New Yorkin osavaltion minimipalkka on 7,15 dollaria tunnissa (2008). Suomen tilanteen kertoo Wikipedia: ”Suomessa ei ole käytössä vähimmäispalkkaa lakiin kirjattuna minimipalkkana – – Kuukausipalkan tulee olla vuonna 2009 vähintään 1025,20 euroa kokopäivätyöstä tai 5,95 euroa tunnissa. Vähimmäispalkkojen noudattamista valvovat Suomessa työsuojelupiirit.” Melko samoissa luvuissa mennään. Huomioitavaa toisaalta että USAssa lienee halvemmat ostokset, mutta Suomessa paremmat sosiaalietuudet.

Mutta ei siitä sen enempää. Minimum Wage Machine on Blake Fall-Conroyn rakentama laite, joka tarjoaa laitteen käyttäjälle tilaisuuden tehdä työtä minimipalkalla. Kun kangesta vääntää, automaatista tipahtaa yksi penny joka 5,04:s sekunti. Eli tätä kun veivaisi aina työaikaan ansaitsisi minimipalkan. Mielestäni tämä on varsin oivallinen laite demonstroimaan kuinka paljon työ ”maksaa” ja toisaalta vieläkin loistavampi idea saada tehtyä töitä hilavitkuttimella! Jos joku lukijoistamme on laskukoneen ääressä, niin voisi selvittää, kuinka usein Suomessa tipahtaisi 5-senttinen.

Laittaa myös miettimään työskentelyn mielekkyyttä. Kuinka kauan tätä jaksaisi tehdä työkseen. Täytyy sanoa, että vaikka tuosta saisi rahaa enemmänkin, niin kuukausi saattaisi hyvinkin olla tarpeeksi. Etenkin jos samalla ei saisi tehdä mitään muuta kuten vaikka lukea kirjaa tai katsoa tv:tä.

Lähde: blakefallconroy.com (via www.bookofjoe.com)

Edellinen artikkeliMies rakensi itselleen toimivan Taisteluplaneetta Galactican Viper-hävittäjän
Seuraava artikkeliHaluatko suukon julkkikselta? Japanissa sen tarjoaa Zima – juomapullon kylkiäisenä