Kahvi… Siinäpä varsinainen vaihtoehtopolttoaine. Itse henkilökohtaisesti toimin hyvinkin pitkälle puhtaan kahvin voimalla. Hyvä idea varmasti paperilla. Harmi että kahvia vain tarvitaan niin paljon että kustannukset ovat noin 25 – 50 -kertaiset verrattuna perinteiseen bensiiniin ja espressoja tarvitaan peräti 56 jokaista ajettavaa mailia kohti.

Perusteoria ideassa on kahvin (kuten melko monen muunkin eloperäisen aineen) hiilipohjaisuus. Kahvin on tosin oltava hyvin kuivaa ja pelletteinä. Tietääkseni kahvimerkillä ei kuitenkaan ole väliä :). BBC:n tiedeohjelma Bang Goes The Theoryn ajatuksena tässä projektissa oli tietysti herättää huomiota ja lisätä ihmisten tietoisuutta vaihtoehtoisista energialähteistä.

Lähde: DailyMail

Edellinen artikkeliUusia Default Facebook -hahmoja
Seuraava artikkeliSony julkisti 3D-televisioidensa hinnat Japanissa

5 KOMMENTIT

  1. Linkin perusteella kyseessä on ns. Häkäpönttö, käytössä Suomessa jo sotien jälkeen.

    Eli ei mitään uutta auringon alla 🙂

  2. Meilläkin ajaa rekisteröitynä 40 häkäautoa päivittäisessä liikenteessä. Häkäpönttöukoilla on oma sivukin ekoautoilijat-nimellä. Parhaat pöntöt antaa 200 kilsan kyytit kerralla hyvällä pilkkeellä.

  3. Oikeastaan tuota voisi varmaan ajatella ympäristöystävällisenäkin, eli kun ensin on sumpit suodatettu poroista, niin sitte käytetyt kahvinporot kuivina pelletteinä auton tankkiin sen sijaan että ne kaatopaikalla mätänisivät pikkuhiljaa roskapusseissa.

    Bonuksena ilmassa vienosti leijuva kahvipaahtimon tuoksu, tuntuu kuin olisi koko ajan Vallilassa… 🙂

Comments are closed.