Liquid Mountaineering on uusi urheilumuoto, jossa juostaan veden pinnalla

Liquid Mountaneering eli vapaasti suomennettuna nestevuorikiipeily on jo 2009 saksalaisen porukan oivalta uusi urheilumuoto. He kertovat tarinansa videolla ja blogissa. Sattuman kautta he huomasivat eräänä kertana että veden päällä voi todellakin juosta. Eikä tähän harrastukseen edes tarvita kummallisia varusteita. Periaatteessa kaikki on kiinni kengistä, niiden täytyy olla vettähylkivät. Näitä tarpeeksi hyvin vettä hylkiviä kenkiä ei ilmeisesti ole ollut markkinoilla vielä kovinkaan montaa vuotta ja siksi tätä ei ole keksitty aiemmin.

Kuten videolla kerrotaan, kovan harjoittelun tuloksena veden päällä voi todellakin juosta jonkin matkaa. Totta kai uuden ajatuksen sisäistäminen vaatii uskoa. Ja mikä tahansa asia voi muuttua todelliseksi kun siihen tarpeeksi uskoo. Ennen kuin keksittiin ensimmäiset lentokoneet, nykykulttuurissa ei voitu kuvitellakaan että jonain päivänä ihminen lentäisi. Mutta ne jotka rakensivat ensimmäiset lentokoneet uskoivat siihen.

Tässä onkin sitten kesäksi tekemistä. Voisin melkein veikata että Suomessa tämä on helpompaa koska kylmä vesi ei anna armoa ja ajatus siihen vajoamisesta lisää intoa pysyä veden päällä. Porukan blogista löytyy runsaasti videoita, joissa muutkin ovat onnistuneet veden päällä juoksemisessa.

Lähde: www.liquidmountaineering.blogspot.com/www.facebook.com & Youtube

Kiitokset juttuvinkistä Bruffelle!