Kuva Helsingissä vuonna 2007 järjestetystä ”Critical mass” tapahtumasta (Kuva: Kettukusu)

Vaikka haja-asutusseuduilla auto on valitettavan usein edelleen ainoa vaihtoehto henkilökohtaiseen liikkumiseen, niin esimerkiksi Helsingissä fillari on ehdoton ykkönen. Polkupyörän etuja omalla autolla liikkumiseen on helppo lista: Toisin kuin auto, polkupyörä ei saastuta. Pyöräilijän ei myöskään tarvitse murehtia pysäköintiongelmista. Polkupyöräilijä on kaiken lisäksi myös usein autoilijaa ennemmin perillä. Eikä tietenkään pidä unohtaa ilmaisen hyötyliikunnan myötä karttuvaa pidempää ikää.

Polkupyöräilijän asemassa Helsingin kaupunkiliikenteen seassa olisi vielä kuitenkin useaan muuhun Euroopan suurkaupunkiin nähden huimasti parannettavaa. Huomenna lauantaina, 22.5 Helsingissä järjestetään pyöräilytapahtuma kaupunkipyöräilyn puolesta. Mikäli siis olet fillari-ihmisiä, kannattaa ehdottomasti polkaista mukaan kaupungille ja kantaa kortensa kekoon paremman liikkumismuodon puolesta!

Tapahtuman tiedote kuuluu seuraavasti:

********************************

Osallistu ensi lauantaina kevään vaikuttavimpaan pyöräilyyn!

Suuri pyöräkulkue 22.5. klo 13.00 – 14.00 Senaatintorilta Kivikkoon

Reitti: Senaatintori – Itäväylä – Kehä I – Kivikko (Ylläs-Halli)

Pyöräily kuuluu Stadiin – polkaise itsesi liikkeelle viihtyisämmän kaupunkiympäristön puolesta!

Suuri pyöräkulkue on kaikkien pyöräilystä tulevaisuuden liikennemuotona kiinnostuneiden tapahtuma. Kulkueessa pääset kokeilemaan millaiseksi pyöräilykaupungiksi Helsingilläkin on mahdollisuudet kehittyä, kun pyöräilijöille annetaan tarvittava tila kaupunkiliikenteessä. Keskustan katujen lisäksi poliisi rauhoittaa yhden kaistan Itäväylältä kokonaan pyöräilijöitä varten.

Ohjelma
12.00              Kokoontuminen Senaatintorilla alkaa
13.00              Pyöräkulkueen lähtö Senaatintorilta
14.00              Kulkueen kärki saapuu Kivikkoon

Pyöräkulkue päättyy Kivikon Ylläs-Halliin, jossa on menossa FillariFestarin päätapahtuma klo 13.00 alkaen. Kulkueessa pyöräillään leppoisaa vauhtia ja se soveltuu hyvin myös lapsille. Turva-autona joukon hännillä kulkee HSL:n bussi.

Kulkueen järjestävät Pyöräilykuntien verkosto ry, Suomen Tiepalvelumiehet STM ry ja Helsingin Maan ystävät. Kulkue on samalla kevään kolmas Kriittinen pyöräretki.

Tulethan paikalle ajoissa, jotta suuri pyöräilijäjoukko saadaan järjestäytymään kitkattomasti. Viime vuonna kulkue houkutteli mukaan noin 300 pyöräilijää ja nyt on tarkoitus tehdä uusi ennätys. Tapahtuma on maksuton ja kaikki pyöräilyn ystävät ovat tervetulleita.

********************************

Edellinen artikkeliSuper Sexy CPR, Ensiapuopas: alusvaatemallin elvytys
Seuraava artikkeliSaksa, Ulm: Maailman vanhin seksilelu löytyi, se on 28000 vuotta vanha