Daniele Del Nero on luonut tämän varsin omaperäisen pienoismallimaailman, jossa talot ovat täysin homeen peitossa. Home on mielenkiintoinen elementti usealla tavalla. Antibioottien muodossa se on pelastanut miljoonien ja miljoonien ihmisten hengen. Juustoissa hometta pidetään herkkuna. Mutta esimerkiksi homehtunut leipä on myrkyllistä. Ja toisaalta näissä pienoismalleissa home on struktuurina erittäin kaunis ja herkästi rikkoutuva.

Daniele Del Nero rakensi minitalot mustasta ja paperista, peitti ne jauholla ja lisäsi homenäytettä niiden pintaan. Sen jälkeen ei kestänyt kauaakaan kun talot olivat aivan homeen peitossa.

Del Nero kertoo haluavansa näillä teoksilla myös herättää ajatuksia ajan kulusta ja Maasta ihmisen jälkeen. Mielestäni mukavampi lähestymistapa on löytää homeen estetiikka. Nyt kun tietää että sellainenkin on! ja onhan tässä hometalo-sanakin hyvin ruumiillistettu. Usealla tämä sana on varmasti saanut negatiivinen leiman.

Lähde: thefoxisblack.com

Edellinen artikkeliiPhone kotelo kuin pekoni munilla – kirjaimellisesti.
Seuraava artikkeliLooptaggr on lisälaite spraypulloon, joka sarjallistaa sapluunan käytön

7 KOMMENTIT

  1. Koko artikkeli tuntui siltä, kun se olisi ajettu suoraan google translatesta läpi.

  2. Homehtunut leipä ei ole välttämättä myrkyllistä. Riippuu siitä maillaista hometta siihen muodostuu. Suurin osa homeista mitä leipään muodostuu eivät itseasiassa ole edes epäterveellisiä. Toisaalta osa on ja sitä ei näe päälle, joten parempi jättää syömättä. Toki homehtuminen vaikuttaa ikivä’sti myös leivän makuun ja on muutenkin selvä merkki leivän jo vähemmästä tuoreudesta.

  3. fewa: En vain ymmärrä miksi ihmiset tukkivat hometta elimistöönsä ja väittävät herkuksi.

Comments are closed.