Tälläkertaa testituottenamme toimii Microsoftin valmistama SideWinder X4 pelinäppis.

Testi:

Tuntuma näppäimistössä on vallan hyvä, mutta jotain muuta se vielä tarvitsisi, esimerkiksi irroitettava rannetuki saattaa olla joissain tapauksissa loistava ratkaisu, mutta ikävä kyllä sitä ei ole huomioitu tässä näppäimistössä. Testatessani näppäimistöä, pelasin mm. Counter-Strike 1.6, Counter Strike: Source, Warcraft 3. Näissä edellämainituissa peleissä makronäppäimet ja lennossa tapahtuva makronäppäimien nauhoitus toimivat suoraansanottuna loistavasti. Näppäimistössä on myös numeronäppäimistön yläpuolella pikanäppäin laskinta varten. Muutamia ikäviä asioita näppäimistössä on tottakai. Ajureissa on ilmeisesti jonkinnäköistä ongelmaa joka on tässä tapauksessa erittäin ärsyttävä: pelatessani huomaan aika ajoin painavani vahingossa caps lockia, mutta tällä näppäimistöllä huomaan sen todella häiritsevästi, kun painan pelin aikana caps lockia, avaa se tulostusvalikon, tämä ominaisuus, tai ominaisuuden kaltainen, toimii myös ikävä kyllä aikalailla kaikissa eri internet selaimissa. Voin hyvin kuvailla skenaarion: Olet lan-partyillä pelaamassa kompossa jotain nopeatempoista FPS-peliä, kunnes yht’äkkiä painat vahingossa caps lockia ja tietysti tulostusvalikko pomppaa esiin, pelisi kaatuu ja tunnet mieletöntä vihaa tätä näppäimistöä kohtaan. Näin kävi minulle, mutta kotioloissa. Taustavalaistuksella on 3 eri voimakkuutta ja sen saa myös pois päältä. Taustavalaistus on on punainen ja selvästi heikompi kuin Logitech G11 näppäimistössä oleva sininen taustavalaistus. SideWinder X4 et saa kaikkien rakastamaa Windows näppäintäkään pois päältä, kuten Logitech G11 näppäimistössä saat.

Näppäimistössä on ominaisuuksina mm:

  • Uusi kehittynyt anti-ghosting teknologia, jonka myötä voit painaa jopa 26 näppäintä pohjaan tietokoneen vielä tunnistaessa kaikki erikseen.
  • Automaattinen profiilinvaihto tunnistaa pelit tai muut ohjelmat ja vaihtaa profiilia tämän mukaan.
  • Ohjelmoitavilla makronäppäimillä saat mm. tehtyä pelissä olevia komentoja nopeasti ja vaivattomasti. Makronäppäimiä on 3×6, eli 18.
  • In-Game makronnauhoitus painikkeella saat nauhoitettua erittäin nopeasti haluamasi makrot esim. Counter-Striken aseiden ostot.
  • Taustavalaistut näppäimet, jotka ovat käytännölliset esimerkiksi laneilla tai pimeässä tilassa tapahtuvissa pelisessioissa.
  • Medianäppäimillä saat vaihdettua nopeasti soivaa musiikkikappaletta, muutettua volyymia ja muita vastaavia toimintoja.

Muuten kyllä tykkään näppäimistön tuntumasta, sekä mattamustan ja kiiltävän mustan yhdistelystä ulkonäössä, mutta ominaisuuksien puute ja toimivuus ei vaan oikein.. noh.. tiedätte kyllä.

Ihan käytettävä näppäimistö mutta vielä on Steven Bathichelle, Microsoftin tutkimusosaston päällikölle jatkokehittelyä.

Näppäimistöllä on maailmanlaajuinen 3 vuoden rajoitettu takuu ja arvioitu jälleenmyyntihinta on 59,90€

Annan arvosanaksi 2/5

Edellinen artikkeliLuottokorttilompakko muovikortin ”valintapainikkeilla”
Seuraava artikkeliMaxim Velcovsky: Little Joseph -nukenpää-kynttilänjalka