Videolla mallia jaibreikatun PS3 konsolin toiminnassa

Sen jälkeen kun Sony viime maaliskuun lopussa julkisti Playstion 3 konsolille rinnakkaisen käyttöjärjestelmän asentamisen estävän firmware päivityksen mallia 3.21, on olut vain ajan kysymys koska hakkerit löytävät tavan kiertää Sonyn suojaukset ominen sovellusten asentamiseksi. Nyt, noin yhdeksän kuukautta myöhemmin hakkeriryhmä nimeltään Geohot on julkaissut custom firmwaren Pleikkarille, joka mahdollistaa omien, Sonyn hyväksymättömien sovellusten asentamisen pelikonsolille.

Sonyn kannalta huolestuttavaksi asian tekee se, että custom-firmawaren asentamiseen ei tarvita muuta, kuin netistä ladattava suojauksen murtava softa, sekä tavallinen USB-muistitikku. Seuraaviksi vuosiksi onkin sitten odotettavissa kiivasta kissa-, ja hiirileikkiä Sonyn ja hakkereiden välillä. Eli siis kuinka nopeasti Sony ehtii blokkaamaan hakkereiden jailbreakit ja kuinka nopeasti hakkerit ehtivät keksimään uuden tavan kiertää suojaukset.

Hilavitkutin.com ei ota kantaa oman PS3 konsolin suojausten murtamisen laillisuuteen. Suurin huolenaihe pelialalla varmasti kuitenkin kohdistuu siihen, että missä vaiheessa joku kehittää PS3 sovelluksen, jolla tavallisesti Blu-ray -levyillä toimitettuja pelejä on mahdollista kopioida ja pelata suoraan PS3 konsolin kovalevyltä.

Lähde: geohot.com

Edellinen artikkeliUusi sovellus tekee iPhonesta toimivan 3D-skannerin – oikeesti!
Seuraava artikkeliTestissä Withings WiFi-henkilövaaka

23 KOMMENTIT

 1. Onhan tuo ”varmuuskopioiden” pelaaminen kovolta käsin ollut jo tehtävissä jo piiiitkän aikaa. Monet torrent sivustotkin ovat täynnä PS3 rippejä.

 2. Perhanan hakkerit! Ei kai sitä joka asiaa pidä hakkeroida… ei edes sen takia että saisi jonkun toisen käyttöjärjestelmän tai ilmaisia pelejä. Miksi ostaa konsoleita jos rahat ei riitä peleihin?!?

  BTW: Jos haluaa erin käyttiksen nii tulis hankkia tietokone ja siihen pistää mitä huvittaa.. Jättäkää konsolit rauhaan ihan vaa Sonyn/Nintendon/Microsoftin takia. Kohtahan kukaan ei tee uusia konsoleita kun ne kuitenkin hakkeroidaan ja pelit ei kohta mene kaupaksi ku otetaa vaa kaverin peli ja kopioidaan omalle kovalevylle ja pelaillaa sitte ihan ilmaiseksi toisten rahoilla…

 3. Näyttää jo löytyvän ratkaisu jolla voi pelata PS3:lle asennettuja pelejä. Se siitä sitten, mutta hei nythän voi pelata kaikkia niitä loistavia Homebrew pelejä, ei vaan tuu yhtäkään mieleen.

 4. Eniten tässä haittaa se jos jotkut mulkut alkavat huijaamaan online-peleissä.

 5. Siis mitä tää PS3 jailbreak käytännössä tarkoittaa? Voi ladata jotain pelejä ilmaiseksi jostain ja miten ihmeessä? Onko tää joku laiton juttu?

 6. Tilannehan on nyt täysin sama, kuin Applen laitteiden kanssa. iPhonessa ohjelmistomurtamisesta on hyötyä mm. halutessaan operaattorilukon poistamista. Tuo tyyppihän (George Hotz) on täysin sama tyyppi, joka kehittää iPhonelle jailbreakkeja.

 7. Eara, kyllä tämä tarkoittaa nimenomaan sitä, että pelit voi ladata ilmaiseksi esimerkiksi torrent sivustoilta. Ja laitonta pelien lataaminen ilmaiseksi verkosta on juu.

 8. Tekijän / Hakkereiden tarkoituksena on myös ollut saada ajettua omia softia PS3 raudalla, eli pystyä asentamaan se Linux myös Slim-malleihin.

  Vihdoinkin, voisin jollekulle hakkerille jotain maksaakin, jos joku viitsisi askarrella kädestä pitäen ohjeet; ”Kuinka asennan Ubuntun (tai jotain muuta) slim-mallin PS3:een!!

