Ensin oli totta kai mustavalkoiset elokuvat. Värifilmien ilmestyessä yleisön eteen oltiin saavutettu jotain uutta ja huikeaa. Nykyisin, kun ollaan koettu jo 3d:kin, on vaikea keksiä seuraavaa kansaa innostavaa vetonaulaa elokuvanäytöksiin. 13th Streetin kehittämä Last Call pyrkii luomaan oman valttinsa antamalla katsojien vaikuttaa elokuvaan. Kauhufilmin päähenkilöllä sattuu olemaan matkapuhelin mukanaan. Tietyissä elokuvan vaiheissa hän sitten saattaa soittaa yhdelle katsojista ja kysyä tämän neuvoa eri tilanteiden ratkaisemiseksi. Tältä osin konsepti muistuttaa seikkailukirjoja, joissa saa valita sivuja selaamalla seuraavat tapahtumat.

[kml_flashembed movie=”http://www.youtube.com/v/qe9CiKnrS1w” width=”425″ height=”350″ wmode=”transparent” /]

Näytöksen alussa yleisölle jaetaan lipukkeet, joista selviää minne ja miten katsojan pitää lähettää oma numeronsa, mikäli hän haluaa mahdollisuuden vaikuttaa elokuvan tapahtumiin. Kaiken takana häärivä ohjelmisto sitten arpoo jonkun näistä numeroista ja soittaa siihen päätöksen hetkellä. Ohjeet kone tulkkaa itselleen äänentunnistuksen avulla ja jatkaa elokuvaa sen mukaan. Tietysti tästä syntyy heti mahdollisuus väärinymmärryksiin ja mahdollisesti jopa ymmärtämättömyyteen koneen ja ihmisen välillä. Kysymysten lisäksi matkapuhelimesta voi kuulla elokuvan äänimaailman tunnelman nostattamiseksi.

Toisaalta taas, mikäli kukaan ei puheluun vastaa, päätyykö elokuva tekemään omat ratkaisunsa vai koittaako se soittaa seuraavalle osallistujalle? Lopulta sitten jää kysymys siitä, ovatko kaikki katselijat tyytyväisiä päätöksiin, vai tapaako juonen määrääjä lopuksi joukon vihaisia naamoja? Joka tapauksessa tämä kokeilu on mielenkiintoinen idea luoda elokuviin jotain uutta sitten 3d:n.

Lähde

Edellinen artikkeliArtNo.: 258-200120 on pöytäliina, jossa on kattausohjeet
Seuraava artikkeliCorner’s Communication Warning Sign by Sanghoon Lee estää kiusalliset yhteentörmäilyt

7 KOMMENTIT

  1. Perinteinen elokuva on lähitulevaisuudessa katoamassa, sillä peli-teollisuus on valtaamassa markkinat. Tulevaisuudessa näemme siis jotain elokuvan ja pelin yhteensulautumista, eli interaktiivista elokuvaa, jossa katsojalla-katsojilla on vaikutusta elokuvakerrontaan. Kehitteillä on siis tekniikkaa, jossa tietokoneet mittaavat-rekisteröivät katsojan fysiologisia muutoksia ja ohjaavat näinollen ”elokuva-pelin” tapahtumia. Eli jonkin sorttista keinoälyn tekemää ihmis mielen manipulointia tulee olemaan. En tiedä sitten mitenkä käy elokuvateattereiden.

  2. Enpä usko tämän toimivuuteen, Ehkä kotona DVDllä olisi hienoa että esiin tulisi valikko jossa kysytään että mitä teet mutta ei elokuvateatterissa.

  3. Vaikutti aika mielenkiintoiselta idealta. Tuollainen just luo sellaista sopivaa intensiivisyyttä elokuviin. Toisaalta se, että yksi ihminen saa vallan vaikuttaa elokuvaan voi olla aika ärsyttävää, jos itse tekis toisin.

    Asiasta toiseen: tuollainen puhelinnumerokerääjä voi olla ilkeä ulkopuolisten käsissä, jos se sellaiseen sattuu joutumaan. viimeinen asia on, että puhelimeenkin alkaisi tulemaan jotaki roskapostia ja mainoksia.

  4. ”Asiasta toiseen: tuollainen puhelinnumerokerääjä voi olla ilkeä ulkopuolisten käsissä, jos se sellaiseen sattuu joutumaan. viimeinen asia on, että puhelimeenkin alkaisi tulemaan jotaki roskapostia ja mainoksia.”

    No saahan numeroita puhelinluettelosta tai vaikka 02.fi sivuiltaki?? Joten mikä ongelma tuo sitten olisi?

  5. Blu-ray-soittimeen antenni kiinni ja jollain ihmeellä ohjelmoidaan puhelinnumero, ja son siinä, eikä tarvi kuunnella kun muut haluaisi toisen juonen.

Kommenttien lisääminen on estetty.