Lifecam HD-6000 for notebooks – Elämää linssin läpi teräväpiirtona

Näitä webbikameroita tuntuu riittävän. Valmistajilta tulee hiljalleen uusia laitoksia kuitenkin ilman suurempia muutoksia. Onneksi viimeaikoina näihin on selvästi alettu panostaa. Kameroihin on saatu parempaa tekniikkaa, laajakuva ja teräväpiirtokin matkaan. Onko näistä sitten mihinkään? No me saimme testiin Microsoftin uuden Lifecam HD-6000 for notebooks -kameran ja eihän se ollut lainkaan hassumpi.

Pakkaus on microsoftille ominaiseen tyyliin yksinkertainen ja erittäin tiivisti pakattu. Mukana tulee kaikki tarpeellinen: ajuri-cd, ohjevihkonen ja itse kamera. Erityismaininnan ansaitsee tyylikäs musta kuljetuspussi kameralle. Kamera asettuu kannetavan näytönreunaan tukevasti klipsin avulla. Harmikseni klipsi on liian pieni istuakseen pöytäkoneen näyttööni, mutta toisaalta eipä sitä ole siihen tarkoitettukaan. Kyseessä on siis nimenomaan kannettaville tarkoitettu kamera.

Ominaisuudet ovat tässä kamerassa todella kattavat. 720p-tarkkuuden teräväpiirto (jopa 30 kuvaa/s), automaattitarkennus, 16:9 laajakuva ja neljän megapixelin kenno still-kuville. Uusina ominaisuuksina truecolor-tekniikka joka parantaa kuvaa erilaisissa valaistusolosuhteissa ja kameran kiinnike joka mahdollistaa kameran kääntymisen 360 astetta. Lisäksi laite integroituu vaivatta windowsin movie makeriin ja windows liveen. Lifecam ei ole myöskään koolla pilattu.

Kuva teräväpiirtona ja laajakuvalla on hyvä. Truecolor -tekniikka asettaa eron kilpailijoihinsa (etenkin halvempiin). Kuva on huomattavasti kirkkaampi ja selkeämpi ja rakeisuuttakin esiintyy vain vähän (huonommissa oloissa). Värit ovat luonnolliset ja silmää miellyttävät. Yli- ja alivalottumista en saanut aikaan. Kamerassa on myös sisäänrakennettu automaattitarkennus. Tämä on oiva ominaisuus kun videoon tarvitsee esitellä dokumenttejä tai muuta tarkennusta vaativaa materiaalia.

Videochatissa lifecam on selkeästi parhaimmillaan ja siinä teräväpiirto ja truecolor tulevatkin parhaiten esille. Myös ohjelmiston tarjoamat efektit tarjoavat ainakin hetkeksi hupia videoneuvotteluun. HD-6000 sisältää myös mikrofonin joten tarvetta erilliselle mikille ei ole. Arvioitu jälleenmyyntihinta on 64,90€ tosin kirjoitushetkellä tuota sai jo alle 60€ hintaan ainakin netanttilasta.

Lyhyesti: Ehdottomasti hankkimisen arvoinen mikäli on tarvetta webbikameralle ts. ”hyvää jatkoa jos ei oma riitä”.

+ truecolor

+ teräväpiirto

+ automaattitarkennus

+ kannettaville optimoitu…

– …joka ei kuitenkaan istu pöytäkäyttöön

Kuvat: microsoft.com