Maailman suosituimman ekirjalukijan, eli Kindlen valmistaja Amazon ei ole jäänyt lepäämään laakereilleen Applen tuotua markkinoille ekirjalukusovelluksellan varustetun iPad -laitteensa. Amazon on juuri esitellyt uuden, entistä pienikokoisemman ja kevyemmän version Kindlestä. kuusituumaisella näytöllä varustetun laitteen mitat ovat nyt ainoastaan 19 x 12.2 x 0,85 cm ja paino vaivaiset 241 grammaa. Myös laitteen muisti on tuplattu mahduttamaan jopa 3500 kirjaa kerrallaan samalla kun epaperinäytön luvataan olevan kontrastiltaan edeltäjiänsä parempi. Raudan puolella laitteen uuteen versioon on lisätty ominaisuutena nyt myös WLAN.

Softaparannuksina Kindlen uuteen versioon luvataan parempi webkit-internet-selain, nopeampi sivujen kääntely, sekä paremmat PDF-dokumenttien lukuominaisuudet. Kun langaton verkkoyhteys on pois päältä, niin lukutilassa Kindle toimii jopa täyden kuukauden yhdellä latauksella.

Suomalaisesta näkökulmasta Kindlen kiinnostavuutta lisä erityisesti WLAN ominaisuus ja laitteen edulisempi versio, josta 3G -ominaisuus on jätetty kokonaan pois. 3G-version toimivuus oli Kindlen aiemmissa versioissa nimittäin joka tapauksessa rajoitettu, eikä esimerkiksi webkit -selain toiminut lainkaan täällä pohjolan perukoilla.

Uusien Kindle -lukulaitteiden hinnat ovat 189 dollaria 3G modeemilla varustettuna, ja 139 dollaria pelkällä WLAN-yhteydellä. Näin Kindlen edullisemman version hinnaksi tulee suomeen tilattuna toimituksineen ja veroineen ainoastaan 195,18 dollaria eli päivän kurssilla karvan verran alle 150 euroa. On mielenkiintoista nähdä riittäisikö tästä matkatieturiksi kirjojen luvun ohella esimerkiksi sähköpostien lukemisessa ja kevyessä nettisurffailussa ilmaisten WLAN verkkojen sattuessa paikalle.

Kindle lukulaite Amazon verkkokaupassa

Edellinen artikkeliBullet Meal on suomalainen supereväs
Seuraava artikkeliSony tarjoaa kymmenen ilmaista peliä PSP Go -käsikonsolin ostajalle!