Hilavitkuttimen toimitus on jälleen ryhdistäytynyt ja testannut Aiptekin PocketCinema Z20 LED-videoprojektorin. Kyseinen laite pitää projektorin lisäksi sisällään kameran, jolla voi kuvata sekä liikkuvaa kuvaa (720p) että stilliä (8Mp). Taskukokoista multimedia-ihmettä ohjataan etupinnassa olevia hipaisunäppäimiä hyödyntäen.

Itse olen jo jonkin aikaa odotellut, että saisin miniprojektorin käteeni, joten tämä näytekappalen oli erittäin tervetullut testattava. Ensimmäinen käyttökokemus oli hyvä. Avasin pakkauksen, otin taskucineman käteen ja laitoin virrat päälle. Katsoin että kameran kuvasta painamalla varmasti saa kuvattua videota. Painoin nappia ja kuvaus alkoi. Sitten tietenkin toistamaan videota, painoin projektorin kuvaa laittessa. Samassa led-valolla toimiva projektori alkoi heijastaa kuvaa seinälle. Tässä kuvassa näkyi valikko, josta valitsin näppäimet onnistuneesti arvaten toistettavaksi juuri kuvaamani videon, joka lähtikin pyörimään seinälle.

Esittelyvideo:

Harvemmin on näin onnistunut ensikosketus monta toimintoa sisällään pitävän multimedialaitteen kanssa. Intuitiivisesti nappeja sohimalla onnistui heti saamaan aikaiseksi sen mitä halusi. Hetken aikaa kesti löytää tarkennusnipukka laitteen sivusta, ja sitten projisiokin oli tarkka. Projektori-kamera-laitteen akku oli valmiiksi ladattu ja 2 gigan sisäinen muisti mahdollistaa heti tositoimiin käymisen. MicroSD-kortin hankkiminen toki helpottaa materiaalin siirrettävyyttä medialaitteesta toiseen.

Kameran laatu on mielestäni hyvä ottaen huomioon kameran hinnan (399€) ja koon. Myös projektori heijastaa mukavan tarkaa kuvaa suurempaankin kokoon. Pitäisi vielä kokeilla jonkin leffan katselemista laitteella. Tosin epäilen, että ovelinta tällä laitteella on nimenomaan ensin kuvata ja sitten katsoa valkokankaalta. Mieleen tulee vaikkapa reissussa kuvaaminen päivällä kaupungilla ja illalla teltan kangasta vasten projisiointi ihmetellen nykyteknologian kokoa. Nimittäin jos miettii mitä tämä olisi vaatinu n. 10 vuotta sitten, niin vhs-kasetit, videotykit sun muut olisivat tuskin mahtuneet matkaajan selkäreppuun, saati sitten taskuun.

Kaikin puolin positiivinen kokemus siis. Jos jostain tällainen sattuu taskuun päätymään, niin varmasti alkuinnostus on suuri.

Projektori
* Projektoriteknologia: LCoS (Liquid Crystal on Silicon)
* Valonlähde: RGB LED, jonka elinikä 20000 tuntia
* Valoteho: 15 lumenia muuntajavirralla / 12 lumenia akulla
* Projektorin tarkkuus : 640 x 480 pikseliä (VGA)
* Projektorin kuvasuhde: 4:3
* Projisioidun kuvan koko: 6-65 tuumaa (15-165 cm)
* Projisiointietäisyys: 19-206 cm

Kamera
* Tarkennus: Manuaalinen
* Zoom: digitaalinen
* Valokuvaformaatti: JPEG
* Videoformaatti: H.264(MP4)
* Videon tarkkuus: 720P
* Kuvan tarkkuus: 3M/5M/8M

Liitännät ym.
* Projisiointilähde: Sisäinen muisti, MicroSD-muistikortti, AV-sisääntulo
* Ulostulo: HDMI (tässä pieni asiavirhe videoesittelyssä, ulostulo siis ainoastaan hdmi)
* Sisäinen kaiutin ja mikrofoni: Mono
* USB: Lataaminen ja yhdistäminen tietokoneeseen
* Sisäinen muisti: 2GB
* Lisämuisti: MicroSD -muistikortti 32GB saakka
* Koko: 125 mm x 62 mm x 24 mm
* Paino: 190 g

Osta Aiptek PocketCinema Z20 edullisesti superkauppa.FI verkkokaupasta

Edellinen artikkeliSony tarjoaa kymmenen ilmaista peliä PSP Go -käsikonsolin ostajalle!
Seuraava artikkeliKoiran muuntumisleikki -paketti herättää ajatuksia