Tel Avivilaisen Shenkar College of Engineering and Design -koulun opiskelija Yaniv Berg ehdottaa tässä muotoilussaan uutta muotoa kameralle. Periscope Camera -nimellä kulkeva muotoilutuotos ottaa vaikutteita kuiluetsinkamerasta sekä kaukoputkesta. Hallintalaitteet on sijoiteltu siten että kuvatessa niitä voi käyttää kädellä, joka pitelee kameraa vatsan edessä. Kuvia katsellessa näyttö kääntyy 180 astetta ja kamera asetetaan pöydälle objektiivin etupäälle. Näin tämä on käytännössä väärinpäin oleva periskooppi.

Kahden linssin kamerat, kuten Rolleiflex- tai Ljubitel-merkin yksinkertaistivat huomattavasti kameraa kun ei tarvittu peilimekanismia kuvan tarkennusta varten. Peilimekanismiin perustuvia kameroita on sitten ollutkin ylhäältä päin kuiluetsimellä tarkennettavia sekä yleisempiä luupin läpi tarkennettavia nenän edessä pidettäviä. Toisaalta näihin jälkimmäisiin myydään myös etsimiä, joissa voidaan katsoa kuvaa ylhäältä päin ja tietenkin on myös vaakasuoraan taitettavat näytöt, joissa käyttö on melko lähellä kuiluetsintä.

Käytettävyydeltä käsivaran kameraa on kehitelty melkoisen kauan. Tämä on raikas ajatus kuinka koko homman voisi uudistaa.

Lähde: www.dezeen.com

Edellinen artikkeliNikon D3100 tarjoaa jatkuvan automaattisen tarkennuksen videokuvauksessa
Seuraava artikkeliJacob Dahlstrup: Banana Boat – purjelaivoja banaaneista

7 KOMMENTIT

 1. Minkä takia erikoisen muotoilluista kameroista tehdään aina noin huonosti muotoiltuja?

  Vanha kinofilmikameran rakenne pärjää ergonomiassa näitä ”keksintöjä” vastaan todella hyvin, kunhan niistä ei tehdä liian pieniä.

 2. Pohtiessani jo olemassaolevien kameroiden muotoa ajattelin niiden muotoilun ehdot sanelleen pitkälle siitä minkälaisella tekniikalla kamera on rakennettu. Kameroissa käytetty filmi on sisältänyt kaksi sylinterimäistä kelaa joidenkä välillä filmiä on liikutettu valotettaessa sen ruutuja, ja kelojen välissä sijaitseva optiikka on putkenomainen jossa pyöreät linssit sijaitsevat tästä johtuen kameran muodot ovat mitä ovat. Uudemmat digitaalikamerat joka on se tekniikka jota olen itsekkin vasta alkanut käyttämään kuvaamaan ryhtyessäni on noudattanut tätä perinteistä muotoilua, näinhän ei tarvitsisi olla koska tekniikan pienentyessä ei mekaniikka enään sanele ehtoja kameroita suunnitellessa. Itselleni on tärkeää se että kameran saa pidettyä rinta taskussa ja siihen tarkoitukseen kulmikas laatikko soveltuu toistaiseksi parhaiten, itse tarvitsisin putki kameraa mukana pitäessäni myös kameralle soveltuvan paidan. Tämän periskooppi kameran ongelmana on liian taakse sijoitettu salama joka tulee näkymään kuvissa etupään putken varjostuksena, joten salama on useimmissa kohteissa käyttökelvoton.

 3. Tommoset salamat ovat käyttökelvottomia muutenkin, niistä ei kannata välittää.

  Muotokuvaajana mieleen tulee se, että kuinka tommosella pötköllä onnistuu pystykuvien ottaminen. Nörttipoikasten suunnittelemissa kameroissa se on yleensä unohdettu, luullaan että kaikki kuvat katsotaan vain näytöltä vaakakuvina.

 4. Eihän tuo toimi alkuunkaan. Pystykuvat olivat ongelmista mielessäni ensimmäisenä, mutta eräs ehti ensin. Optisen etsimen puute on jo järkyttävä asia – ilman sitä en voisi elää. Toisekseen tuosta ei saa minkäänlaista otetta. Ja entä mihin on unohdettu kaikki funktionäppäimet? Erilaisia nappuloita ja kiekkoja on oltava vähintään kymmenen, että kameraa on mahdollista käytännössä edes käyttää. Myöskään akkukahvaa ei ole mahdollista sijoittaa tuohon vempaimeen.

  Täysin mitätön laite. Toivottavasti edes suunnittelu oli hauskaa, sillä tuo vempele ei pidemmälle yllä.

  Haluan todellakin nähdä miltä 800 mm teleputki näyttää tähän kameraan kytkettynä. 😀

Comments are closed.