Helbert Ferreira ja Remi Melander ovat suunnitelleet tämän The Light Bulb Effect -nimisen hehkuvan kynttilälampun, siis ”hehkulampun”. Kyseessä on muistutus siitä kuinka kauniilta kaikki näyttää kynttilän pehmeässä valossa. Tai myös hehkulampun valossa. Kelmeät loisteputket ja sokaisevat halogeenit ovat toisten makuun. Nyt kun pykataan ydinreaktoriakin toisen perään en ymmärrä miksi täytyisi käyttää enää loisteputki-/energiansäästölamppuja, joiden valmistamiseen käytetty energia on tuotettu ties missä hiilitehtaassa Kiinassa.

100W:n hehkulamput takasin! Muuallekin kuin salaman ohjausvaloksi! Ydinsähkö on turvallisin sähkö mm. siksi että ydinjätteen voi varastoida suomalaiseen kalevalanaikaiseen hyvään ja kestävään peruskallioon. Ja ydinsähkön tuottaminen on myös turvallista.

Lähde: www.yankodesign.com (via www.bookofjoe.com)

n

n

{democracy:249}
Edellinen artikkeliBeBionic käsiproteesi on todennäköisesti kehittynein bioninen raaja markkinoilla
Seuraava artikkeliUniversity of Karlsruhe: Roll it Experimental Housing – tynnyritalo

19 KOMMENTIT

 1. Vaikka sitä energiaa oiskin tarjolla ilman päästöjä tuollaisessa ydinvoimassa, niin se ei tarkota sitä että energialla pitäisi mässäillä. ESL-lamppuja täytyy vaan vielä vähän jatkokehitella että ne syttyisi hieman nopeammin. Hehkulamput taas on niin vikaherkkiä keksintöjä, olohuoneen kattokruunusta saa olla jatkuvasti vaihtamassa lamppuja.

 2. Jaha, onpas hieno uutinen tekniikasta, ilmiöistä ja hilavitkuttimista. Noista kynttilöistä ei ole kerrottu yhtään mitään muuta kuin ketkä sen ovat suunnitelleet. Loppu on TAAS kirjoittajan omien mielipiteiden jakamista ja jotain löpinää miksi energiasäästölamput ovat huonoja ja ydinenergia on jees.

  Jyrki voisi vähän panostaa tuohon asian kerrontaan sen sijaan, että täyttää tekstin omilla mielipiteillään ja runollisilla sanoilla. Tämä koskee siis muitakin hänen tekstejään. Luulisi hälytyskellojen soivan kun juttujen keskiarvot ovat alle 2.

  Ei sillä, hienoa kuitenkin, että joku jaksaa tänne kirjoitella.

 3. Mitäpä sitten kun se ydinjäte on maannut maassamme vaikka 50v., mitä sitten tapahtuu? Ei sitä maahankaan voi loputtomasti varastoida, ja jossain vaiheessa se tulee kostautumaan.

 4. Tuon varastoinnin turvallisuudesta voi tietysti olla montaa mieltä, mutta kyllä se vähän vaikuttaa vain maton alle lakaisulta, joka saattaa kostautua tulevaisuudessa.

 5. Ööh siis niinku energiasäästölamppuja ei voi ”käyttää” ydinenergialla mutta hehkulamput sillä kyllä hehkuu!?
  Jutussa oli todella omituisesti rinnastettu asioita ja sitten menny puurot, vellit ja villasukat ihan sekaisin.

 6. ”Tuon varastoinnin turvallisuudesta voi tietysti olla montaa mieltä, mutta kyllä se vähän vaikuttaa vain maton alle lakaisulta, joka saattaa kostautua tulevaisuudessa.”

  Veikkaan kuitenkin että ydinjätteiden jatkokäsittely ja hyödyntäminen kehittyy alle 100000 tuhanness vuodessa. Tutkijat ovat jo löytäneet tavan, jolla voidaan ottaa ydinjätteet hyötykäyttöön, tosin se on vielä kallista. Veikkaan että nanotekniikan kehittymisen myötä, tulevaisuudessa ei ole haittaa ydinjätteistä. Uskaliimmat älyköt jo sanovat läpimurron tapahtuvan vielä tämän vuosikymmenen aikana. Ydinvoiman vastustajat maalailevat mustia kuvia hepposin perustein. Ja jos ydinvoima onnettomuus tapahtuisi (mikä nykyisissä ydinvoimaloissa on lähes yhtä harvinaista kun lottovoitto kymmenen kertaa peräkkäin), niin ei tuhot olisi mitenkään laajat. Tsernobylin onnettomuudesta kun ei aiheutunut suuria ihmis menetyksiä.

  ESL on kehittymässä huimaa vauhtia energiasäästössä. Mutta todennäköisesti LED-tekniikka korvaa ESL-vielä tällä vuosikymmenellä, jos mitään uutta keksintöä ei synny. Myös ”litroglow” itsevalaiseva ”fosfori” maali voi olla tulevaisuudessa kova juttu. Itse odotan tästä keksinnöstä paljon.

  Tässä litroglow linkki:
  http://peswiki.com/index.php/Directory:MPK_Co%27s_Litroenergy

 7. Hehkulamput ovat sopimattomia ”chilin” kasvatukseen huonon valon värin ja ison lämmön tuoton takia. Energiansäästölamput toimivat kohtalaisesti. Kun siirutään energiansäästölamppuihin ne halpenevat ja kotikasvatuksen aloittamisesta tulee helpompaa.

