Harva digiboksi istuu kovin hyvin mökkimiljööseen, vaan elektroniset näköradiot ja näiden ohjelmalähteet muistuttavat parhaimmillaankin minimalistisia monoliittejä. Asioita siis, jotka eivät millään tavalla tue antiikkisen arvokasta hirsitalotunnelmaa.

Eräs turkulainen keksijä on päättänyt ottaa ohjat omiin käsiinsä digitaalisen laitekavalkadin modaamiseksi puutalomiljööseen istuvaksi. Ohessa kuvia, ja alla rakentelijan tekstimuotoinen kuvaus projektista:

”Nyt kun muutin tämmöseen wanhaan taloon, niin miljööseen ei enää sopinu alumiininen htcp-kotelo.Niinpä tein tämmösen …

Olin Bauhauskäynnillä ja silmään osu tommonen puinen laatikko 17,90eur. Olin käsitellyt aiemmin laittamani lautalattian tommosella sävyttävällä puuöljyllä ja sitä jäi vähä yli. Sävyyn sopiva.

Käsikahvojen aukot toimii näppärästi tuulettimen aukkoina. Dvd-luukusta piti tulla vähän ohuempi, mutta tuli oho-efekti.

Power ledi on vanha 1000 watin studiolamppu. Syötän siihen muuntajan kautta 26,3 volttia. Rele napsauttaa sen päälle, kun koneen laittaa käyntiin. Vie tolla kirkkausasteella 45 wattia ja lämmittää puolen metrin päähän.

”Ledin” muuntaja lymyää ton slot-in dvd-aseman alla. Ajattelin, että toi laatikko olis ollu liian iso. Ei ollu, niinku sisäkuvasta näkyy. Virtalähde piti ottaa pois peltilaatikosta. On nyt sopivan vaarallinen.

Takapaneelin pci-kortteja varten nappasin romukotelosta. Vähän väkivaltaa ja hyvin irtosi.
Vielä pitäisi löytää tyyliin sopiva virtakytkin…”


Edellinen artikkeliIhmiskoe: eroon joulukiloista uuden sukupolven liikeohjaimilla!
Seuraava artikkeliSwitch on itse koottava linkkuveitsi vaihtoterillä