Anybots on kehitellyt QB-robottia jo hyvän aikaa Bob Christopherin johdolla. Laite on tulossa syksyllä markkinoille 15000 dollarin hintaan. Melko näpsäkältä paketilta vaikuttaa ja tulee varmasti olemaan suosittu kunhan löytyy kohderyhmä, joka uskaltaa ottaa laajempaan käyttöön tämän kaverin. Laite on videopuhelu netin kautta, mutta se voi myös liikkua. QB:tä ohjaillaan webselaimen kautta nuolinäppäimillä ja se liikkuu kahden kumilla kuorrutetun alumiinipyörän päällä. Hra Christopher sanoo, että ’The QB is an extension of you’.

QB:n kaula venyy 0,9 – 1,7 metrin mittaiseksi ja painoa on 16kg. Akku kestää 8 tuntia, yhteys on 802.11g Wi-Fi, kamera 5Mp ja nopeutta 5,6km/h. Videolla tämä näyttää olevan varsin pelkistetty ja kevyt versio juuri sellaisesta robotista, jonka idea toteuttaa kaiken mitä minimaalinen robotti toteuttaa. Robottia on helppo ohjata ja se pääsee liikkumaan toimistossa. Lisäksi videoyhteys on molemmansuuntainen sillä robotin päässä on pieni näyttö.

Tällaisia tulemme vielä näkemään, se on varma. Seuraavassa mallissa voisi olla myös jonkinlainen output pienen lcd-näytön lisäksi. Esimerkiksi kasvoilla voisi olla ilme, joka säädettäisiin erilaisilla hymiöillä. Toisaalta, kuten sanottua, tässä on kaikki kaikessaan mitä tarvitaan toimistorobotin tarkoitukseen.

Lähde: anybots.com (via www.dailymail.co.uk)

Edellinen artikkeliTakki suuntavilkuilla
Seuraava artikkeliTähtien sodan Imperiumin vastaiskun kadonneita kuvia ja kuinka alkutekstit kuvattiin