Tälläkertaa testituottenamme toimii Microsoftin valmistama SideWinder X4 pelinäppis.

Testi:

Tuntuma näppäimistössä on vallan hyvä, mutta jotain muuta se vielä tarvitsisi, esimerkiksi irroitettava rannetuki saattaa olla joissain tapauksissa loistava ratkaisu, mutta ikävä kyllä sitä ei ole huomioitu tässä näppäimistössä. Testatessani näppäimistöä, pelasin mm. Counter-Strike 1.6, Counter Strike: Source, Warcraft 3. Näissä edellämainituissa peleissä makronäppäimet ja lennossa tapahtuva makronäppäimien nauhoitus toimivat suoraansanottuna loistavasti. Näppäimistössä on myös numeronäppäimistön yläpuolella pikanäppäin laskinta varten. Muutamia ikäviä asioita näppäimistössä on tottakai. Ajureissa on ilmeisesti jonkinnäköistä ongelmaa joka on tässä tapauksessa erittäin ärsyttävä: pelatessani huomaan aika ajoin painavani vahingossa caps lockia, mutta tällä näppäimistöllä huomaan sen todella häiritsevästi, kun painan pelin aikana caps lockia, avaa se tulostusvalikon, tämä ominaisuus, tai ominaisuuden kaltainen, toimii myös ikävä kyllä aikalailla kaikissa eri internet selaimissa. Voin hyvin kuvailla skenaarion: Olet lan-partyillä pelaamassa kompossa jotain nopeatempoista FPS-peliä, kunnes yht’äkkiä painat vahingossa caps lockia ja tietysti tulostusvalikko pomppaa esiin, pelisi kaatuu ja tunnet mieletöntä vihaa tätä näppäimistöä kohtaan. Näin kävi minulle, mutta kotioloissa. Taustavalaistuksella on 3 eri voimakkuutta ja sen saa myös pois päältä. Taustavalaistus on on punainen ja selvästi heikompi kuin Logitech G11 näppäimistössä oleva sininen taustavalaistus. SideWinder X4 et saa kaikkien rakastamaa Windows näppäintäkään pois päältä, kuten Logitech G11 näppäimistössä saat.

Näppäimistössä on ominaisuuksina mm:

 • Uusi kehittynyt anti-ghosting teknologia, jonka myötä voit painaa jopa 26 näppäintä pohjaan tietokoneen vielä tunnistaessa kaikki erikseen.
 • Automaattinen profiilinvaihto tunnistaa pelit tai muut ohjelmat ja vaihtaa profiilia tämän mukaan.
 • Ohjelmoitavilla makronäppäimillä saat mm. tehtyä pelissä olevia komentoja nopeasti ja vaivattomasti. Makronäppäimiä on 3×6, eli 18.
 • In-Game makronnauhoitus painikkeella saat nauhoitettua erittäin nopeasti haluamasi makrot esim. Counter-Striken aseiden ostot.
 • Taustavalaistut näppäimet, jotka ovat käytännölliset esimerkiksi laneilla tai pimeässä tilassa tapahtuvissa pelisessioissa.
 • Medianäppäimillä saat vaihdettua nopeasti soivaa musiikkikappaletta, muutettua volyymia ja muita vastaavia toimintoja.

Muuten kyllä tykkään näppäimistön tuntumasta, sekä mattamustan ja kiiltävän mustan yhdistelystä ulkonäössä, mutta ominaisuuksien puute ja toimivuus ei vaan oikein.. noh.. tiedätte kyllä.

Ihan käytettävä näppäimistö mutta vielä on Steven Bathichelle, Microsoftin tutkimusosaston päällikölle jatkokehittelyä.

Näppäimistöllä on maailmanlaajuinen 3 vuoden rajoitettu takuu ja arvioitu jälleenmyyntihinta on 59,90€

Annan arvosanaksi 2/5

Edellinen artikkeliLuottokorttilompakko muovikortin ”valintapainikkeilla”
Seuraava artikkeliMaxim Velcovsky: Little Joseph -nukenpää-kynttilänjalka

18 KOMMENTIT

 1. Itselläni on aikaisempi X6-malli, muuta moitittavaa ei ole löytynyt kuin tuo ”kummittelu” joka nyt on ilmeisesti korjattu. Makunsa kullakin, itse esimerkiksi en osaisi enää käyttää numpadia näppiksen oikealla puolella. (X6:ssa irrotettava.)

  Sellainen huomio että tietääkseni X4 käyttää makrojen hallintaan samaa ajurisoftaa kuin X6, ja tässä ainakin onnistuu Windows-napin eliminoiminen.