  Tämäkö on hamppumarssien tulos?

 8. Vaikka Jyrkin juttujen laatu onkin ollu viime aikoina kohtalaista, älkää häntä jatkuvasti piinatko. Miettikää millaisella tahdilla hän tänne juttuja väsää, joka päivä löytyy monta uutta kirjoitusta. Ja pahasti valehtelematta vähintään puolet niistä on Jyrkin kirjoittamia. Tässä ovat siis vastakkain laatu ja määrä. Jos jokaista juttua pitäisi riipustaa pari tuntia ja välttää pienimmätkin kirjoitusvirheet alkaisi Jyrkin jutut täällä vähenemään. Vaikka laatu pitääkin säilyttää tietyssä määrin ettei Hilavitkuttimen maine kärsi, on mielestäni parempi kuitenkin että juttuja sataa sopivaa tahtia ja usein ilmestyy mitä mielenkiintoisempia juttuja. Kiitos Jyrkille aktiivisesta toiminnasta Hilavitkuttimen puolesta!

  Ja vielä aiheeseen, oikein hieno innovaatio ja mukavasti toteutettu tuo kynttilä. Kyllä tuollainen olisi hieno pöydällä ja toivottavasti ”varapatruunoita” saa kohtuulliseen hintaan. Oma mielipiteeni ydinvoimasta on myönteinen, se ei aiheuta CO2 päästöjä ja turvallisuuspuoli on niin korkealaatuista Suomessa että ydinvoimalaonnettomuuden mahdollisuus on häviävän pieni. Enemmän olisin huolissani merillä seilaavista öljytankkereista ja öljyputkista jotka aiheuttavat vioittuessaan suuria ympäristövahinkoja kuten on saatu huomata jo moneen kertaan…

  Tässä oma mielipiteeni lyhykäisyydessään.

 9. nevssons: Tällä viestiketjulla tai blogilla ei ole mitään tekemistä laittomien aineiden kanssa, jos siihen viittaat. Hörhöt pysykööt omissa yhteisöissään. Energia säästölampuista tuskin tulee tarpeeksi lumeneita edes basilikan kasvattamiseen saati sitten ”chilin”, ellei sitten satu olemaan niitä useampi kpl.

 10. Tuo ydinjätteiden peruskallioon varastoinnin turvallisuus on kyllä hieman kyseenalaista, sillä ydinjäte pysyy radioaktiivisena satoja vuosia, ja sinä aikana maankuori liikkuu, halkeilee ja muovautuu uusiksi monia kertoja. Lopputulos: ei hyvä.

  Joka tapauksessa hieno ja omaperäinen idea kynttilän muodoksi.

 11. Hyvä -, luuletko, että maankuoren toimintaa ei olla otettu huomioon? Eihän niistä laskelmista ja teorioista ikinä täysin luotettavia saa, mutta kyllähän ne sieltä poiskin voi ottaa jos se maankuori vähän liikahtelee. Luultavastihan ne sieltä joskus pois otetaankin, uudelleenkäyttöön nimittäin.

 12. ”Mitäpä sitten kun se ydinjäte on maannut maassamme vaikka 50v., mitä sitten tapahtuu?”

  Ei mitään.

 13. Tuleeko kynttilöiden mukana myös tuo alusta? entä kuinka helposti valuneen steariinin saa alustasta irroitetuksi ja kestääkö henkulamppukynttilän jalusta koneellisen astianpesun? Onkohan tuo jalka posliinia kun sehän muistuttaa vanhanajan lampun jalkaa joka kait oli tehty hyvin sähköä eristävästä posliinista. Saakohan uusia hehkulamppukynttilöitä ostettua ilman tuota jalkaa?

 14. Aera: tämä nyt oli vain oma kommenttini hehkulamppujen kieltämiseen.
  Ja kaksi 23 wattista ESL:lää riittää valaisemaan yhden kasvin. Ei siitä nyt enempää.

  Ja mikä tuohon hörhöön tulee niin hamppu on vaarattomampi kuin mikään laillisista päihteistä. Itse siis olet hörhö jos viinaa juot. (Onneksi olkoon jos et!)

 15. ”vaarattomampi” on ehkä vähän väärä sana. Tottakai sen takia tapahtuu vähemmän, koska sitä käytetään vähän, mutta kuten viinassakin, se ei sovi kaikille! Jo liika käytöllä on aina, aina huonot seuraamukset.

  Kaveri selitti pöhnässä, kuinka menisi mielummin pilvessä olevan kuin pöhnässä olevan kyytiin, ”koska pilvessä olevat ajavat rauhallisemmin, koska ne joutuu keskittymään enemmän siihen ajamiseen”. Huonoin perustelu sitten ilmaston muutoksen.

  Itte en menis kummankaan kyytiin, vaan ottaisin avaimet pois.

 16. Itse asiassa historia ei tunne yhtään kannabiksen aiheuttamaa kuoleman tapausta. Tottahan se on otta pilvipäissä tehdyt teot voivat viedä hengen.

 17. Miellummin jätettä kallion sisällä pari sataa tai tuhatta vuotta odottamassa aikaa jolloin niitä voi käyttää polttoaineena kun sellaisiakin voimaloita on alettu kehittämään…. Kun myrkkynä keuhkoissa kaikenmaailman tuulivoimalat, jotka ovat käytännössä hiilivoimaloita valmistuksen ja hyötysuhteen takia.

Kommenttien lisääminen on estetty.