Toimiva 3D-tulostettu huilu on tulevaisuutta

Merkkien mukaan emme enää ole kovinkaan kaukana todellisuudesta, jossa monia arkapäiväisiä käyttöesineitä ei enää tarvitse hakea kaupasta, vaan näitä voi tarpeen mukaan tulostaa joka kodista löytyvällä 3D-tulostimella.

Tässä hieman maistiaisia tulevaisuuden elämäntyylistä 3D-pikamallinnuksen avulla tulostetun, kauniisti soivan huilun muodossa. Konserttikäyttöön valmis huilu syntyi Objet Connex500 3D-tulostimella, joka pystyy tulostamaan useita eri materiaaleja saman aikaisesti. Tulostuksen jälkeen huilusta täytyi vain poistaa valujämät, lisätä jouset koskettimien alle ja napsautella osat paikalleen. Huiluprojektin taustalla on Amit Zoran MIT:n Media Labrasta.

Oheisella videolla kuvatarina huilun valmistuksesta, sekä mallia siitä kuinka soitin soi.

Muita huimia mahdollisuuksia tulevaisuuden 3D-tulostukselle voisivat musiikki-instrumenttien tulostelun ohella olla esimerkiksi teknisten laitteiden varaosat, joita ei tarvitsisi erikseen lähteä varaosaliikkeestä hakemaan. Myös lasten lelut tulevaisuudessa ostetaan tietenkin verkkokaupasta ja tulostetaan valmiiksi kotona heti ostotapahtuman jälkeen. Kenties pian voimme myös kahvikupin rikkoutuessa laittaa kupin sirpaleet 3D-tulostimeen raakamateriaaliksi ja tulostin printtaa näistä uuden, alkuperäisen kupin kanssa identtisen juoma-astian.

Mahdollisuudet teknologian kehittyessä ovat joka tapauksessa huimat!

Kautta: engadget.com