SIMsystem tuo Australian markkinoille maailman ensimmäiset elektroniset alushousut. Niin kyseinen yritys ainakin väittää. Vanhuksille ja muuten kotihoitoa tarvitseville ihmisille suunnitellut housut reagoivat käyttäjänsä kosteuteen ja pystyvät lisäksi ilmoittamaan, milloin tapahtui ”suurempi vahinko”. Näin mahdollinen hoitaja saa tilanteesta tiedon matkapuhelimeensa ja voi toimia sen mukaan.

Laite toimii erillisen tunnistinpalasen avulla, joka välittää tiedot suuremmalle yksikölle ja lopulta tietokoneen kautta hoitajalle. Tietokone tekee lisäksi raportin virtsarakosta ja mahdollisesta hoidon tarpeesta. Tämän systeemin yleistyessä jäisi siis turhat ”huoltokäynnit” väliin hoitajilta, mutta miten suhtautunevat ”asiakkaat” korvaavaan elektroniikkaan housuissaan. Kehitys kuitenkin etenee sitä mallia, että ehkä tulevaisuudessa housut eivät pelkästään lähetä huoltopyyntöä, vaan tekevät itse koko prosessin. Sitä odotellessa saamme kuitenkin tyytyä SIMsystemsin kaltaisiin ratkaisuihin.

Lähde

Edellinen artikkeliOnnea on talo, jossa Lamborghinin nousee olohuoneeseen hissillä
Seuraava artikkeliPekoniruusu on uudenlainen syötävä ruusu