Maxim-lehti julkaisi harvinaisia kuvia Imperiumin vastaiskun kuvauksista. Kuvissa ei sinällään ole mitään ihmeellistä, onhan näitä ”on the set”-kuvia aina ollut. Mutta tässä paljastuu kuinka Tähtien sodan alkutekstit alun perin on kuvattu. Kyseessä siis ei ole ollut minkäänlainen liikkuva teksti tai teleprompteri vaan yksinkertaisesti kameraa on liu’utettu hitaasti taustalta valaistun tekstin yli. Tämä on sitten analogisella teknologialla syvätty avaruustaustaan. Ja lopputulos on mielestäni loistava, sen voi vilkaista tuosta videolta.

Ja tietenkin ikävä kyllä, myöhemmin kun leffat ”remasteroitiin” tältä osin, koko tekstiosio toteutettiin uusiksi digitaalisella teknologialla. Kyllä pienoismallit ja analogia ovat ne, jotka toimivat tässä tapauksessa. Hus, nollat ja ykköset! Tästä muuten tulikin hyvä idea kuinka tehdä tekstitykset omaan leffaan!

Lähteet: www.starwars.com (lisää kuvia), gizmodo.com

Edellinen artikkeliAnybots QB on toimistorobotti, joka toimii tarkkailevana fyysisenä etätyökaluna
Seuraava artikkeliLiquid Mountaineering on uusi urheilumuoto, jossa juostaan veden pinnalla