

Kertokaahan kommentteihin jos löydätte jotain kiinnostavaa!

Edellinen artikkeliBacon Soda on pekonilimpparia
Seuraava artikkeliVoittaako kone ihmisen kivi-sakset-paperissa?

19 KOMMENTIT

 1. nyt on kyllä pakko sanoa – WANHA
  tuohan on ollut tiedossa jo viimeiset 6 vuottak kun vielä koulujenkin valvonta kameroita löytyi

  mutta ei sillä.. hauskaa ajanvietettä noiden katselu välistä on

 2. Tuskin tätä Google on blockaamassa. Tämä kun on kuitenki aika kauan ollut tiedossa. Samoissa oppaissa joissa on neuvoja miten voi tulostaa tiedostoja suojamattomilla tulostimilla.

 3. Oho nyt tärppäs! En viitsi mainostaa kauhean tarkasti, mutta ”aikuisviihde” kamerat kotoa ovat kyllä yllättävästi jääneet päälle ja joissakin on vielä zoom toiminnat.

 4. Porsaanreikä? Eihän tämä ole mikään reikä, vaan googlen hieno ominaisuus hakea sivustoja. Eihän se ole kenenkään muun kuin ylläpitäjän homma estää sivujensa pääsy yleiseen käyttöön.

  Näitä kameroita ja muita löytää helposti muutenkin vaikka Suomesta etsimällä palveluita suomalaisilta IP-alueita portista 80.

 5. ”kuinka kauan Googlelta kestää blokata tämä porsaanreikä”

  Luultavasti aika kauan, muistan katselleeni näitä jo muutama vuosi sitten. En muista oliko sama hakusana, mutta samantyyppinen keissi oli informoitu jossain samantyyppisellä sivustolla.

 6. Miksi Googlen se pitäisi edes blokata? Jos webkamerat ovat netissä ilman salasanaa ja jopa sillälailla että Googlen botit ne löytävät, ei niitä tarvite blokata.

Kommenttien lisääminen on estetty.