Karlsruhen yliopistossa Saksassa suunniteltiin usean eri osaston yhteistyönä tämä Roll it Experimental Housing -talo, joka vaikuttaa äkkiseltään katsottuna suurelta tynnyriltä. Muunneltavat asunnot näyttävät olevan se seuraava suuri juttu. Uskon että lähitulevaisuuden talot tulevat olemaan modulaarisia, joissa seinät ja elementit siirtyvä haluttuihin paikkoihin. Näin asunnossa saadaan säästettyä tilaa kun yksi huone voi vaihtua tarpeen mukaan eri tarkoitukseen. Useinhan tilanne on esimerkiksi nykyään niin, että olohuone ja makuuhuone eivät ole samaan aikaan käytössä.

Saa nähdä mitä tulevaisuus tuo tullessaan, ja täytyy sanoa että ainakin tämä muuntuva talo on idearikkaassa porukassa syntynyt. Talo on jaettu kolmeen osaan, joista ensimmäinen on omistettu sängylle ja pöydälle, toinen on kuin juoksumatto, jossa kävellessä asunto muuntuu vieriessään ja kolmas on keittiö.

Sisäpuoli talosta on päällystetty laminoiduilla 15mm-paksuilla OSB-paneeleilla. Valo tähän yksiöön tulee auki olevista sylinterin päistä sekä keskellä olevista aukoista. Aika erikoista olisi tällaisessa asua. Ja jos kasvattaisi lapsia, he olisivatkin sitten kasvaneet tynnyrissä. Kenties tämä kuitenkin sopii paremmin yksiöksi yhdelle ihmiselle. Idea on mielestäni loistava ja hyvin toteutettu! Käytettävyyden helpottamiseksi kannattaisi varmaankin rakentaa teline jonka avulla sylinteri pyörisi paikoillaan.

Lähde: www.detail.de (via www.archdaily.com)

Edellinen artikkeliHelbert Ferreira & Remi Melander: The Light Bulb Effect
Seuraava artikkeliAiptek i2 on ensimmäinen edullinen 3D-videokamera

9 KOMMENTIT

 1. Mitähän tuostakin tulisi kun baari-illan jälkeen vetelisi kebabit keittiössä ja sitten rupeaisi pyörittämään mökkiä makuuasentoon.. Saatikka jos olisi sattunut joku lähtemään yökylään.

 2. Tälläiselle laiskamadolle tuollainen olisi terveellinen asumismuoto kun kytkisi sähkömoottorin pyörittämään taloa ei olisi ongelmana sängystä nouseminen vaan oikea oppinen pudottautuminen ilman vammautumista, aamulla talon pyörähtäessä kello 6:00 päivätilaan.

 3. Turhan pieni talo mun makuun… Kaikenlisäksi tuolta patjalta ropisis varmaan kaikenmaailman hiekat ja roskat ruokaan kun sen ensin kääntää tuohon pöytä-asentoon, laittaa lautasen pöydälle, ja läsähtää nojaamaan tuohon patjaan. ja tästä tuli sekin mieleen, että tuola saattais olla vähän vaikeamman puoleista imuroida. Niin, ja eihän passaa unohtaa klaustrofobisia ongelmia. Tulevaisuus missä ihmiset asuisivat tämän näköisissä kapseleissa karmii minua. Hienosti toteutettu tosin on, pakko myöntää.

 4. Äkkiseltään katsottuna tuo näytti jättimäiseltä nielulta pikkukielineen.

 5. Entäs sitten kun laittaa tavaroita pöydälle ja unohtaa ottaa ne pois…
  *RÄKS* *kolin kolin kolin*

 6. Varmaan kiva herätä siihen kun talo pyörii kuuttakymppiä rinnettä alas jonkun jäynäilijän keksittyä vuoden jekun.

 7. Tälläset opiskelijoille 3 soluna….. Onhan onneksi pikaliima keksitty 😀

  Ihan mukavaa että keksivät, tietynlaisiin kaavoihin ja työjärjestykseen tottuneella voi vaikka toimiakkin.

Kommenttien lisääminen on estetty.