Magneetilla voidaan muuttaa oikeakätinen vasenkätiseksi

Aivopuoliskot käyvät keskustelua siitä, kumpaa kättä tulisi käyttää. Vaikeampiin tehtäviin käytettäväksi valitaan oikeakätisen oikea käsi ja vasenkätisen vasen. Toisaalta on helpompia tehtäviä, jotka voidaan hoitaa kummalla tahansa kädellä yhtä hyvin. Kalifornian yliopistossa Berkeleyssä on havaittu, että asettamalla transkraniaalinen magneettistimulaatio aivojen päälakilohkoon voidaan vaikuttaa siihen kumpi käsi on käytössä. Erityisesti ollaan havaittu että voidaan ”kytkeä” aivot siten että käyttöön valitaan aina esim. vasen käsi. Tämä ei tietenkään poista ongelmaa, että vasen käsi ei välttämättä kaikilla ole yhtä kehittynyt esimerkiksi kirjoittamaan.

Johtava tutkija Richard Ivry pitää tätä havaintoa vain jäävuoren huippuna. On nimittäin odotettavissa että tätä magneettiefektiä voidaan soveltaa myös muuhun päätöksentekoon. Esimerkiksi voidaan vaikuttaa siihen mitä koehenkilö haluaa syödä tai minkä elokuvan hän tahtoo nähdä. Tässä vaiheessa käytännön hyötyä löydetään jo tapauksista, joissa toisen kätensä menettänyt henkilö voidaan ohjata nopeammin käyttämään jäljelle jäänyttä kättä kaikkeen toimintaan.

Kenties joku päivä ei tarvitse leikellä kudoksia auki niin paljon vaan päästään hoitamaan ihmisen sisäisiä asioita magnetismilla ja muilla ihmekeinoilla. Näin säästyisi paljon vaivaa.

Lähde: io9.com (via dvice.com)