Terveysviranomaiset (tai joku) ovat näemmä viimein keksineet keinon kuinka saada opetettua ensiapua tehokkaalla tavalla, tällä kertaa elvytystä. Tämä toimii usealla tavalla, etenkin niin että voi katsoa alusvaatemalleja videolta tietokoneelta ilman että kenelläkään on siihen mitään sanomista. Tämähän on ensiavun opettelua.

Mielestäni tässä ei ole myöskään minkäänlaista seksismiä tai alentavaa. Naiset videolla ovat määrätietoisia ja hoitavat elvytyshommat tyylillä, joskaan ei aivan perinteisellä. Ja lopulta elvytys vielä toimii onnistuneesti. Eikö tässä olisi hyvä keino saada nuoretkin kiinnostumaan terveystiedosta kun tehtäisiin videoista tarpeeksi koukuttavia. Tavallisissa elokuvissakin voitaisiin useammin näyttää oikeellisesti toteutettuja kansalaistaito-ohjekohtauksia juonenkäänteiden välissä!

Tarkat elvytysohjeet löytyvät Ensiapioppaasta. Nyt ne on hyvä lukea ennen kesälomia.

Lähde: supersexycpr.com

n

{democracy:247}
Edellinen artikkeli”Photoshoppailun” alkuaikoja
Seuraava artikkeliPyöräilijät kokoontuvat huomenna Helsingissä paremman liikkumismuodon puolesta!

11 KOMMENTIT

 1. Video oli ihan hauska, mutta uusien elvytysohjeiden mukaan puhalluksia ei tarvita enää. Ne ovat kyllä videossa tarkeä elementti…

  Ensiapukurssilla kerrottiin, että puhaltamisesta ei ole sanottavaa hyötyä, koska se vie lähinnä hapetonta ilmaa keuhkoihin.
  Tärkeämpää on keskittyä painelemiseen, koska se tyhjentää sydämen verestä, jolloin hoitohenkilökunta voi aloittaa elvytyksen sähköllä välittömästi saapuessaan.
  Muussa tapauksessa he joutuvat painelemaan itse veren pois sydämestä ja siinä tuhraantuu kallisarvoiset pari minuuttia.

 2. Nyt oot kyllä ymmärtäny Viracocha ton painelemisen merkityksen vähän väärin, sydäntä kun ei oikein saa tyhjenemään verestä laskimopaluun takia… Toisaalta, sydämen veritilanne ei vaikuta defibrillointiin, jossa on kyse sydämen sähköisen rytmin uudelleenkäynnistämisestä. Ei mun sydäntä ainakaan mitenkään tyhjennelty kun defibrilloivat. Olin siis hereillä ja tajuissani koko ajan, hyvät sävärit sai.

  Tarkoitus on ylläpitää verenkiertoa aivoihin, jotka kärsivät hapenpuutteesta eniten. Puhaltamisesta ollaan luopumassa sen takia että harvemmin on kyseessä hengityselimistöön liittyvästä ongelmasta kuin verenkierron häiriöstä, jolloin on perusteltua aloittaa paineluelvytys verenkierron turvaamiseksi.

  Toisekseen on mahdotonta saada elävän ihmisen keuhkoja täysin tyhjiksi (keuhkoihin jää aina 1500ml jäännöstilavuus ja keuhkoputkiin 150ml ”kuollut tilavuus”). Vielä kun lisätään keuhkojen komplianssista aiheutuva passiivinen hengitys -eli siis kun painat rintakehää tarpeeksi alas ja päästät irti niin pientä keuhkotuuletusta tapahtuu jo tässä vaiheessa.

  Eikä siinäkään vielä kaikki, ihmisen uloshengitysilmassa on 75% siitä happimäärästä mitä normaalissa ilmassa on, eli kyllä se puhalteleminen siinä mielessä on ihan perusteltua… Mutta toisaalta sitä happea on (ainakin alussa) myös se 75% sen elottoman henkilön keuhkoissa. Veri puolestaan luovuttaa n.20% sisältämästään hapesta yhden kierron aikana, jolloin siis elimistössä on vielä hyvin happeutunutta verta jäljellä. Ongelmaksi muodostuu jälleen hapellisen veren ja siten hapen saaminen aivoihin, johon tarvitaan sitä painelemista.

