Nikon on tuonut USAn markkinoille uutuuskameran, joka laajentaa digijärkkäreiden videokuvausominaisuuksia tarjoamalla jatkuvan automaattisen tarkennuksen kuvauksen aikana. Videokuvaustahan tarjotaan nyt jo ainakin lähes kaikissa still-kuvaukseen alunperin suunnitelluissa kameroissa. Harvemmassa on kuitenkaan automaattitarkennus. Tämä Nikon D3100-kitti on sijoiteltu vielä sopivaan 700 dollarin hintaluokkaan, joten kiinnostuneita lienee. Ja käytännössä trendi on varmaankin, että jatkuva automaattinen tarkennus on perusominaisuus isoissa kameroissa hyvinkin pian. Pieni haittatekijä on vielä voitettava eli tarkennuksesta syntyvä ääni, joka tallentuu tietenkin myös kuvatun videon ääniraidalle.

Muita perusominaisuuksia D3100:ssa on mm. 14,2 megapikselin DX-koon CMOS-kenno, 11 pisteen automaattitarkennus, ISO 100-12800 sekä kasvontunnistus. HD-video tallentuu 25 fps taajuudella usein tarjotun 30 fps sijaan. Kyseessä on tietenkin myös makuasia ja liikkuvan kuvan filmikamerathan ottavat tuon 24 fps, johon on totuttu siis elokuvissa. Vaikuttaa varsin pätevältä kameralta.

Lähde: www.nikonusa.com (via dvice.com)

Edellinen artikkeliMetsäpaloja sammuttamassa
Seuraava artikkeliYaniv Berg: Periscope Camera – uusi muoto järjestelmäkameralle

7 KOMMENTIT

 1. Tarkennusääni poistuu vaihtamalla objektiivi hiljaisempaan malliin.
  Tämä toki maksaa rahaa, mutta on kuvanlaadullisestikin sen arvoista.

 2. Kuinkahan onnistuu jollain valovoimaisella optiikalla tarkentamaan oikeaan paikkaan? Saattaa olla tarkennukset jatkuvasti pielessä kun on lyhyt syväterävyys.

 3. Tarkennusäänestä pääsee myös eroon jos kamerassa on ulkoinen mikrofoniliitäntä. Tämä olisi suotavaa tässäkin kamerassa.

 4. Ei taida olla niin hiljaista tarkennusta, etteikö se kuuluisi runkomikrofonin kautta 🙂

 5. Tahtoisin nahda miten 11 pisteen automaattitarkennus pysyy mukana liikkuvassa kuvassa 1.8f aukolla halvassa 50 millisessa.

 6. ”vai onko..?” kirjoitus toikin taas mieleeni erään ihmetyksen:
  Miksi helkutissa nykyäänkin edelleen runkomikrofonit ovat kameroissa kihiseviä pökäleitä? Kuvaa kyllä hypetetään 30fps 1080p laadulla ja vaikka millä, mutta sitten kaverina on käytännössä kolmen pennin mikeillä tuplamono ääni? Äänikin on kuitenkin teoksen kokemisen kannalta tärkeähkö elementti. Melko kunnollisia mikkejä saa parilla kympillä 3.5mm plugilla, jollainen löytyy jopa joistain kameroista. Miksei sellaisia käytetä? Miksei kaikissa kameroissa ole mikkiliitintä? Kokonaan oma lukunsa ovat vielä halvempien kameroiden ”5.1” mikrofonit, eli viisi kappaletta niitä kolmen pennin mikkejä samassa kasassa.

 7. Sony julkaisi 28.8 myös uusia kamera malleja, joissa on myös automaatti tarkennus videokuvauksessa. myös muut ominaisuudet parempia kuin muiden järjestelmäkameroiden valmistajilla.

Kommenttien lisääminen on estetty.