Shanghain Maailmannäyttelyn käynnistyessä toukokuun alussa alkavat Shanghain 9000 taksia näyttämään televisioissaan The Daily Ape Show -ohjelman Suomi-jaksoja. Jaksot pyörivät takseissa toukokuun ajan, ja jopa 13 miljoonan taksikyytiläisen arvioidaan näkevän ne.

Shanghain maailmannäyttelyä varten luoduissa Suomi-jaksoissa animoidut apinat Mauri ja Pekka toimivat oppaina Suomeen ja suomalaisuuteen. He esittelevät suomalaisten ylpeyden aiheita kuten laadukasta koulutusjärjestelmää ja korkeatasoista innovaatioteknologiaa. Show rikkoo perinteisiä käsityksiä suomalaisuudesta ja pyrkii päivittämään maailmalla vallitsevan Suomi-kuvan 2010-luvulle.

The Daily Ape Shown takana on Niko -Lentäjän Poika -elokuvan tuottaja Anima Vitae Oy.

Sarja on Suomessa ja muualla maailmassa nähtävissä osoitteessa www.dailyape.com. Kiinassa sarja on dubattu kiinaksi. Taksien lisäksi sarja leviää paikallisten sosiaalisen median kanavien kautta.

Maailmannäyttelyä varten on tehty kuusi kahden minuutin pituista jaksoa ja kaksi erikoisspesiaalijaksoa 27.5. olevan Suomi-päivän kunniaksi.

Ensimmäinen jakso tuli ulos Suomen kulttuuriohjelman puitteissa 29. maaliskuuta, ja sen jälkeen jaksoja on julkaistu ja tullaan julkaisemaan englanniksi ja kiinaksi kerran viikossa.

Tekijät:

Anima Vitae on kehittänyt The Daily Ape Show -sarjan kansainvälisille animaatiomarkkinoille. Show käsittelee maailmalla tapahtuvia ajankohtaisia asioita ja ilmiöitä, mutta ihmisten sijasta maailman asukkaita ovatkin apinat. Sarjan tuotannossa hyödynnetään talon sisällä kehitettyä digital muppetry (digitaalinen apinointi) teknologiaa. Teknologia mahdollistaa perinteisen käsinukke-ilmaisun yhdistämisen tietokonepohjaiseen animaatioon.

Sarjan tuottajina toimivat Petteri Pasanen ja Kalle Määttä. Ohjauksesta vastaa Mikko Pitkänen ja digitaalisesta apinoinnista sekä animaatiosta Aki Martikainen. Käsikirjoittajina ja englanninkielisinä ääninä sarjassa kuullaan Stan Saanilaa ja Andre Wikströmiä.

www.dailyape.com

Edellinen artikkeliSuurkaupunki niiteistä
Seuraava artikkeliUusi teknologia mahdollistaa pimeänäöllä varustetut silmälasit, kännykät ja autojen tuulilasit