Sadetta on yritetty saada aikaiseksi jo aikoja erilaisten keinojen avulla aina sadetansseista lentokoneisiin. Tällä kertaa saksalaiset tiedemiehet ovat kehittäneet tavan luoda sadepilviä laserin avulla – ainakin laboratorioloissa.

[kml_flashembed movie=”http://www.youtube.com/v/qaGdNbHbceA” width=”425″ height=”350″ wmode=”transparent” /]

Tämä koe toteutettiin ”ampumalla” lyhyitä infrapuna laservalon pulsseja kohti kammiota, jossa oli n. -24 °C asteista vedellä kyllästettyä ilmaa. Tämä laservalo ionisoi kammiossa olleen ilman ja sai vesipisarat tiivistymään muodostaen sadepilven. Teknologiaa on yritetty saada toimimaan myös luonnossa. Kokeet eivät saaneet suoranaista sadetta aikaiseksi, mutta näkyivät säätilaa mittaavassa LIDAR-järjestelmässä. Mm. sadepisaroiden tiheys ja koko olivat kasvaneet merkittävästi. Mikäli tällainen järjestely onnistuu synnyttämään sadepilviä, voidaan karummillekin seuduille odottaa jatkossa parempia kasvumahdollisuuksia. Maailma tai ainakin kirjoittaja jää odottamaan maapalloa sadepilvillä hallitsevia tiedemiehiä.

Lähde

Edellinen artikkeliChinese Military Shovel WJQ-308 on lapio joka on paljon enemmän
Seuraava artikkeliAmandine Alessandra: Wearable Lettering, asuste joka muuntautuu kirjaimeksi