Automaattinen ajopäiväkirja

Sain muutama viikko sitten testiin Maxtechin automaattisen ajopäiväkirjan ja nyt on aika katsoa mitä tapahtui ja mistä tässä oikastaan onkaan kyse. Hyppää ja lue.

Ajopäivä kirja on käytännöllinen, tärkeä ja usein jopa pakollinen apuvälinen monille työnantajille (logistiikka, taksit, vartiointi yms), mutta miksei myös yksityiselle henkilölle jos on tarve ilmoittaa ajokilometrit työnantajalle tai vaikkapa verottajalle. Päiväkirjan ylläpitäminen on kuitenkin työlästä ja unohtuneiden merkintöjen kaivaminen jostain muistin syövereistä voi olla tuskallista. Tähän tarjoaa ratkaisun Maxtechin automaattinen ajopäiväkirja.

Laite voidaan laittaa esimerkiksi hansikaslokeroon tai kiinnittää kojelautaan. Virta löytyy vaikkapa tupakansytyttimestä (tai vaikka obd-liittimestä) ja laitteen lisäksi ei tarvitaa muuta kuin antenni joka kiinnittyy helposti tuulilasin laitaan. Sitten ei muuta kuin ajoa. Todellakin näin, laite ei vaadi mitään muita toimenpiteitä käyttäjältä vaan on suoraan käyttövalmis pakkauksesta. Automaattinen ajopäiväkirja ei kuitenkaan ole pelkkä laite vaan kokonainen palvelu joka istuu niin ajojen hallintaan kuin raportointiinkin – yksityisille ja yrittäjille.

Paikantaminen tapahtuu luonnillisestikin GPS:n kautta ja tarvittava data lähetetään GSM-verkon käyttäen normaalia GPRS:ää. Koska data siirtyy lähes reaaliajassa, on ajoneuvoja kätevä paikantaa verkkopalvelun kautta. Ajopäiväkirjaan voidaan ennaltaa määrittää erilaisia ajoluokkia kuten hiekoitus, auraus, siirtoajo tai huoltoajo. Haluttaessa kuljettaja voidaan tunnistaa iButton-tekniikalla automaattisesti. Pienemmäm kytkimettömän mallin saa helposti piilotettua katteiden alle jolloin virta voidaan ottaa vaikkapa odb-liittimestä.

Ohjelmistosta löytyy työkalut ajojen, autojen, kuljettajien, ajoluokkien jne hallintaan ja raportointiin. Ohjelmistokokonaisuus on kattava ja helppokäyttöinen joskin välillä hieman sekava valtavan datamäärän takia. Ohjelmisto on täysin web-pohjainen ja toteutettu (ainakin pääosin) php:llä.

Kokemukset tuotteesta jäivät positiivisen puolelle. Alussa olin varma ettei laite toimi kunnes huomasin että olin epähuomiossa asennusvaiheessa irroittanut antennin kaapelin. Johtoa tuossa todellakin riittää joten sijoittelu on sinänsä helppoa ja kohtuullisen vapaata. Kun sain laitteen käyttöön, se toimi moitteetta koko testin ajan. Kotelo tuntuu tukevalta ja kestävältä. Pienempi kytkimetön malli on varmastikin vieläkin helpompi piilottaa. Myös tyonhallinta.net -ohjelmisto toimi moitteetta. Testin aikana matkaa kertyi reilut 1100km.

Max Technologies Oy on työn- ja toiminnanohjausjärjestelmien kehittämiseen ja myyntiin erikoistunut yritys. Yhtiön päätuotteita ovat Tyonhallinta.net – monipuolinen työnhallintajärjestelmä sekä Automaattinen ajopäiväkirja ja ajoneuvopaikannusratkaisu.

Lisätietoa: www.maxtech.fi

Yhteenveto:

Todella helppokäyttöinen ja kattava paketti ajopäiväkirjan hallintaan niin yksityiselle kuljettajalle kuin yrityksillekin.

+ todellankin suoraan valmis paketista

+ toimii

+ asiakaslähtöinen ja aktiivinen ohjelmistokehitys

– ohjelmiston käyttöliittymä ajoittain sekava