Hilavitkuttimen toimitus on jälleen ryhdistäytynyt ja testannut Aiptekin PocketCinema Z20 LED-videoprojektorin. Kyseinen laite pitää projektorin lisäksi sisällään kameran, jolla voi kuvata sekä liikkuvaa kuvaa (720p) että stilliä (8Mp). Taskukokoista multimedia-ihmettä ohjataan etupinnassa olevia hipaisunäppäimiä hyödyntäen.

Itse olen jo jonkin aikaa odotellut, että saisin miniprojektorin käteeni, joten tämä näytekappalen oli erittäin tervetullut testattava. Ensimmäinen käyttökokemus oli hyvä. Avasin pakkauksen, otin taskucineman käteen ja laitoin virrat päälle. Katsoin että kameran kuvasta painamalla varmasti saa kuvattua videota. Painoin nappia ja kuvaus alkoi. Sitten tietenkin toistamaan videota, painoin projektorin kuvaa laittessa. Samassa led-valolla toimiva projektori alkoi heijastaa kuvaa seinälle. Tässä kuvassa näkyi valikko, josta valitsin näppäimet onnistuneesti arvaten toistettavaksi juuri kuvaamani videon, joka lähtikin pyörimään seinälle.

Esittelyvideo:

Harvemmin on näin onnistunut ensikosketus monta toimintoa sisällään pitävän multimedialaitteen kanssa. Intuitiivisesti nappeja sohimalla onnistui heti saamaan aikaiseksi sen mitä halusi. Hetken aikaa kesti löytää tarkennusnipukka laitteen sivusta, ja sitten projisiokin oli tarkka. Projektori-kamera-laitteen akku oli valmiiksi ladattu ja 2 gigan sisäinen muisti mahdollistaa heti tositoimiin käymisen. MicroSD-kortin hankkiminen toki helpottaa materiaalin siirrettävyyttä medialaitteesta toiseen.

Kameran laatu on mielestäni hyvä ottaen huomioon kameran hinnan (399€) ja koon. Myös projektori heijastaa mukavan tarkaa kuvaa suurempaankin kokoon. Pitäisi vielä kokeilla jonkin leffan katselemista laitteella. Tosin epäilen, että ovelinta tällä laitteella on nimenomaan ensin kuvata ja sitten katsoa valkokankaalta. Mieleen tulee vaikkapa reissussa kuvaaminen päivällä kaupungilla ja illalla teltan kangasta vasten projisiointi ihmetellen nykyteknologian kokoa. Nimittäin jos miettii mitä tämä olisi vaatinu n. 10 vuotta sitten, niin vhs-kasetit, videotykit sun muut olisivat tuskin mahtuneet matkaajan selkäreppuun, saati sitten taskuun.

Kaikin puolin positiivinen kokemus siis. Jos jostain tällainen sattuu taskuun päätymään, niin varmasti alkuinnostus on suuri.

Projektori
* Projektoriteknologia: LCoS (Liquid Crystal on Silicon)
* Valonlähde: RGB LED, jonka elinikä 20000 tuntia
* Valoteho: 15 lumenia muuntajavirralla / 12 lumenia akulla
* Projektorin tarkkuus : 640 x 480 pikseliä (VGA)
* Projektorin kuvasuhde: 4:3
* Projisioidun kuvan koko: 6-65 tuumaa (15-165 cm)
* Projisiointietäisyys: 19-206 cm

Kamera
* Tarkennus: Manuaalinen
* Zoom: digitaalinen
* Valokuvaformaatti: JPEG
* Videoformaatti: H.264(MP4)
* Videon tarkkuus: 720P
* Kuvan tarkkuus: 3M/5M/8M

Liitännät ym.
* Projisiointilähde: Sisäinen muisti, MicroSD-muistikortti, AV-sisääntulo
* Ulostulo: HDMI (tässä pieni asiavirhe videoesittelyssä, ulostulo siis ainoastaan hdmi)
* Sisäinen kaiutin ja mikrofoni: Mono
* USB: Lataaminen ja yhdistäminen tietokoneeseen
* Sisäinen muisti: 2GB
* Lisämuisti: MicroSD -muistikortti 32GB saakka
* Koko: 125 mm x 62 mm x 24 mm
* Paino: 190 g

Osta Aiptek PocketCinema Z20 edullisesti superkauppa.FI verkkokaupasta

Edellinen artikkeliSony tarjoaa kymmenen ilmaista peliä PSP Go -käsikonsolin ostajalle!
Seuraava artikkeliKoiran muuntumisleikki -paketti herättää ajatuksia

10 KOMMENTIT

 1. Ihan positiivinen arvostelu. Ainoa sellainen seikka kannattaa muistaa tosiaan vaikka kamera kuvaa HD kuvaa niin projisointi tarkkuus on silti vain 640×480.

 2. juu ei tuo taida kyllä 720p:tä projisoida, ja melko erikoisia muistikorttejakin tuntuu syövän kun ihan 32 gigaBITIN. Lisäksi, ei minusta anna aihetta hehkutukseen se, jos laite toimii heti paketista otettuna. Mitä sen pitäisi sitten tehdä..? Melekosta hehkutusta. argh.

 3. Ei ehkä kannata tämän laitteen yhteydessä puhua videotykeistä…
  muutenkin aika kallis, oikea hinta olisi jotain luokkaa 199,- koska lähinnä lehuhan tuo on ominaisuuksilaan. Enpä usko, että kukaan kovin montaa kertaa jaksaa tuollaista suttukuvaa katsella.

 4. Ei montaa vuotta varmaankaan mene, kun ihan normikännyköissäkin on täysteräväpiirto lediprojektori sellaisella valovoimalla, että ihan päiväsaikaankin saa hyvän kuvan aikaiseksi. Automaagisesti tapahtuu tietenkin kaikki lens-shiftit, focusoinnit jne. Mutta tämä nyt ei sinänsä liittynyt tähän arvosteluun. Anteeksi.

 5. Ei mene varmaan kauaa ennen kuin ilmestyy puhelin jossa on nuo kaikki toiminnot. 🙂

 6. Vaikuttaa ihan näppärältä vempaimelta presiksen pitämiseen pienelle yleisölle jossain jossa ei välttämättä ole kunnon projektoria tarjolla. Olisi tosin ollut kiva nähdä videolta miten tuo valoteho riittää valaistussa huoneessa, kun toi 15 lumelia ei mulle kerro mitään.

 7. olen kemian professori ja minusta tämä vaikuttaa rahastukselta. mitä tuollaisella huonolla projektorilla oikein tekee? ei mitään.

 8. olen Amerian presidentti ja minusta tämä olisi hieno laite, jos se olisi samalla täysiverinen kännykkä. Odottakaamme, että nämä toiminnot löytyvät luureista.

 9. Eiköhän pienissä kannettavissa laitteissa tulla näkemään laserilla toteutettuja projektoreita. Ei sitä valovoimaa vaan saa tarpeeksi, vaikka kuinka kehittynyt LED olisi kyseessä. Kännykkäkoossa siis.

 10. Sama tulee mieleen kuin Mikalla – leluhan tuo on. Jos jotain kerran tai pari jaksaa silkasta vimpainmielenkiinnosta katsoa niin hyvä, kun ruudun ääreen on kuitenkin helpompi porukoidenkin tulla kuin jonkin sellaisen seinän ääreen missä kontrasti on pakosta niin huono kuin 15 lumemilla on.

Kommenttien lisääminen on estetty.