Tauon jälkeen on mukava palata kirjoituspöydän ääreen. Etenkin kun tiedossa on puhelintesti. Samsung  toi hiljattain markkinoille pussillisen uusia puhelimia. Monte on niistä yksi. Kyseinen luuri herätti ainakin minussa ristiriitaisia tunteita.

Monte on vakuuttava ainakin paperilla. Puhelimesta löytyy wifi, 3g, gps, kosketusnäyttö ja standardi kuulokeliitäntä. Ohjelmistopuolella samsung on turvautunut google mapsiin navigoinnissa ja heittänyt sovellusvalikoimaan mm. facebookin, myspacen ja twitterin. Muitakin sosiaalisia medioita valikoimasta löytyy. Kaikki tämä maksaa sitäpaitsi aivan liian vähän – noin 200€. Lähemmällä tarkastelulla kuitenkin todellisuus paljastuu. Kyseessä ei olekaan huippuedullinen superpuhelin vaan aivan tavallinen puhelin jota on viety oikeaan suuntaan.

Ensivaikutelma on hyvä. Puhelin näyttää hyvältä ja on kevyt. Se myös istuu mukavasti käteen ja vielä mukavammin taskuun. Tosin puhelimen käyttö yhdellä kädellä voi olla hieman haastavaa sillä ainakaan oma peukaloni ei taivu ihan helposti näytön oikeaan alanurkkaan. Pikku juttu ja siitä viis. Sosiaalinen media on Montessa vahvasti läsnä. Mm. facebookille ja myspacelle on omat sovelluksensa. Esimerkiksi kuvien lähettäminen facebookiin ”suoraan kamerasta” on helppoa. Toisaalta eikös tuota myspacea ole oltu kuoppaamassa jo pitkän aikaa… Twitterinkin saa lisättyä ”työpöydälle” helposti jonkin sortin widgetillä.

Kapasitiivinen kosketusnäyttö suoritutuu annetusta tehtävästä mukisematta ja välillä jopa erinomaisesti. Ongelman aiheuttaakin puhelimen käyttöliittymä Touch Wiz. Kun ensimmäisen kerran sain puhelimen käsiini, ei minulla ollut hajuakaan millaisesta ja minkä hintaisesta puhelimesta on kyse. Meninkin aluksi lankaan käyttöliittymän kanssa, sillä se muistuttaa yllättävän paljon androidia. Vaikka kaikki toiminnot on sijoitettu varsin loogisesti ja käyttöliittymä toimii muuten hyvin on esimerkiksi HTC Desiren valikoiden selaaminen ja muu käyttö huomattavasti mukavampaa. Monten käyttöliittymä, vaikka toimiikin, toimii hieman heikommin ja näin ollen käyttö on hieman tahmaisempaa. Toisaalta android vaatisi todennäköisesti rautapuolella huomattavasti enemmän joka taas toisi valmistukseen lisäkustannuksia. Monten yksi suurimpia etuja onkin sen edullisuus.

Wlan- ja gps-yhteyksistä on turha edes mainita mitään tässä, sillä ne toimivat niinkuin pitääkin eikä niitä testatessa esiintynyt ongelmia. No jos jotain niin kuvia voi tagata gps-koordinaatein. Suurin pettymys minulle henkilökohtaisesti (suurena musiikin ystävänä) oli se ettei tähän muuten niin mainioon kapulaan saa spotifyä. Sitä paikkaa kuitenkin kuulokeliitäntä (perus 3.5mm) ja varsin hyvä mediasoitin. Toinen iso puute on (virtuaali)näppäimistö. Näytöltä viestiä näppäillessä meinasi tulla äitiä ikävä kun homma piti hoitaa numeronäppäimistöllä ja T9:llä. Erityis maininta akkukestosta. Latasin puhelimen akun viikon testin aikana kerran.

Lyhyesti: Nuorille ja nuorille aikuisille suunnattu hyvä peruspuhelin monipuolisilla ominaisuuksilla.

+ Kevyt

+ Edullinen

+ Kattavat perusominaisuudet

– Touch Wiz

– Ei saa spotifyy

Kuvat: www.samsung.com

Edellinen artikkeliDelfiinit oppivat kommunikoimaan ihmisten kanssa Applen iPadin välityksellä
Seuraava artikkeliMarc Graells: Protect 486 on moottoripyörän suojahanuri