Timur Civan tahtoi hieman vintage-kuvia. Tätä varten hän suunnitteli kuvaavansa 4×5-laakafilmille vanhalla analogisella kameralla. Laitteet ja kuvan tuottaminen kuitenkin tuntuivat vaikeilta, kenties myös haasteellisilta. Ja kuviin astui hänen venäläinen linssiasiantuntija-kaverinsa auttamaan projektiin. Palkkikamera jäi kesken ja projekti hautumaan.

Myöhemmin sama kaiffari kutsui liikkeeseensä katsomaan vanhoja optiikoita joita oli löytänyt vanhojen kamerapalojen seasta. Noin vuodelta 1908 oleva Wollensak-linssi on polttoväliltään 35mm, aukko f5,0 Cine-Velostigmat ja se saatiin sopivien lisäosien avulla sopimaan Timurin Canon 5D Mark 2:een.

Hienoja kuvia täytyy myöntää. Mutta. Mutta. Tavallaan. Onko tässä mitään ideaa? Onko? En tiedä.

Lähteet: gizmodo.com, www.cinema5d.com

Edellinen artikkeliSanghyun Jeong ja Jun-Tae Park: Full Circle, polkupyörä joka on myös trolley
Seuraava artikkeliRain wars, Tähtien sota – Star Destroyer -sateenvarjo