Piezo Shower lämmittää veden itsestään hyödyntäen nanoteknologiaa ja piezokuituja

Piezo Shower -suihkun takana ovat suomalainen muotoilija Sebastian Jansson, meksikolainen Fernanda Pizà, Brasilialainen Victor Stelmasuk sekä saksalainen Natalie Weinmann. Yhdessä he saivat aikaiseksi tämän ihmeellisen suihkun, joka lämmittää veden ilman erillistä lämmityslaitetta. Tekniikka on nanoteknologiaa ja siinä Piezosähköiset nanojohtimet, jotka tuottavat sähköpotentiaalia joutuessaan paineen alle, on sijoitettu putkistoon siten että veden virta saa ne tuottamaan sähköä, joka lämmittää veden.

Muotoilu on toisaalta orgaaninen ja kaunis, toisaalta tehokas tällaiseen lämmöntuotantoon. Ja tietenkin myös loppusijoitusta suihkukaappiin tms. ajatellen tämä vaikuttaa toimivalta muodolta.

Suihkua säädetään vedenpitävästä kosketusnäytöstä, joka voidaan upottaa kylpyhuoneen kaakeleihin. Näytöstä näkyy myös vedenkulutus, joten siinäkin voi säästää. (Vaikka jotkut vannovatkin sen nimeen, että vettä pitää juoksuttaa Helsingissä.) Näytöstä selviää tietenkin myös veden lämpötila sekä paine.

Tällaisen säästökeksinnön rinnalla voikin sitten jälleen kerran ihmetellä kun vessaa huuhdotaan juomavedellä, vaikka esim. suihkuvedet sopisivat tarkoitukseen loistavasti. Oli miten oli, mielestäni tämä on melko mullistava uutuus. Toivotaan, että tulee käyttöön myös. Toisaalta täällä pohjolassahan meillä riittää sähköäkin lämmitykseen runsaasti kun ydinvoimaloitakin laitetaan pystyyn koko aika.

Lähde: www.sebastianjansson.com (via mocoloco.com)