Oletko juuri ehtinyt päivittämään televisio upo-uuteen huippumalliin siinä toivossa, että tekniikka ei pariin vuoteen vanhenisi? Jos vastaus on kyllä, niin nyt voit aloittaa turhautumisen. Sony on nimittäin juuri julkistanut LED LX900 -tellevisiomallistonsa, jonka uutuunena on mahdollisuus pyörittää ruudulla kolmiulotteista materiaalia.  Kesällä myyntiin saapuva 3D-mallisto pitää sisällään 40, 46, 51 ja 60 -tuumaiset televisiomallit, joiden hintahaarukka on 290 000 jenistä 580 000 jeniin. Euroiksi käännettynä laitteiden hinta on siis 2380 – 4760 euroa. Televisiot toimitetaan kahdella parilla suljinteknologiaan perustuvia katselulaseja, joiden avulla 3D-efektit saadaan ruudulla näkyviin. Mikäli ruudun ympärille kerääntyy katselijoita enemmän kuin kaksi, saa lisäkatselulaseja lunastettua omakseen 12 000 jenin, eli vajaan sadan euron hintaan.

Vaikka hinnat saattavat tuntua korkeilta kun näitä vertailee tällä hetkellä markkinoilla oleviin taulutelevisioihin, niin on kuitenkin hyvä muistaa että kyseessä on ensimmäisen sukupolven tuote. Eikä siitä sitä paitsi ole kovin montaa vuotta, kun pelkkä tavallinen 46-tuumainen taulutelevisio maksoi helposti yli 4000 euroa.

Ohjelmalähteiden kanssa helpoimmalla pääsevät Playstation 3 -pelikonsolin omistajat, jotka saavat 3D-elokuvien ja pelien toisto-ominaisuudet käyttöönsä ilmaisen päivityksen myötä.

n

{democracy:239}

Kautta: engadget.com

Edellinen artikkeliKahvilla toimiva auto
Seuraava artikkeliViikkokysely: Kuinka paljon syöt karkkia viikossa, keskimäärin?

13 KOMMENTIT

 1. Elokuvateattereissa 3D-efekti kärsii, jos ei pääse ihan ensimmäisiin riveihin istumaan. Kotioloissa ruutu saisi olla melkoisen iso ja välimatkaa vähän, jotta saataisiin aikaan aidon oloinen vaikutelma. Vaikea kuvitella, että 40″ riittää jos katseluetäisyyttä on se normaali 3-4m. Saa nähdä, mutta hieman skeptinen olen tuon suhteen. Videotykit asia erikseen.

 2. Täältä löytyy lisäinfoa Sonyn uusista 3D-televisioista.

  Muun muassa myös HX900 ja HX800-malleissa on 3D-ominaisuus ja televisioilla voi katsella myös mm. YouTuben videoita.

  LX900-sarja osaa myös varoittaa liian lähellä olevista katsojista ja himmentää kuvan, jos televisiota ei katsota aktiivisesti.

 3. Ei ollenkaan paha hinta, vertaa siihen mitä maksoin 32 tuumaisesta televisiosta reilu 5 vuotta sitten. Tais olla jotain 1800 euroa. Jos jossain 2000 euron tietämillä tulee olemaan niin hienoa. Millonkahan tulee Suomeen myyntiin suunilleen?

 4. ”Jos jossain 2000 euron tietämillä tulee olemaan niin hienoa.”

  Krhm… Tuskin Suomessa kuitenkaan… Hinta vähintään tuplat kuitenkin.

 5. Kertokaa nyt tyhmälle, mikä tekee 3D-televisiosta 3D-television?

  Viimeaikoina järjestäin LCD-telkkareita on mainostettu about 5ms. vasteajalla, jonka pitäisi mielestäni kevyesti riittää 3D-kuvan katsomiseen ihan ilman mitään 3D-tarraa etupanelissa. Onko siis kyseessä maailmanluokan kusetus, vai onko tässä jotain mitä en tiedä?

  Itse en usko, että koti 3D tulee koskaan lyömään läpi olohuoneissa jo ihan siitä syystä, että edestä katsotut kuution muotoiset esineet ovat vähänkin vinosta katsoen suunnikkaan muotoisia. Samaten syvyys efekti kasvaa mitä kauempana olet ruudusta. Valitettavasti nämä ovat vielä sellaisia ongelmia, joille ei voi oikein tehdä mitään. Onhan joillakin ruudun edessä tietysti lepolasse, mutta keskivertokodin sisustus näyttää kyllä vähän toiselta.

  Kannattanee siis vetää kieli vielä sisään ja odotella kevyitä ja tarkkaresoluutioisia videolaseja, joissa riittää optiikka ja säätövara oman pään mukaan säätämiseen. Siihen saakka ainakin minun puolesta mainosmiehet saavat hehkuttaa ihan rauhassa.

 6. Saisikohan laseja vahvuuksilla myöskin. Tai vaikkapa suljinrungot, joihin voisi optikolla teettää linssit. Omat vahvuudet kun ovat kummassakin silmässä eri, ja toisessa yleisiä varastovahvuuksia kovempi.

 7. Tämmöiset alkaa kiinnostamaan samalla periaatteella kuin teräväpiirto: sitten kun kotimaiset kanavat näyttävät suurimman osan tarjonnastaan HD:nä (tai tässä tapauksessa 3D:nä).

  Itse vielä uskon, ettei 3D tule koskaan ottamaan tuulta alleen.

  Olen tosin ollut väärässä ennenkin.

 8. 3D keksittiin jo vuosikymmenet sitten eikä ole siitä muuttunut. Toimii ihan mukavasti valokuvissa mutta tähän ”ideaan” en oikein jaksa uskoa, vaan toki yrittää passaa. Jotain muutosta kuitenkin tapahtuu aina, ehkäpä huomisen näytöt ovat kokoonrullattavia joilla voi halutessaan peittää vaikka puoli huonetta (tai aktiivikatsojan kaikki 360 astetta:), siihen tilaan kolme dee sopii kuin nenä päähän..

Kommenttien lisääminen on estetty.