Miltä kuulostaisi tatuointikone, johon käsi köytetään kiinni ja annetaan koneen hoitaa kuvion iholle hakkaaminen täysin itsenäisesti? Entäpä, jos tämän lisäksi tatuoitava ei itse pystyisi vaikuttamaan siihen, mitä tatuointikone iholle hakkaa, vaan kone sattumanvaraisesti valitsisi yhden jotain uskontoja kuvaavan symbolin ja nakuttaisi tämän tatuoitavan iholle.

Tällaisella toimintaperiaatteella toimii taiteilijan nimeltään Chris Eckert toteuttama ”tatuointiplotteri” nimeltään Auto Ink. Taideprojektin tarkoituksena on leikitellä ajatuksella, kuinka se mihin kulttuuriin ja uskontoon me satumme syntymään määrittelee voimakkaasti identiteettiämme todennäköisesti lävitse koko elämämme. Ajatuksena on siis verrata aihetta iholle sattumanvaraisesti tatuoituun uskonnolliseen symboliin, joka uskonnon tavoin on ikään kuin leima, jota tatuoinnin ottaja kantaa ihollaan koko elämänsä.

Mitähän Timo Soini olisi tällaisesta taiteesta mieltä?

Kautta: ubergizmo.com

 

Edellinen artikkeliNikodama räpsysilmät herättävät elottomat kodinkoneet henkiin!
Seuraava artikkeliAutomaattinen ajopäiväkirja

9 KOMMENTIT

 1. En ihan tuon näköiseen laitteeseen kättäni vapaaehtoisesti laittaisi. En vaikka iste saisin kuvion päättää.

 2. Tatuoinnit ja lävistykset ovat kammottavia! En haluaisi sellaista ihmisen tai koneen tekemänä.

 3. Kone ei koskaan pysty tekemään yhtenäistä kuviota vaikka hauiksestsa yläselkään, ihminen pystyy. End of discussion.

 4. @deeeee Tarkoitus ei varmaan ollutkaan se, että korvataan tatskaliikkeen nahkaliivistä sikaria polttavaa läskiä tällä.

  Randomilla valittu uskontosymboli sen sijaan on ihan ok metafora elämään, universumiin ja sen sellaiseen. Vaikka en kyllä ite ottais.

 5. – Kaikkiin kulttuureihin synnytään valmis leima otsassa; Suomessa esim turkulaiset, ählämit, somalit ja jyväjemmarit – Intiassa brahmaanit, käsityöläiset, turistit ja muslimit. …näin metaforisesti eikä mitenkään turkulaisia tai lähiympäryskuntien asukkaita loukaten.
  Tosin tämä laite nakuttaa sen leiman vasta syntymän jälkeen joten odotan kultivoituneempaa versiota jossa operaatio suoritetaan jo sikiövaiheessa.

  – Ja koska kyse tosiaan on taiteilijan näkemyksistä, en odottaisi esimerkiksi että Aalto-maljakko syrjäyttäisi bissetuopit Kallion kuppiloista. (Vai onko joku nähnyt Aalto-maljakon johon oikeasti sopisi yksikään kukka tai kimppu?)

 6. Mitä Tuija Brax olisi tälläisesta taiteesta mieltä? Jos kone hakkaisi käsivarteen hakaristin, niin tulevan lakiehdotuksen mukaan tälläinen taide olisi rikollista.

 7. muistakaas sitten että kaikki ei ole sitä mitä siitä ensin näkee.

  tämäkin on varmasti ensisijaisesti keksintö ja toisijaiseti hyödyllinen kone.

  ”keksintö saattaa olla suuri keksijälle vaikka onkin pieni ihmiskunnalle”

 8. Ei taida toimia? Lappeen rantalaisille (Perus suomalaiset) tämähän voisi mennä vaikka kannatusliikkeen toimesta kaupaksi, ei muuta kuin vaaleissa kone esille. Miten muuten tuo toimii, jos lihaa on ranteessa enemmän kuin perusjantterilla, esim. 10kg / käsi? Voi neula upota liian syvällä ja jälki on kuin kotona tehtyä kuumalla neulalla.. tai pahempaa 🙁 Toivon mukaan tuossa on riitävästi säätövaraa…

Kommenttien lisääminen on estetty.