Karlsruhen yliopistossa Saksassa suunniteltiin usean eri osaston yhteistyönä tämä Roll it Experimental Housing -talo, joka vaikuttaa äkkiseltään katsottuna suurelta tynnyriltä. Muunneltavat asunnot näyttävät olevan se seuraava suuri juttu. Uskon että lähitulevaisuuden talot tulevat olemaan modulaarisia, joissa seinät ja elementit siirtyvä haluttuihin paikkoihin. Näin asunnossa saadaan säästettyä tilaa kun yksi huone voi vaihtua tarpeen mukaan eri tarkoitukseen. Useinhan tilanne on esimerkiksi nykyään niin, että olohuone ja makuuhuone eivät ole samaan aikaan käytössä.

Saa nähdä mitä tulevaisuus tuo tullessaan, ja täytyy sanoa että ainakin tämä muuntuva talo on idearikkaassa porukassa syntynyt. Talo on jaettu kolmeen osaan, joista ensimmäinen on omistettu sängylle ja pöydälle, toinen on kuin juoksumatto, jossa kävellessä asunto muuntuu vieriessään ja kolmas on keittiö.

Sisäpuoli talosta on päällystetty laminoiduilla 15mm-paksuilla OSB-paneeleilla. Valo tähän yksiöön tulee auki olevista sylinterin päistä sekä keskellä olevista aukoista. Aika erikoista olisi tällaisessa asua. Ja jos kasvattaisi lapsia, he olisivatkin sitten kasvaneet tynnyrissä. Kenties tämä kuitenkin sopii paremmin yksiöksi yhdelle ihmiselle. Idea on mielestäni loistava ja hyvin toteutettu! Käytettävyyden helpottamiseksi kannattaisi varmaankin rakentaa teline jonka avulla sylinteri pyörisi paikoillaan.

Lähde: www.detail.de (via www.archdaily.com)

Edellinen artikkeliHelbert Ferreira & Remi Melander: The Light Bulb Effect
Seuraava artikkeliAiptek i2 on ensimmäinen edullinen 3D-videokamera