Jo ensimmäisten tallenteiden ajoista juurensa juontava ainainen kilpailu tietoturvan ja sen murtajien kanssa on yhä käynnissä. Aina kun keksitään uusi tapa salata tietoja, keksii joku uuden tavan kaivaa ne esille. Sveitsiläinen linkkuveitsivalmistaja Victorinox, joka on myös aiemmin laajentanut toimintaansa erilaisiin usb muisteihin, tuo markkinoille mahdollisimman turvallisen usb-tikun.

Victorinoxin kehittämän laitteen ominaisuuksiin kuuluu mm. sormenjälkitunnistin, lämpösensori ja itsetuhomekanismi. Lämpösensorin myötä tikun tietoja ei saa esille pelkän irrallisen sormen avulla ja itsetuhomekanismi puolestaan tuhoaa koko laitteiston polttamalla, mikäli tikkua koitetaan avata väkisin. Lisäksi linkkuveitsen malliin rakennetusta muistista löytyy LED-lamppu , kuulakärkikynä, sakset, veitsi, kynsienteroitin (tunnetaan myös kynsiviilana), ruuvimeisseli sekä avainrengas.

Lontoossa tapahtuneessa julkistustilaisuudessa tarjottiin yrityksen mukaan n.150000 dollaria hakkerille, joka pystyisi kyseisen laitteen suojauksen murtamaan. Palkinto jäi lunastamatta. Muistilinkkuveitsiä löytyy 8GB, 16GB ja 32GB kokoisina, hintahaarukalla n.50-200 e.

Lähde

Edellinen artikkeliPekoniruusu on uudenlainen syötävä ruusu
Seuraava artikkeliTiedote: Hilavitkutin.com lopettaa toimintansa

17 KOMMENTIT

  1. Uutisestahan ei puutu enää muuta kuin että tätä uutuutta on saatavissa huomenna, 1.4. Helsingin Stockalta klo 12.00 alkaen. Sadalle ensimmäiselle ostajalle lasersuojalasit mukaan 😀

  2. uuu… Vähän kallis kyllä, ostaisin jos ei hintaonkelmaa olisi… Ja miten noi 8gt perus usb-victorinoxit maksaa muka noi vähä, viimeks ku katoin ni oli 2gt muisti samaa luokkaa!?!

  3. 50 €, Mitä ihmettä? Yleensä Victorinoxin tuon luokan linkkuveitset lähtee 60 €rosta ylöspäin ilman mitään usb muisteja…

    Ehkäpä minun sitten pitäisi katsella hintoja muualtakin kuin lähimmältä kauppiaalta…

  4. ^ muistipalikan saakin irti. Jostain syystä vain ei ole tässä ’vitkuttimen postauksessa kyseistä asiaa mainittu.

  5. Tuleeko mukana sinpappisilliä vai onko mahdollista saada makuvaihtoehtoja? 😀

  6. Tuo linkkari ilman USB-tikkua maksaa yli 30€, joten ei tuo hinta ole ollenkaan paha. K.o. kapine on mielestäni maailman käytännöllisin avaimenperä.

  7. Törkkäsin ton tikun koneeseen ja painoin erehdyksessä samalla sen takana olevaa kolmion mallista nappia (ei näy kuvassa) kun en tietenkään lukenut ohjekirjassa olevia varoituksia, yms. Kone muuttui silmänräpäyksessä läjäksi sulanutta metallia joten olkaahan varovaisia jos päätätte tilata.

Kommenttien lisääminen on estetty.