  Pikkusenko verran ärsytti aikoinaan, kun ostettuani sonyn paskiaisilta rautaa, oletin että siihen olisi sen pystynyt asentamaan heittämällä…

 9. Eiköhän Sonyn pojat kehittele kuitenkin sellaisen softan mikä tunnistaa waretetun ja aidon pelin. Tuskin tämä alkaa kolisuttelemaan mitään nettipelejä.

 10. Missä on omatunto, kun ladataan netistä ilmaiseksi vaivalla tehtyjä pelejä. Tälläisten artikkelien postailu julkisesti kasvattaa piratismia. Tekijät eivät saa enää hyvin rahaa ja luovat ratkaisut vähenevät. RAPPIOTA!!!

 11. Kyl taitaa aika monella loppujenlopuks olla mielessä tossa nimenomaan se et pääsee käyttää muita käyttiksiä ja homebrew-softia ennen kuin niitä warepelejä. Itsellä oli aikoinaan ekan sarjan xboxi jonka modasin nimenomaan sitä varten että sai asennettua siihen uuden dashboardin ja kaikenlaista softaa ja pikkupeliä.

  Ja mitä tulee siihen et hankkis pc:n jos haluais näin tehdä niin onhan toi pleikkari kuitenkin aika hyvä paketti (vaikka itselläni tossa telkkarin alla kyllä puksuttelee ihan vanha kunnon perinteinen personal computer) ja vielä varsin halpa sellainen. Se pleikkarin os ei vaan ole mikään huippu käyttää jossain media-/internetkäytössä.

  Et sillai.

 12. Uutta webbiselainta pleikkariin odotellessa.. Muuttuu mahdollisesti siinä vaiheessa olkkarin keskipisteeksi ja pc häviää nurkasta!

 13. Ja se mikä kummastuttaa, ei iPhonen jailbreakista uutisoida, mutta ps3:sen kyllä 😀

 14. @Erkki

  Fail. Taisi olla viime kesällä kun oli artikkeli iphonen jailbreakista.

 15. Ei taida ihan tavallisella muistitikulla onnistua. Edellisen kerran kun tarkistin niin tarvitaan edelleen erityinen ohjelmoitavissa oleva usb-porttiin liitettävä – toki muistikortin näköinen – laite.

 16. erk: C0 CE FE 84 C2 27 F7 5B D0 7A 7E B8 46 50 9F 93 B2 38 E7 70 DA CB 9F F4 A3 88 F8 12 48 2B E2 1B
  riv: 47 EE 74 54 E4 77 4C C9 B8 96 0C 7B 59 F4 C1 4D
  pub: C2 D4 AA F3 19 35 50 19 AF 99 D4 4E 2B 58 CA 29 25 2C 89 12 3D 11 D6 21 8F 40 B1 38 CA B2 9B 71 01 F3 AE B7 2A 97 50 19
  R: 80 6E 07 8F A1 52 97 90 CE 1A AE 02 BA DD 6F AA A6 AF 74 17
  n: E1 3A 7E BC 3A CC EB 1C B5 6C C8 60 FC AB DB 6A 04 8C 55 E1
  K: BA 90 55 91 68 61 B9 77 ED CB ED 92 00 50 92 F6 6C 7A 3D 8D
  Da: C5 B2 BF A1 A4 13 DD 16 F2 6D 31 C0 F2 ED 47 20 DC FB 06 70

  Tuolla pystyy omat softat allekirjoittaan niin ei tarvi ees breikata sitä pleikkaria.. 🙂
  ja sitten sony tuskin tulee muuttaan tuota koska se rikkoisi kaikki nykyiset pelit, joten onnea sony kannatti poistaa se linux tuki..
  monet tekevät sen takasin saamiseksi paljon töitä..

 17. On se ihme kun eräs numero sarja moderoitiin pois joka sisälsi rootkey:n jolla ei tarvii tehdä ollenkaan tuota jailbreikkausta.
  kuhan sillä ensin allekirjoittaa halutut softat.
  no syny saa syttää siitä ihan itseään sillä kun poisti linux tuen ps3:sta päivityksellä.

 18. wertyqa: siinä tapauksessa sun kannattas päivittää tietos, jos luulet näin asian olevan.

 19. wertyqa:

  Oliskohan ollu vaikkaaa…. hmmm.. MUISTITIKKU!!! Ja kuule ihan tavallinen!

Kommenttien lisääminen on estetty.