Onko sinulla kuningasidea, jonka toteuttamiseen tarvitsisit ainoastaan oikeat kontaktit ja sopivan määrän riskipääomaa? Jos taitoa ja uskoa omaan ideaan riittää, niin nyt on enää turha itkeä vaikeasti löytyvän rahoittajan perään. Rahoitusta voi nyt nimittäin kuka tahansa hakea helposti avoimen kickstarter.com -rahoituspalvelun kautta. Palvelun toimintaperiaate on se, että halukkaat voivat ilmoittaa palveluun esimerkiksi teknologisen keksintönsä, elokuvaideansa, tai vaikkapa taideprojektin rahoituksen toivossa.  Rahoittajille voi oman valinnan mukaan luvata vaikkapa ilmaisen tuotteen muutaman kymmenen euron rahoituspanosta vastaan.

Hyvä esimerkki onnistuneesta, Kickstarterin kautta tehdystä rahoituskierroksesta on Chicagolaisen Minimal Studiosin iPod nano -rannekelloteline. Vakuuttavan esityksen, ja kohdeyleisön mielestä toimivan konsepti avulla yritys on onnistunut keräämään tuoteideansa toteuttamista varten massiivisen, yli miljoonan euron pääoman. Yksittäisiä 25-70 dollarin sijoituksia vastaan pääomaansa hankkeeseen sitoneet saavat itselleen ilmaisen, sijoitusmäärää vastaavan iPod Nano -pidikkeen kun näitä alkaa putkahdella valmiina tuotantolinjalta. Kiitos onnistuneen ”rahoituskierroksen” ensimmäisiä Minimal Studiosin iPod nano -rannekellopidikkeitä odotetaan tuotantolinjalta jo tammikuussa.

Eli sitten ei muuta kun älynystyrät töihin, vakuuttava tuotekonseptin esitys työn alle, ja idea myyntiin Kickstarteriin! (Ja jos joku nyt väittää että tekisi itse paremman, niin sitten on vaan parempi tehdä)

Kautta: engadget.com

Edellinen artikkeliDroidflake on paperilumihiutale Tähtien sodan droideilla
Seuraava artikkeliChariot Skates, eli polkupyörän renkaiden kokoisilla rullilla varustetut rullaluistimet