Japanilaisen Saitaman yliopiston Human-Robot Interaction Center -osasto on kehittänyt robotiikkaa hyödyntävän pyörätuolin joka seuraa automaattisesti vieressä kävelevää hoitajaa. Useissa pienissä sairaaloissa sekä laitoksissa on vähän henkilökuntaa ja useasti on havaittu tilanteita, joissa yhden hoitajan olisi hyvä viedä kahta pyörätuolissa olevaa henkilöä kerrallaan. Lisäksi automaattisesti kaverin tai hoitajan vierustalla seuraava tuoli tarjoaa hyvän asetelman keskustelulle, kun mennään rinnakkain. Videolla esitellään tuolin toimintaa:

Tämä ”robotti” on rakennettu tavallisen pyörätuolin pohjalle ja se on suunniteltu siten että automaattiohjaus sujuu kapeissakin käytävissä. Laite on tällä hetkellä testikäytössä joissain pienissä hoitokodeissa, ja ensi vuonna on tarkoitus tuotteistaa tuoli ja markkinoida se maailmalle. Luulisi että nykyteknologialla tuohon tarvittava rauta ei ole kovinkaan kallis. Tiedä sitten mitä maksaa lisenssit yms..

Lähde: dvice.com

Edellinen artikkeliKori no Suizokukan on japanilainen pakastekala-akvaario
Seuraava artikkeliLuuranko-skanneri tunnistaa terroristin n. 50 metrin päästä

6 KOMMENTIT

  1. En nyt sit tiedä onko tämä niin ”hyvä” keksintö.

    Hilavitkuttimena loistava, mutta onko se sitten hyvä, että tulevaisuudessa sadan henkilön hoitokodissa on n. viisi hoitajaa ylläpitämässä lähes täysin automatisoitua järjestelmää?

  2. En tiedä minäkään tästä keksinnöstä mitään mutta silti on tarve kommentoida tätä. Minä ainakin haluasin että ropotti putsaa mun anaalin jahka siihen en itse pysty. eikö se ole ihmisarvoa alentavaa touhua? tai mistäs minä tiedän mistä te tykkäätte….?

  3. Toimii varmaan tyhjässä avarassa tilassa, mutta mites kun tiellä on esteitä? Tuntuu kyllä aika vaaralliselta vehkeeltä jos ei jotain erittäin kehittynyttä sensori ja AI systeemiä tuosta löydy.

  4. Niin ja kiva sitten ku tohon tulee joku vika (mikään laite ei ole täydellinen) ja lähtee heittelemään vanhusta :/

Kommenttien lisääminen on estetty.