Kuvassa yllä editorilla suunniteltu virtuaalipuukko, ja alla valmis käsityönä valmistettu keklu.

Pitkään aikaan ei Hilavitkuttimen haaviin ole tarttunut mielenkiintoisia, uutisoimisen arvoisia nettisivustoja. Nyt eteen on kuitenkin tullut sen verran makoisa, ja lisäksi jopa kansanperinteitämme tukeva verkkopalvelu, että tästä on ehdottomasti syytä laittaa juttua julki!

Kyseessä on Puukkopaja.fi -osoitteesta löytyvä palvelu, jonka avulla kuka tahansa voi suunnitella itselleen uniikin, käsityönä valmistettavan kotimaisen puukon. Mikä parasta, olemme Puukkopajan kanssa sopineet että järjestämme yhteistyössä kilpailun, jossa palkintona on ei vähempää, kuin käsityönä, voittajan omien toiveiden mukaan tilaustyönä valmistettu puukko!

Palvelun puukkoeditori löytyy suoraan tämän linkin takaa. Kilpailuun pääset osallistumaan täältä löytyvän kilpailulomakkeen kautta.

Suunnittelupalvelun kautta tilattujen puukkojen hinta on valitusta terän pituudesta riippuen 63,90 – 79,90 euroa.

Puukkopajan oma lehdistötiedote kertoo ”puukkoeditorista” seuraavaa

”KÄTHEENSOPIVA, TERÄVÄ JA HYVÄNNÄKÖNEN”

Netissä voi suunnitella oman puukon

Puukkopaja.fi on uusi verkkokauppapalvelu, jossa asiakas voi suunnitella ja tilata mieleisensä puukon. Valita voi puukkomallin sekä terän ja kahvan materiaalit.
Puukoissa käytetään laadukasta suomalaista visakoivua ja poronsarvea sekä lämpökäsiteltyä ja läpivärjättyä koivua.
Tuppeen asiakas voi valita polttokuvan eri vaihtoehdoista.

Ei vastaavaa palvelua ennestään

Puukko on käyttöesine mutta usein myös hyvin henkilökohtainen – kuten kännykkä. Siksi sen pitää olla paitsi käytännöllinen myös näyttävä ja persoonallinen.
– Hyvä puukko on kätheensopiva, terävä ja niin laadukkaasti tehty, että se kestää ajan hammasta, kolarilaislähtöinen Harri Palomaa sanoo.
Puukkopaja.fi-verkkokauppapalvelu syntyi, kun Palomaa ja toinen lappilaistaustainen nuori mies, Markus Mokko, pyörittelivät ideaa ruokatunneilla työpaikallaan Helsingissä.
Miehet eivät tiedä, että vastaavaa palvelua olisi verkossa ennestään.

Puukot tehdään käsityönä Lapissa

Verkkopalvelussa myytävät puukot valmistaa käsityönä kolarilainen, jo vuonna 1980 perustettu Wood Jewel design Kauko Raatiniemi Ky. Wood Jewel valmistaa myös puukkojen tupet.

Edellinen artikkeliParas tapa pitää pommit lämpiminä?
Seuraava artikkeliAmerikkalaisten hölmöimmät tyhmyydet