  Jos puhaltelusta jossain vaiheessa luovutaan niin sekin koskee vain maallikkojen elvytystä – monesti kun ei osata puhaltaa oikein ja/tai muistetaan rytmit 30/2 väärin päin ja ruvetaan epäröimään. Siksi tehdään elvyttämisestä mahdollisimman yksinkertaista = Pelkästään painelemista Stayin’ aliven tahdissa (n. 100bpm).

 3. ”Mielestäni tässä ei ole myöskään minkäänlaista seksismiä tai alentavaa.”

  No ota tuo nyt vakavasti. Kyllä tuo esineellistää naisen seksiobjektiksi taas kerran. Ja taas kerran naiset ovat hyvin laihoja, iso tissisiä ja oikein kunnolla pyntättyjä.

 4. I like :DDD Ei tätä kuitenkaan TV:seen varmaankaan laiteta pyörimään 😛 Ja kyllä nyt muistan lopun ikää elvytyksen ohjeet ;D

 5. hätäkeskus kysyy, että osaako PPE. Jos ei niin sitten vaan painellaan, mutta usein sekin menee maallikoilta ihan vituiks.

 6. Muistaakseni meille armeijassa vinkattiin, että hyvä nyrkkisääntö tuolle painelunopeudelle on sama tahti kuin Bee Gees – Staying alive. Sitä kun hyräilee ja samaa tahtia painelee, niin homma toimii. Noita puhallus/painelu -määriä en koskaan saanut päähäni.

  link: http://www.youtube.com/watch?v=IHWeuQyFouo

 7. No kyllä sille ulkonäöllä on aika paljonkin tekemistä seksuaalisen esineellistämisen kanssa… Ei kovin moni vahnaa kurttusta mummoa kokis kiihottavana.

  ”Mielestäni tässä ei ole myöskään minkäänlaista seksismiä tai alentavaa.”
  No tässähän ne vähäpukeiset naiset on se vetonaula? Mahollisiman seksuaalisen näköisistä naisista tehdään mainos, nimenomaan sillä seksuaalisuudella myydään. Naiselta viedään kaikki arvot lukuunottamatta seksuaalisuutta… Tää on aika malliesimerkki esineellistämisestä.

  Pois tämmöiset kirjoittelut täältä!!! Surkein ja ylivoimaisesti loukkaavin artikkeli koko sivuston historiassa. Jos voisin, äänestäisin tämän kirjoittajan pois… Ja olen mies.

 8. Elä nyt Miinus yritä väkisin esineellistää noita naisia. Mainos jossa miehille kaupataan deodoranttia, jolla saa naisia, on esineellistämistä. Tässä naiset ovat herättämässä vain mielenkiinnon videoon, se ”juttu”. Eihän Cosmossakaan ole seksismiä vaikka siellä on jatkuvasti puolialastomia naisia mainokset pullollaan. Ero on siis mihin sitä naista mainoksessa käytetään – tuotteen esittelemiseenn, vai tuotteella saatavaan römpsään.

  Seksuaalisuutta videosta toki löytyy, mutta mitä sitten? Seksismi puolestaan tarkoittaa naisten ja miesten erojen korostamista ja niistä johtuvaa eriarvoisuutta – haluatko kertoa miten sen näet videolla? Se että videossa on naisia miesten sijaan, on tietenkin stereotyyppistä, koska yleensäottaen ajatellaan miesten olevan heikompia vastustamaan ko. houkutteita. Eli jos haluat välttämättä jotain loukkaavaa tästä videosta löytää niin kyllä se miehiä loukkaa.

  Voisit vielä toki mainita miten noilta naisilta viedään arvot? Minä ainakin koen, että naiset ovat hyvällä asialla tehdessään videota asiasta, joka on liian huonosti tunnettu! Vai onko Miinuksella parempaa tietoa noista prosenteista? En jaksa tarkemmin Googlailla, mutta ulkomuistista vain n. 10% suomalaisista saa aloitettua PPE:n, kun tarve vaatii. Erot kuolleisuudessa ja varsinkin seuraavissa oireissa ovat valtavat, riippuen onko elotonta elvytetty. PPE:n tärkeys on heti hätänumeron jälkeen tärkein.

Kommenttien lisääminen on estetty.