Kenties sähköautot vielä yleistyvät jossain vaiheessa, saa nähdä. Nythän autoja, jotka eivät ollenkaan syö bensaa harvemmin näkee. Sitten kun bensalla ei enää voi kurvailla kotiin ja akuista loppuu virta tien päällä on turha viritellä latauskytkentöjä voimavirtakaapeleihin. Se saattaisi olla myös vaarallista, ja räjäyttää akut. Sveitsiläinen Nation-E on kehittänyt auton, jolla voi ladata autoja tien päällä.

Kyseessä siis ei ole aggregaatti-tyylinen ratkaisu vaan iso akku, josta voi ladata tavallisen sähköauton akun 15 minuutissa kulkemaan 30 kilometriä. Ja tällä pitäisi sitten selvitä seuraavalle latausasemalle. Tällä hetkellä Angel Car kiertää Eurooppaa promoamassa tätä uutta innovaatiota. Akkulaturi on myös siitä käytännöllinen että sen voi asentaa minkä tahansa pakettiauton takatilaan.

Lähde: www.ecofriend.org

Edellinen artikkeliHomer-liukuportaat
Seuraava artikkeliPiin 2.000.000.000.000.000. numero on 0. Tämän selvitti Nicholas Sze Yahoo!:n palvelimilla

15 KOMMENTIT

 1. Uutinen ei sitä kerro, mutta ironista olis jos tämä auto sitten kuitenkin itse kulkisi bensalla 🙂

 2. Toisaalta ironiaa sekin että polttomoottoriautossa tuotakin todennäköisimmin roudataan, muuten se ei pääse pitkien etäisyyksien päähän auttamaan. Siinä meidän vihreys…

  Jyrki btw, lähdelinkki ei toimi, 404

 3. Onkohan tossa latausautossa bansamoottori niin ei tarvi pelätä, että virta loppuu avustuskeikalla.

 4. Ei aggregaattikaan olis ironian huippu ollut vaan rehellinen myöntäminen tietyn järjestelmän heikkouksista täydentäen toisella tekniikalla. Nyt 30km akku kun ei hirveästi auta jos on joutunut sähkölatausasemien ulkopuolelle ja lähin latauspaikka on kauempana.

  Jokaises tekniikassa on heikkoutensa. Niin se olis bensallakin jos bensa-asemia olis yhtä harvas kuin latauspaikkoja ja kyseinen auto joutunut järkitoiminta alueensa ulkopuolelle. Kuten tavallinen sedani jossain aavikolla. Jos siellä kamelilla tuodaan bensaa niin onko se ironiaa vaiko ei?

 5. …tai kenttänsä menettäneellä iPhonella yläkertalaisille morsettaminen patteriin nakuttamalla.

 6. Historiallisesta näkökulmsta katsottuna sähköauto on keksitty ennen polttomoottoria. Polttomoottori vain syrjäytti ja lopetti sen kehityksen.

 7. Mitä jos auto toimii polttomoottorilla, mutta polttaa jotain muuta kuin fossiilisia aineita? Siinä se vihreys taas on.

 8. Akkutegnologiaa sen paremmin tuntematta. Rullaamallahan(paremmin tunnettu jarrutusenergian talteenottona) saadaan ladattua akkuja. Eikös näin ollen autoa hinaamalla saada sähköautotkin ladattua?

 9. kopteri, se hinaaminen lataisi sähköauton akkua niin hitaasti että on käytännössä sama hinata se auto perille asti

 10. @kopteri, akkujen lataaminen, eli generaattorin pyöritys, jarruttaa menoa aika paljon vrt. siihen että mentäis vapaalla. Hinaamalla siis vaan siirrettäis tien kautta energiaa autosta toiseen. Helpompiakin tapoja sähkön siirtoon on keksitty 🙂

 11. Ironiaa on sekin että polttomoottori alkoi yleistyä vasta kun siihen
  saatiin sähkömoottori starttaamaan 😉

 12. @kopteri, muistan kuulleeni jonkun sähköautoilijan kertoneen kääntäneensä Elcatistaan regen-jarrutuksen päälle kun sitä hinattiin akun loputtua. En kyllä muista paljonko sanoi sillä vielä päässeen sen jälkeen. Jonkin verran kuitenkin.

Kommenttien lisääminen on estetty.