Sain muutama viikko sitten testiin Maxtechin automaattisen ajopäiväkirjan ja nyt on aika katsoa mitä tapahtui ja mistä tässä oikastaan onkaan kyse. Hyppää ja lue.

Ajopäivä kirja on käytännöllinen, tärkeä ja usein jopa pakollinen apuvälinen monille työnantajille (logistiikka, taksit, vartiointi yms), mutta miksei myös yksityiselle henkilölle jos on tarve ilmoittaa ajokilometrit työnantajalle tai vaikkapa verottajalle. Päiväkirjan ylläpitäminen on kuitenkin työlästä ja unohtuneiden merkintöjen kaivaminen jostain muistin syövereistä voi olla tuskallista. Tähän tarjoaa ratkaisun Maxtechin automaattinen ajopäiväkirja.

Laite voidaan laittaa esimerkiksi hansikaslokeroon tai kiinnittää kojelautaan. Virta löytyy vaikkapa tupakansytyttimestä (tai vaikka obd-liittimestä) ja laitteen lisäksi ei tarvitaa muuta kuin antenni joka kiinnittyy helposti tuulilasin laitaan. Sitten ei muuta kuin ajoa. Todellakin näin, laite ei vaadi mitään muita toimenpiteitä käyttäjältä vaan on suoraan käyttövalmis pakkauksesta. Automaattinen ajopäiväkirja ei kuitenkaan ole pelkkä laite vaan kokonainen palvelu joka istuu niin ajojen hallintaan kuin raportointiinkin – yksityisille ja yrittäjille.

Paikantaminen tapahtuu luonnillisestikin GPS:n kautta ja tarvittava data lähetetään GSM-verkon käyttäen normaalia GPRS:ää. Koska data siirtyy lähes reaaliajassa, on ajoneuvoja kätevä paikantaa verkkopalvelun kautta. Ajopäiväkirjaan voidaan ennaltaa määrittää erilaisia ajoluokkia kuten hiekoitus, auraus, siirtoajo tai huoltoajo. Haluttaessa kuljettaja voidaan tunnistaa iButton-tekniikalla automaattisesti. Pienemmäm kytkimettömän mallin saa helposti piilotettua katteiden alle jolloin virta voidaan ottaa vaikkapa odb-liittimestä.

Ohjelmistosta löytyy työkalut ajojen, autojen, kuljettajien, ajoluokkien jne hallintaan ja raportointiin. Ohjelmistokokonaisuus on kattava ja helppokäyttöinen joskin välillä hieman sekava valtavan datamäärän takia. Ohjelmisto on täysin web-pohjainen ja toteutettu (ainakin pääosin) php:llä.

Kokemukset tuotteesta jäivät positiivisen puolelle. Alussa olin varma ettei laite toimi kunnes huomasin että olin epähuomiossa asennusvaiheessa irroittanut antennin kaapelin. Johtoa tuossa todellakin riittää joten sijoittelu on sinänsä helppoa ja kohtuullisen vapaata. Kun sain laitteen käyttöön, se toimi moitteetta koko testin ajan. Kotelo tuntuu tukevalta ja kestävältä. Pienempi kytkimetön malli on varmastikin vieläkin helpompi piilottaa. Myös tyonhallinta.net -ohjelmisto toimi moitteetta. Testin aikana matkaa kertyi reilut 1100km.

Max Technologies Oy on työn- ja toiminnanohjausjärjestelmien kehittämiseen ja myyntiin erikoistunut yritys. Yhtiön päätuotteita ovat Tyonhallinta.net – monipuolinen työnhallintajärjestelmä sekä Automaattinen ajopäiväkirja ja ajoneuvopaikannusratkaisu.

Lisätietoa: www.maxtech.fi

Yhteenveto:

Todella helppokäyttöinen ja kattava paketti ajopäiväkirjan hallintaan niin yksityiselle kuljettajalle kuin yrityksillekin.

+ todellankin suoraan valmis paketista

+ toimii

+ asiakaslähtöinen ja aktiivinen ohjelmistokehitys

– ohjelmiston käyttöliittymä ajoittain sekava

 

Edellinen artikkeliTekeekö tatuointiplotteri tatuointiartisteista tarpeettomia?
Seuraava artikkeliBacon Soda on pekonilimpparia

11 KOMMENTIT

 1. Aika legacy paketti. Tällaisia nää oli kymmenen vuotta sitten. Ettei vaan ole Nokian ex-insinöörejä asialla?

 2. Juu, muotoilusta ei kyl tipu pisteitä. Ehkä tää masiina on sit tarkoitettu tosiaan kätkettäväks – mutta miksi. Eiks ois voinu laittaa jotain halpaa lcd-paneelia kertomaan statistiikkoja ja muotoilla laitteen niin et sen kehtais asettaa esillekkin?

 3. E:lle vastaukseks, että käetevä piilottaa vaikka työsuhde autoon, niin työntekijä ei voi sammuttaaa vehettä ja ajella omia ajoja!

  Myös vuokrattavaan autoo voisi olla kätevä piillottaa, niin saapahan ainakin tietoon missä auto menee jos katoaa!

  Ja miksi piilottaisi vaikka omaan autoon mahdollisien varkauksien varalta, tosin ulkomailla ja arvokkaassa autossa tarpeellisempi kuin tutussa ja turvallisessa mailman vanhimmalla autokannalla ajettavassa kotosuomessa! 😀

  Mutta kaikinpuolin varmasti hyvä vehe ellei ole ylihinnoiteltu! Eiköhän tuota kannattaisi markkinoida laajasti, kysyntää edullisella hinnalla varmasti!

  • Tai ehkä se on jätetty tarkoituksella pois :). Laitteiden hinnat löytyvät verkkokaupasta toimittajan sivuilta. Palvelun hinnoittelu vaatii tarjouspyynnön.

 4. Ymmärrän hyvin, että se on jätetty tarkoituksella pois. Mielestäni olisi vain järkevää laittaa jokin hintahaarukka, niin tietäisi viitsiikö tällaista lähteä edes kysylemään.

 5. Tässä on jäänyt turhan vähälle huomiolle se, että kuluttajan ei yleensä kannata maksaa laitteistosta kuin kerran – kännykkää ostaessaan. Esimerkiksi Sherpa tolppakameravaroitin maksaa 180 eeroa, kun pelkkä softa maksoi Ovi Storessa kaksi eeroa. Arvaatte kumman otin.

 6. Artikkelissa on suora linkki tuotteen valmistajan sivuille. Siellä on verkkokauppa josta löytyy hinta. Järkevämpää on ollut laittaa linkki niin tietoa haluava saa tietoonsa sen voimassaolevan hinnan heti.

 7. Niinpä näyttäisi olevan. Tiedon tästä olisi voinut kirjoittaa jo itse tekstiin, niin ei tarvitsisi kommenteissa ruinata.

Kommenttien lisääminen on estetty.