Ydinreaktorin asennus Tverin kaupungissa Venäjällä

Eikö oo aika tylsää, että Suomeen rakennetaan yrinreakroria, mutta sitä ei pääse katsomaan. Siitä kyllä jankutetaan joka lehdessä ja mediassa että lisää yrinvoimaa ja lisää sähröä. Kyllä tänne lämpöä ei vaan sähköä tarvitaan. Tver on kaupunki tuolla Volgan mutkassa ja sinne ollaan pistämässä uutta reakroria pystyyn. Silmämääräisesti Googlen kartoilla näyttäisi että Tver on Helsingistä suunnilleen yhtä kaukana kuin Rovaniemi. Tuolla se on.

Reakroria varten paikalle on tuotu muutama nostori, jotka nostavat jokainen 350 tonnia kerralla. Melkoisia monstereita siis. Nuo kuvat ovat uudesta reakrorista paitsi että yksi on kuva yrinjätteensäilöntäkennoista.

Tiesittekö muuten, että ydinvoimalaa ei voi rakentaa ihan mihin tahansa. Lauhdevettä tarvitaan melko isot määrät, joten sopivat paikat ovat meren rannalla, ison järven rannalla tai tosi ison joen varressa. Esimerkiksi tämä on ongelma USAssa, kun sisämaahän ei voi rakentaa reaktoria mihin vaan. Sähkössä on myös se ongelma, että sen kuljetus pitkiä matkoja on kallista.

Ongelma on myös Suomessa. Suomen öljyntorjuntakalusto ei pystyisi siivoamaan mittavaa öljytankkeriturmaa Suomenlahdella tarpeeksi pian ettei tulisi vaaraa että Loviisan ydinvoimalasta loppuu lauhdevesi. Ydinreaktiossa on kanssa se hauska juttu, että jos ei ole lauhdevettä, niin sitä ei voi pysäyttää. Näistä ei olla puhuttu mediassa. Meillä on tämä Suomi-ilmiö.

Lähde: englishrussia.com