Liquid Mountaneering eli vapaasti suomennettuna nestevuorikiipeily on jo 2009 saksalaisen porukan oivalta uusi urheilumuoto. He kertovat tarinansa videolla ja blogissa. Sattuman kautta he huomasivat eräänä kertana että veden päällä voi todellakin juosta. Eikä tähän harrastukseen edes tarvita kummallisia varusteita. Periaatteessa kaikki on kiinni kengistä, niiden täytyy olla vettähylkivät. Näitä tarpeeksi hyvin vettä hylkiviä kenkiä ei ilmeisesti ole ollut markkinoilla vielä kovinkaan montaa vuotta ja siksi tätä ei ole keksitty aiemmin.

Kuten videolla kerrotaan, kovan harjoittelun tuloksena veden päällä voi todellakin juosta jonkin matkaa. Totta kai uuden ajatuksen sisäistäminen vaatii uskoa. Ja mikä tahansa asia voi muuttua todelliseksi kun siihen tarpeeksi uskoo. Ennen kuin keksittiin ensimmäiset lentokoneet, nykykulttuurissa ei voitu kuvitellakaan että jonain päivänä ihminen lentäisi. Mutta ne jotka rakensivat ensimmäiset lentokoneet uskoivat siihen.

Tässä onkin sitten kesäksi tekemistä. Voisin melkein veikata että Suomessa tämä on helpompaa koska kylmä vesi ei anna armoa ja ajatus siihen vajoamisesta lisää intoa pysyä veden päällä. Porukan blogista löytyy runsaasti videoita, joissa muutkin ovat onnistuneet veden päällä juoksemisessa.

Lähde: www.liquidmountaineering.blogspot.com/www.facebook.com & Youtube

Kiitokset juttuvinkistä Bruffelle!

Edellinen artikkeliTähtien sodan Imperiumin vastaiskun kadonneita kuvia ja kuinka alkutekstit kuvattiin
Seuraava artikkeliDigiDudes on söpö, avaimenperä ja kameratripodi

42 KOMMENTIT

 1. Miksi hilavitkutin julkaisee tälläisiä [muokattu hilavitkuttimen toimesta]

 2. Vesihän on kova elementti… periaatteessa tuo lienee kai ihan mahdollista…

 3. Perhana, tätä pitää kyllä kokeilla. Sanokaa helppouskoiseksi, mutta minä kyllä uskon tähän.

 4. Joskus telkkarista tuli dokumentti veden päällä juoksevista basiliskeista ja siinä ohessa kerrottiin, että ihmisen pitäisi juosta yli 120km/h pystyäkseen samaan.

 5. Eikös Liquid Mountaneering ole ihan sanasta sanaan käännettynä nestevuorikiipeily? Vapaammin käännettynä ehkä veden päällä juokseminen(?)

  Ja muutenki wanha -_-’ No hyvä vaa että ihmiset saa sivistystä xD …Siis tottakai toi on totta, hyvät ihmiset

 6. Veden pinta on tavallista korkeammalla. Tämän paljastaa vedestä pilkottavat puut ja pensaat. Veden alle on jäänyt myös laituri, jota pitkin heput juoksevat. Jotta temppu onnistuisi, joutuvat jouksijat tähtäämään aina laiturin suuntaiselle linjalle. Veteen vajoaminen näyttää onnistuneiden yritysten osalla tapahtuvan poikkeuksetta samassa kohdassa eli laiturin päässä.

 7. ”Suomessa tämä on helpompaa koska kylmä vesi ei anna armoa”

  Kesällä täällä päin veden lämpötila on ainakin 2-3 kuukautta 18-22 asteista, joten ei varmasti ole kylmä verrattuna johonkin alppi veteen. Mielestäni tämä video on todella huonoa kusetusta.

 8. ”Joskus telkkarista tuli dokumentti veden päällä juoksevista basiliskeista ja siinä ohessa kerrottiin, että ihmisen pitäisi juosta yli 120km/h pystyäkseen samaan”

  Jos ihminen pystyy juokseen sen 25km/h ja pystyisi suurentamaan kenkien pohjaa 5 kertaiseksi hidastamatta juoksunopeutta niin kyllähän se onnistuisi.

  Tosin pitäisi tehdä isoja loikkia ettei veden pinta rikkoudu ettei seuraava askel vain upota sinua kuin kiveä, ja tasapainon kanssa voisi tulla ongelmia.

 9. sori vaan tuo on feikki.. siitä oli ohjelma televisiossa.. kyseessä on vedenpinnan alle sijoitettu alusta… joka ei heijasta valoa

 10. noo en tiiä onko totta mutta itte ainakin kokeilen. mutte se vähän mietityttää että mistä tollasia kenkiä saaa????

 11. Jos itse olisin ylläpitoa, poistaisin muutaman päivän ajan kaikki viittaukset kusetukseen. Tai vaihtoehtoisesti muokkaisin ne tarinaa tukevaksi.

