Monet hienot keksinnöt on keksitty jo ties kuinka kauan sitten. Toisaalta monet näistä keksinnöistä ovat niin itsestäänselvyyksiä että niitä ei välttämättä edes miellä ”keksinnöiksi”. Ayoreo intiaanit elävät Paraguayssa ja ovat tunteneet tämän tuolin jo ties kuinka kauan. En tiedä mikä materiaali luonnosta on toiminut alkuperäisenä ”tuolina” mutta tämä saksalaisen huonekaluyritys Vitran tuotteistama Chairless näyttää olevan samaa materiaalia kuin autojen turvavyöt.

Perusistuma-asento tietyissä Amerikan alkuperäiskulttuureissa on tietääkseni ollut sellainen jossa toinen polvi on koukussa pystyssä ja toinen polvi koukussa maata vasten vaakatasossa. Tämä asento on tavallaan tasapainotettu versio tuosta asennosta. Molemmat jalat ovat koukussa ja n. 45 asteen kulmassa maata vasten. Itsekin tulee usein istuskeltua tässä asennossa, tosin nauhan sijaa ajaa kädet, jotka pitävät asennon tasapainossa kiedottuna jalkojen ympäri. Näyttää kaikin puolin mukavalta istuimelta.

Lähde: www.fastcompany.com (via gizmodo.com)

Edellinen artikkeliTV Hat auttaa katsomaan portaabelipornot privaatisti
Seuraava artikkeliVenäläistä moottorikelkkailua

9 KOMMENTIT

  1. Voikos tuota kutsua edes tuoliksi, sillä tossahan istutaan omalla takamuksellaan??

  2. Ei muutaku purkaamolta hakemaan risoja turvavöitä ja askartelemaan!

  3. istuin on se minkä päällä istutaan jos tuo olisi istuin, niins en päällä istuttaisiin. Tuo on selvä syöksyvyö.

  4. Tässähän puhutaan ’minimalistisesta tuolista’ ja tuolinhan voi mieltää miksi tahansa istumista helpottavaksi tai tukevaksi välineeksi.
    (Vaikkakin kaikkitietävä Wikipedia sanoo, että tuoli on jaloilla seisova istuin)
    Olisihan tuollainen kätevä tukemaan istumista, jos tykkää istua sillä tavalla jalat ristissä.

  5. Tollasen vois aika pienellä vaivalla kankaasta tai vaikkapa nahasta itselleen tehdä, tuskin tarvitsee olla mitään turvavyön kestävyysominaisuuksia kuitenkaan 🙂 Tai esim kaksi tavallista kangasvyötä yhdistettynä lenkiksi ajaa saman asian, täytyypä kokeilla.

  6. tein vanhasta turvavyöstä ja vyönsoljesta. TOIMII! ja todella säädettävä. ihan mahtava

Comments are closed.