 2. Itsellä on myös X6. Karmeampaa laitetta saa hakea. Kuukauden käytön jälkeen osa näppäimistä lakkasi toimimasta. Nyt puolitoista vuotta myöhemmin taustavalojen päällä pitäminen aiheuttaa koko näppiksen jumittumista. Medianäppäimet tukevat vain wmp:tä. Kerran jo lähetetty takuuseen, mutta pitää näköjään vielä toisen kerran lähetellä. :/

  Mitä tähän uuteen X4:ään tulee, kyseinen kapistus näyttää olevan karsittu versio X6:sta mutta silti about saman hintainen. Itse suosittelisin Logitechiä.

 3. Todella hc gamer taidat olla jos, ei edes sormet jo tiedä mikä nappi on sormen alla..

 4. @Mikko Kasanen: Oikeassa olet, aivan sama kammo esim. XP:tä Vistaan vaihtaminen on joillekkin jotain, mitä he perustelevat sillä että XP vaatii vähemmän tehoa, mutta todellisuudessa se on hitaampi kuin Vista!
  Täytyy itse laitteesta mainitä että nuo makrot ovat melko turhia, jos vain jotkin näppäimet saa makrotettua. Itselläni on Belkin Nostromo52 tournament edition ja siinä saa kaikki näppäimet makrotettua mieleisekseen ja näppäinprofiilit saa vaihdettua lennosta yhden napin painalluksella!

 5. Eiköhän suurin osa vihaa Vistaa yksinkertaisesti sen takia että se on täysi susi käyttiksenä, buginen tekele. Windows 7 <3

 6. ”Uusi kehittynyt anti-ghosting teknologia, jonka myötä voit painaa jopa 26 näppäintä pohjaan tietokoneen vielä tunnistaessa kaikki erikseen.” Miksi hel****ssä kukaan painas 26 nappia kerralla pohjaan… Eihän niin montaa nappia voi painaa yhtä aikaa niin että joku ymmärtäisi sinua näytön toisessa päässä? :O

 7. @Jees: Oletko kuullut splitscreenistä? Siinä pelaillessa voi hyvinkin olla yli kymmenen nappia pohjassa jos 4 ihmistä mahduttautuu saman näppiksen ääreen. Hassua tässä on se, että vielä 90-luvulla mistään ”paina niin monta nappia pohjaan kuin haluat” ominaisuudesta ei tarvinnut mainita erikseen kun sellainen oli vakiona!

 8. En haluaisi olla tiukkapipo, mutta artikkelin kieliasussa on hieman korjaamisen varaa. Pilkkuihin ja lauserakenteeseen lisää huomiota. Muuten hyvä artikkeli!

 9. Nyt oli kyllä järkyttävää tekstiä. Kannattaa lukea teksti pari kertaa uudestaan ennen kuin julkaiset sen. Jatka kirjoittamista, kyllä se teksti siitä paranee.

 10. ”En haluaisi olla tiukkapipo, mutta artikkelin kieliasussa on hieman korjaamisen varaa. Pilkkuihin ja lauserakenteeseen lisää huomiota. Muuten hyvä artikkeli!”

  Sanoo mies, joka kirjottaa nimensä pienellä… -.-

 11. Nimimerkin kirjoittaminen pienellä voi olla ihan harkittua ja tarkoituksellista, eikä välttämättä aina kirjoitusvirhe.

 12. Itseltä löytyy X6 nyt pari vuotta ollut käytössä eikä mitään häikkää 😉 Kaikki jotka itkee että ei toimi niin joko huono malli tai käyttäjässä vika. Monet taistelut ja lanit kestänyt, eikä näytä mitään rikkimenemisen merkkejä.

 13. Itse kiinnitin huomiota siihen, että MS X4 on huomattavasti pienempi ja sirompi pöydällä kuin mitkään Logitech:in vastaavat pelinäppikset.

  Toisaalta myös kaikki mikä kajostaa sinisenä (ja on lakattua mustaa) alkaa jo kyllästyttää, joten nuo punaiset taustavalot tuovat piristystä muuten niin siniseen valtavirtahelvettiin. (Jep, yhdyssana 🙂 )

  Microsoftin hardware on oman kokemukseni mukaan luotettavampaa kuin saman puljun käyttöjärjestelmät.

  Logitechin ajurit ovat usein perseestä ja pari kertaa olen joutunut käsin, uskokaa tai älkää, puhdistamaan windowsin rekisteristä noin 50 viitettä hiiriajureihin ennenkuin sain asennuksen toimimaan kunnolla.

  Makuasioista viis, taidan tarkistaa vielä Razerin ja Roccatin ennen lopullista päätöstä.

 14. Arvostelu tuntuu hieman hutaisten tehdyltä… saa sen Windows näppäimen pois päältä. Faktat kuntoon.

Kommenttien lisääminen on estetty.