Anybots on kehitellyt QB-robottia jo hyvän aikaa Bob Christopherin johdolla. Laite on tulossa syksyllä markkinoille 15000 dollarin hintaan. Melko näpsäkältä paketilta vaikuttaa ja tulee varmasti olemaan suosittu kunhan löytyy kohderyhmä, joka uskaltaa ottaa laajempaan käyttöön tämän kaverin. Laite on videopuhelu netin kautta, mutta se voi myös liikkua. QB:tä ohjaillaan webselaimen kautta nuolinäppäimillä ja se liikkuu kahden kumilla kuorrutetun alumiinipyörän päällä. Hra Christopher sanoo, että ’The QB is an extension of you’.

QB:n kaula venyy 0,9 – 1,7 metrin mittaiseksi ja painoa on 16kg. Akku kestää 8 tuntia, yhteys on 802.11g Wi-Fi, kamera 5Mp ja nopeutta 5,6km/h. Videolla tämä näyttää olevan varsin pelkistetty ja kevyt versio juuri sellaisesta robotista, jonka idea toteuttaa kaiken mitä minimaalinen robotti toteuttaa. Robottia on helppo ohjata ja se pääsee liikkumaan toimistossa. Lisäksi videoyhteys on molemmansuuntainen sillä robotin päässä on pieni näyttö.

Tällaisia tulemme vielä näkemään, se on varma. Seuraavassa mallissa voisi olla myös jonkinlainen output pienen lcd-näytön lisäksi. Esimerkiksi kasvoilla voisi olla ilme, joka säädettäisiin erilaisilla hymiöillä. Toisaalta, kuten sanottua, tässä on kaikki kaikessaan mitä tarvitaan toimistorobotin tarkoitukseen.

Lähde: anybots.com (via www.dailymail.co.uk)

Edellinen artikkeliTakki suuntavilkuilla
Seuraava artikkeliTähtien sodan Imperiumin vastaiskun kadonneita kuvia ja kuinka alkutekstit kuvattiin

14 KOMMENTIT

 1. 15,000$ tuntuu olevan ihan liikaa tuollaiselle laitteelle. Samaan hintaan saisi jo luksukkaan autonkin.

 2. ”15,000$ tuntuu olevan ihan liikaa tuollaiselle laitteelle. Samaan hintaan saisi jo luksukkaan autonkin.”

  Mitä sillä autolla voi tehdä toimistossa? 15.000 euroa on juomaraha suuryrityksen kätyreille. Hieno idea ja todennäköisesti tätä projektia kehitellään vielä pitkälle ja aletaan myymään peruskuluttajille esim. kotiin. Voin nähdä tulevaisuudessa tuolla ulkona menevän näitä kaukoohjattavia robotteja esim. kauppa ostoksilla. Ennen pitkään robottia myös ohjataan omilla kehon liikkeillä kotoa ja robotti tulee olemaan ”kakkos-keho”.

 3. ”Voin nähdä tulevaisuudessa tuolla ulkona menevän näitä kaukoohjattavia robotteja esim. kauppa ostoksilla.”

  Hieno visio! Varsinkin liikuntarajoitteiset ja vanhukeset voisivat tästä keksinnöstä hyötyä merkittävästi. Siihen vielä 3D-ominaisuudet päälle(3D-lasit) ja liikesensorit käsiin niin todellisuuden illuusio on jo aika lähellä oikeaa.

 4. Tämänhetkinen malli vastaa lähinnä 15 euron halppis RC-autoa jossa on pitkä tikku ja langaton webbikamera.

 5. segway kameralla ja kännykän näytöllä. jo 5000$ olis tuosta rakkineesta liikaa

 6. ”segway kameralla ja kännykän näytöllä. jo 5000$ olis tuosta rakkineesta liikaa”

  Mites sä sitten ohjailet sitä segwaytä langattomasti? Kai siihen tarvitaan jokin tekniikka? Ja se tekniikka on varmaan aika kallista jos segwaytä meinasit saada liikkumaan langattomasti, kun se toimii tasapainoilun avulla. Entä kuka pitää yllä serveriä, jonka kautta yhteys tapahtuu tähän laitteeseen? Nämä kaikki lisää kuluja sen verran, että 5000 euroa menee rikki helposti.

  Lang

 7. ”Mites sä sitten ohjailet sitä segwaytä langattomasti? Kai siihen tarvitaan jokin tekniikka? Ja se tekniikka on varmaan aika kallista jos segwaytä meinasit saada liikkumaan langattomasti, kun se toimii tasapainoilun avulla.”

  Aika hakusessa on toi sun päätelmä segwayn toiminnasta, se kun ei toimi tasapainoilulla. Luultavimmin kallein osa tuossa härvelissä on juurikin tuo ns. segway -pohja. langaton kontrollointitekniikka + softat kun ei nykyään maksa suhteessa juurikaan mitään. tietysti laitteen R&D on maksanut mammonaa ja jostain se voittokin pitää kiskoa, mutta 15k $ hinnasta olisi helposti lohkaistu kolmasosa pois useampirenkaisella ratkaisulla 2 renkaan gyrohärpäkkeen sijaan.

 8. Rq puhuu totta, tuohan on muuten melkein helppo ’do-it-yourself’ rakennelma mutta tasapainoitus tekniikka taasen on vaikeampaa.
  Neljä rengasta tai kolme niin kyllä voisi itekkit ehdä tommoisen telineen.

  Langattomia webkameroita saa kaupasta jne.
  Tai no itseasiassa, ei se tasapainoituskaan niin vaikeaa ole että pysyy liikkeellä.
  Itse asiassa en tiedä miten helvetissä ne repäs tuon 15 000 dollaria, ite rakennat tommosen härpäkkeen parilla sadalla 🙂
  Psth, WLANit ja muiden tyyppisten nettien välityshärvelitkin saa hankittua.

 9. Teh Win

  Ei sitten muuta kuin rakentamaan! Lopputuloksen voit sitten lähettää ideablogiin kaikkien ihmeteltäväksi.

  Itse laite vaikuttaa siltä, että on tarkoitettu työnantajaosapuolelle työntekijöiden kyttäystä varten.

 10. @megaman
  todellisuuden illuusio olisi siis kameralla kuvattu todellisuus?

  @rq
  segwayhän juurikin toimii tasapainoilulla, gyro mittaa laitteen kallistuksia ja ohjaa pyöriä eteen-taakse että pysyy pystyssä.

  ja kyllähän tuollaisen suht halvalla tekee itekkin, segwayhin säätää kauko-ohjauksen ja webbikameran ja vóila!

 11. Tuolla näyttäisi olevan kaksi ”silmää”, joten kuvaakohan se näkemäänsä stereona elikkä 3D:nä?

 12. @ Reppu, ei minulla ole rahaa eikä tarvetta tehdä turhia hökötyksiä.
  Mutta jos tarkemmin nyt ajattelee helppohan tuo on, radio-ohjaimia yms. tämmöisiä saa RC-kaupoista internetistä tilattua, sitten vähän tilaa muita osia ja simsalabim, sait rumemman mutta silti hienomman version tuosta.

 13. http://tlb.org/scooter.html siitä ensiksi ohjeet oman segwayn rakentamiseen, jos tuon onnistuu kotona kolvailemaan niin uskaltaisinpa väittää että kauko-ohjauksien ynnä muiden koodailukin sutjaantuisi suht helposti, ja hintaa varmasti alle 15k 🙂

Comments are closed.