Timur Civan tahtoi hieman vintage-kuvia. Tätä varten hän suunnitteli kuvaavansa 4×5-laakafilmille vanhalla analogisella kameralla. Laitteet ja kuvan tuottaminen kuitenkin tuntuivat vaikeilta, kenties myös haasteellisilta. Ja kuviin astui hänen venäläinen linssiasiantuntija-kaverinsa auttamaan projektiin. Palkkikamera jäi kesken ja projekti hautumaan.

Myöhemmin sama kaiffari kutsui liikkeeseensä katsomaan vanhoja optiikoita joita oli löytänyt vanhojen kamerapalojen seasta. Noin vuodelta 1908 oleva Wollensak-linssi on polttoväliltään 35mm, aukko f5,0 Cine-Velostigmat ja se saatiin sopivien lisäosien avulla sopimaan Timurin Canon 5D Mark 2:een.

Hienoja kuvia täytyy myöntää. Mutta. Mutta. Tavallaan. Onko tässä mitään ideaa? Onko? En tiedä.

Lähteet: gizmodo.com, www.cinema5d.com

Edellinen artikkeliSanghyun Jeong ja Jun-Tae Park: Full Circle, polkupyörä joka on myös trolley
Seuraava artikkeliRain wars, Tähtien sota – Star Destroyer -sateenvarjo

6 KOMMENTIT

 1. Edellisen vuosisadan alussahan kameraa pidettiin pahan silmänä johonka eteläisessä Afrikassa suhtauduttiin varauksella kun kameran linssin pelättiin kaappaavan kuvattavan sielun valkoisen miehen taikalaatikkoon vangiksi ikuisiksi ajoiksi, magiaan uskoville tuollainen voisi saattaa aiheuttaa sieluun lähtemättömän jäljen josta toipumiseksi täytyisi jumalia lepyttää paikallisessa poppamies baarissa seuraavan turistikauden alkuun saakka. En ainakaan suosittelisi ottamaan tätä konseptia reissuun mukaan pimeimpään Afrikkaan jossa kait yhä uskotaan pahan silmään.

 2. ”Onko tässä mitään ideaa? Onko? En tiedä.”

  Ideahan on juuri se, että saa otettua vintage kuvia, jotka tuntuvat jotenkin nostalgisilta. Musta-valko kuvat myös luovat tunnun ajattomuudesta. Itse ostasisin, jos olisi myynnissä.

 3. @aera No eiks tuolla hilavitkuttimen konserniin kuuluvassa superkaupassa oo noita lomo-linssejä adapterikittien kanssa? 😛 Heität sieltä jonku muovilinssin kameraas ja vaihdat mustavalkoiselle niin tulos on about yhtä retroa katsottavaa.

  Itse jopa harkitsin tuota operaatiota, kattelin flickristä lomokuvia joita jengi on kuvaillu dslr:llään joissa lomolinssit, mutta innostus laannahti kun keksin rahoille muuta käyttöä.

 4. E: Tai sitten ostaa parilla eurolla vanhan kameran kirpparilta ja kuvaa sillä. Ehkä helpointa 😛

 5. Superkauppa ja muovilinssit ei nyt ihan sama asia.
  Itse arvostan ja otoksesta riippuen ehkä jopa hankkisin itselleni kuvan joka on otettu alkuperäisellä vintagekameralla tai vähintään alkuperäisellä linssillä, niin kuin tässä tapauksessa.

  Esimerkiksi alkuperäinen maalattu taulu, jossa on tavaramerkkinä käytetty taiteilijan lisäksi pensselinjälkeä/tekniikkaa on huomattavasti kiehtovampi, kuin taulu joka on printti tai jäljennös originaalista.

 6. Se vaan että tuolla ei retroa fiilistä saa millään. Sen vintage-lookin teki objektiivin lisäksi sen ajan paperi, filmi ja kehitysprosessi. Enemmänkin juuri kolme viimeistä, kuin itse objektiivi. Tuollaisen objektiivin lätkäiseminen digirunkoon tuo vain pehmeän piirron ja helvetillisen vinjetoinnin.

Kommenttien lisääminen on estetty.