Piezo Shower -suihkun takana ovat suomalainen muotoilija Sebastian Jansson, meksikolainen Fernanda Pizà, Brasilialainen Victor Stelmasuk sekä saksalainen Natalie Weinmann. Yhdessä he saivat aikaiseksi tämän ihmeellisen suihkun, joka lämmittää veden ilman erillistä lämmityslaitetta. Tekniikka on nanoteknologiaa ja siinä Piezosähköiset nanojohtimet, jotka tuottavat sähköpotentiaalia joutuessaan paineen alle, on sijoitettu putkistoon siten että veden virta saa ne tuottamaan sähköä, joka lämmittää veden.

Muotoilu on toisaalta orgaaninen ja kaunis, toisaalta tehokas tällaiseen lämmöntuotantoon. Ja tietenkin myös loppusijoitusta suihkukaappiin tms. ajatellen tämä vaikuttaa toimivalta muodolta.

Suihkua säädetään vedenpitävästä kosketusnäytöstä, joka voidaan upottaa kylpyhuoneen kaakeleihin. Näytöstä näkyy myös vedenkulutus, joten siinäkin voi säästää. (Vaikka jotkut vannovatkin sen nimeen, että vettä pitää juoksuttaa Helsingissä.) Näytöstä selviää tietenkin myös veden lämpötila sekä paine.

Tällaisen säästökeksinnön rinnalla voikin sitten jälleen kerran ihmetellä kun vessaa huuhdotaan juomavedellä, vaikka esim. suihkuvedet sopisivat tarkoitukseen loistavasti. Oli miten oli, mielestäni tämä on melko mullistava uutuus. Toivotaan, että tulee käyttöön myös. Toisaalta täällä pohjolassahan meillä riittää sähköäkin lämmitykseen runsaasti kun ydinvoimaloitakin laitetaan pystyyn koko aika.

Lähde: www.sebastianjansson.com (via mocoloco.com)

Edellinen artikkeliNokia N8 esitelty – älypuhelinten huippua vai junan vessa?
Seuraava artikkeliPesukonetta muistuttava Resomator -krematorio lupaa mullistaa hautausbisneksen

13 KOMMENTIT

 1. Eli jos sulla on itsellä varaaja jonka kulut maksat sähkölaskussasi, tuon avulla voit nakata varaajasi roskiin ja vedenlämmityslaskun maksaa käyttännössä vedentoimittaja. 🙂 Koska energian lämmitykseen laite ottaa veden paineesta.

 2. Mutta missäs se energian säästö nyt sitten onkaan, kun ei sitä energiaa kuitenkaan mistään synny? Osaisko joku kertoa perinteisen varaajan lämpöhukasta ja hyötysuhteesta? Jotenkin olisi -ainakin minun- kauheen helppo uskoa, ettei perinteinen varaaja voi niin hirveän huonolla hyötysuhteella toimia, ja ettei se lämpöhukkakaan niin jäätävä ole.

 3. Absoluuttisen nerokasta! Oikeasti hyödyllinen, itsevalaisevia käsisuihkuja aliarvioimatta. 😀

  Tämä siis jos todellakin toimii muutenkin kuin konseptina ja on huoltovarma peli – ei tuo ainakaan sähköpaloa sytytä kun ei virtaa vie, eikä varaosiakaan taida tarvita. Tiedä vaikka tulisi tarjolle, jos ideansa oikein osaavat paketoida ja myydä. Siihen asti lämpiää tosiaan lauhdevesillä ja kalliosäteilyllä, mikä ei mieltä juuri lämmitä.

  Nyt kun laajentavat saman pätemään talon kaikkiin vesikalusteisiin ja välittömällä säädön vaikutuksella niin homma on paketissa, ja vedenlämmitystä tarvitaan enää putkien sulatukseen.

 4. Kuinkas lämpätilan säätö on hoidettu? Täytyykö sitten kylmää vettä halutakseen löröttää nollapaineella? 😀

 5. Kirjoittaja ei taida olla oikein tekniikan ihmisiä kun uskoo tuohon.

  Tuossa kuvassa olevilla arvoilla:
  Jotta 10 asteinen normaali vesijohtoverkosta saatava vesi lämmitetään 32 asteeseen tuolla 18 l/min virtauksella edellyttää 27,5 kW tehoa lämmittimeltä.

  Tuolla 18 litran/min virtauksella ja normaalilla 2-4 bar vesijohtoverkon paineella saadaan aikaiseksi 0,1 kW teho.

  Mistä kuvittelet että saadaan tuo puuttuva 27,4 kW:n tehon?

  Normaali vesijohtoverkosta saatavaa vedenpaineella tarvitaan vettä noin 4 kuutiota minuutissa.
  Normaali kylppäri on kattoa myöten täynnä vettä parin minuutin suihkuttelun jälkeen. 🙂

  Toisaalta jos pidetään kulutus aisoissa ja ajatellaan että vesilaitos nostaa veden painetta tarvitaan lähemmäksi 1000 bar painetta. Tällöin vesijohtoverkon runkoverkon putkien raaka-aineeksi pitää kehittää joku maapallolla ennestään tuntematon raaka-aine. 🙂
  http://fi.wikipedia.org/wiki/Luokka:Kuvitteelliset_aineet_ja_materiaalit

  Laite vaikuttaa ikiliikkujalta ja laitteen keksijät ovat tulevaisuudessa miljardöörejä. 🙂

  Laskuissani voi olla toki virheitäkin.

 6. Juu ei ole hyötyä tuosta keksinnöstä vaikka toimisikin. Viimekädessä veden pumppu söisi lämmitykseen tarvittavan energian.

  BTW, tuo 18l lienee koko 5min sessiossa kulutettu veden määrä.

 7. > Oikeasti hyödyllinen, itsevalaisevia käsisuihkuja aliarvioimatta.

  No minä menin hankkimaan semmoisen kuriositeetiksi. Ja sehän on vähän persiistä – se nimittäin laskee suihkuveden painetta voimakkaasti. Kyllä, kun energia otetaan vedenpaineesta, niin suihkusta tulee aika lussu. Asuntoni vedenpaine ei muutenkaan ole kovin kummoinen, joten tuo ledivempele oli aika turha ostos. 🙁

  Pelkäänpä että tuossa suihkussa on se sama ongelma. Uumoilisin että kaukolämpö on sittenkin energiataloudellisempi kuin paineen nostaminen putkistoissa tuota piezo-lämmitystä varten.

 8. Toi malli ei ainakaan tuhlaa paljoa ylimääräistä energiaa mihinkään, sen verran anorektisen oloinen on.

Kommenttien lisääminen on estetty.