 12. Kyllähän tuo pekkakana on oikeessa, BBC:n dokkarissa tosiaan mainittiin, että jos ihminen juoksee yli 60mph, niin veden päällä juokseminen onnistuu. Tietty jos Usain Bolt kiskoo satasella keskinopeutta n. 24mph ni kovaa saa mennä 😀

 13. Mitä hittoa?!
  Hilavitkuttimen taso on kyllä laskenu ku lehmän häntä..
  Aprillipäiväpilasta menöö kyllä, mutta miten kehtaatte julkaasta tällaasta shaibaa täällä?
  Käsittääkseni on ollu kuitenki tarkootus että Hilavitkutin ois jollain lailla vakavasti otettava gadget-blogi, vai oonko nyt ymmärtäny väärin?

 14. Tipahti kyllä vähän hilavitkuttimen arvostus kun tälläisestä kirjoitetaan.. Ensinnäkin tämä on todettu netissä jo useampaan kertaan feikiksi ja ihan perusfysiikan tiedoilla pitäisi tämänkin tajuta feikiks. Toivottavasti tulevaisuudessa ei tälläistä enää hilavitkuttimessa julkaista.

 15. Edellistä kommentoijaa ja muita vain sapettaa, kun Jyrki sai vedettyä nenästä?

 16. Voi helvetti minkä menitte tekemään! Lähdimpä sitten kokeilemaan ja arvatkaas miten kävi?

 17. 0:26 ja 0:48 näkyy alusta jolla juostaan, muistakaa ottaa vastaava mukaan kun lähdette kokeilemaan. Hilavitkuttimesta, aikanaan seurattavasta blogista, joka oli kriittinen sekä skeptinen ja tieteeseen ja teknologiaan perustuva blogi, on ilmeisesti tulossa huuhaablogi. Olen käynyt Hilavitkuttimessa aktiivisesti aivan alusta asti, viime aikoina huomattavasti vähemmän, ja nyt näyttää siltä että koko blogi on lähtemässä kirjanmerkeistä.

 18. Joo tähänhän se hilavitkutin.comin lukeminen loppui. Jos kirjoittajat eivät pysty erottamaan selviä huijauksia, niin eihän näissä artikkeleissa ole mitään järkeä.

 19. ”Veden päällä voi kävellä jos vesi on jäässä.”

  Itse asiassa kävelemme kokoajan veden päällä koska tietääkseni suoraan Suomen alapuolella maapallon läpi mentyä on meri.

 20. Teoriassa tuollainen voisi onnistua paikallaankin jos ihminen vain pystyisi iskemään jalan alaspäin ERITTÄIN suurella nopeudella. Vähän kuin iskisit kämmenellä hemmetin lujaa veden pintaan. Käytännössä se on tietenkin mahdotonta.

 21. En taida hilavitkuttimessa tämän jälkeen enään käydä. Historiallinen dildo, 3d pornoa, nänninparantajat, veden päällä juoksemista…? Ei helvetti, sensuroikaa ja antakaa miinusta niin paljon kuin sielu sietää.

 22. Joo vois vaikka vilkaista ton Liquid Mountaineering -blogin läpi ja lukea sen tekstin:
  ”Nothing on this site is intended to be construed as factual information. 100% of the information on this site is intended for SATIRICAL PURPOSES ONLY. To be more blunt, THIS ENTIRE SITE IS A JOKE. Please feel free to continue sending your crazy emails as they make us laugh.”
  Ja sitten vasta miettiä, postaako sen tänne. 🙂

 23. Jees! Hyvä feikki mutta samalla inspiroiva. Pisti miettimään olisiko mahdollista tehdä sen malliset kengät joilla pystyisi juoksemaan kovalla maalla, mutta joiden pinta-ala ja ergonomia mahdollistaisivat silti veden päällä liukumisen tai ehkä jopa juoksemisen hetkellisesti. Haasteita täytyy olla! 🙂

 24. Just tuli katottua ohjelma jeesusliskosta.
  Sanoivat siinä että ihminenkin kyllä pystyisi juoksemaan vedenpäällä jos saavuttaisi 100km/h nopeuden.

 25. toi on aika hieno mainos 😀 en tiiä miks se vaa pääs hilavitkutimee..
  taustojen tarkaastus olisi aika järkevää tälläisten ihme uutisten kanssa

 26. Hauska artikkeli 🙂 Hyvä, että Hilavitkutinkin osaa suhtautua juttuihin huumorilla. Eihän kukaan ole niin tyhmä, että voisi kuvitella tuon olevan oikeasti mahdollista muille kuin taikaolennoille.

 27. Hyvä, toi on aika hieno ihminenkin kyllä pystyisi juoksemaan vedenpäällä mutta samalla 100km/h taikaolennoille.

 28. tuo astuu yhessä kohtaa päkiällä siihe veden pintaan niin eikös sen pitäisi upota.taitaa olla pieni huijaus kyseessä

Comments are closed.