Sanyo aikoo markkinoille syksyllä 3d-videotykillä

Muistanette vielä kun Panasonic esitteli 3D-FullHD videokameran. Silloin käytiin keskustelua kovasti, että voisiko tästä tulla varsinainen tuote tavalliseen kotikäyttöön. Sanyo ei ole niin tunnettu merkki Suomessa, mutta maailmalla se on totuttu näkemään laadukkaan videoteknologian tuottajana ammattilaisille. Uusimpien tietojen mukaan Sanyo yrittää nyt iskeä todella kovilla panoksilla kotiteatterimarkkinoille. Nimittäin jos lähteisiimme on uskomista, uusi videotykki ampuu 3D-HD-kuvaa suoraan seinälle! Lehdistötiedotteessa lupaillaan myös tavalliselle kuluttajallekin kohtuullista (tai kohtuullista ja kohtuullista) hintaa 2399 dollaria.

Ylläolevasta kuvasta selviää hiukan tykin teknologiaa. Jo aiemmin Sanyo on yhdistänyt kaksi lamppua yhteen videotykkiin valoisien kohtien korostamiseen. Puoliläpäisevien peilien teknologiahan on kaikille tuttua mm. lasereista. Kolmannen lampun ideana onkin tavallaan peittää toisen silmän frame kuvasta, jolloin luodaan kolmiulotteinen kuva. Kuva heijastetaan erikoisella 150 hertsin virkistystaajuudella. Tämä mahdollistaa Sanyon patentoimien polarisaatiolasien käytön 3d-kuvaa katsoessa. Valmistajan arvion mukaan kuitenkin ilman lasejakin 3D-kuvaa voi katsoa. Tällöin tosin silmät väsyvät.

Ja siis mikä parasta, tätä voidaan odottaa markkinoille jo tämän vuoden syksyllä! Itse ainakin odotan kovasti, että pääsee testaamaan.

Lähde: www.sanyo-lcdp.com