Yksi kiivaimmista keskustelunaiheista pääkaupunkiseutumme liikenteeseen liittyen ovat mahdollisesti käyttöön otettavat ruuhkamaksut. Ongelma johon ratkaisua haetaan on tietenkin turha autoilu keskusta-alueella. Kuinka ruuhkahuippuja saataisiin tasattua ja ihmisiä ohjattua käyttämään ennemmin julkisia kulkuvälineitä sillin kuin mahdollista.

Yhdysvalloissa San Franciscossa turhan ruuhka-ajan autoilun ongelmaan on keksitty uusi ratkaisu. Ratkaisu on pysäköintimittari, jonka parkkitaksa muuttuu reaaliajassa sen mukaan, kuinka paljon parkkipaikkoja on lähitienoolla vapaan. Jos alueella on paljon vapaita paikkoja, on parkkihinta alhainen, mutta mikäli paikkoja on vain muutama, on hinta tietenkin hinnoiteltu kysynnän ja tarjonnan lain mukaisesti huippuunsa.

Kolikoilla, luottokorteilla, tai nimen omaan parkkimittareita varten suunnitelluilla maksukorteilla toimivat mittarit veloittavat parkkitunnista tilanteen mukaan 0,25-6 dollaria. Jotta hinta ei pääsisi yllättämään, on kurantti pysäköintiajan markkinahinta mahdollista tarkistaa joko tekstiviestillä, tai sitten palvelun nettisivuilta, ennen kuin tekee päätöksen kaupungille kruisailemisesta.

n

{democracy:254}

Lähde: engadget.com

Edellinen artikkeliMutewatch – Hillityn hiljainen muistuttaja
Seuraava artikkeliUribag – juoman salakuljetuspussi