Vaikka keräilijöiden maailmasta uutisoidaan harva se viikko arvoltaan ennätyksellisistä postimerkkien tai taidemaalausten huutokaupoista, niin sarjakuvien arvohuutokaupat ovat tähän asti sen sijaan harvoin ylittäneet uutiskynnystä.

Maanantaina 22.2.2010 ylitettiin sarjakuvakeräilyn maailmassa eräs merkittävä virstapylväs, joka saattaa omalta osaltaan vaikuttaa sarjakuvien kiinnostavuuteen keräilykohteena. Maanantaina nimittäin ensimmäistä kertaa maksettiin sarjakuvasta seitsennumeroinen summa, eli tasan miljoona yhdysvaltain dollaria. Comicconnect.com -verkkosivuston kautta toteutuneessa kaupassa omistajaa vaihtoi vuodelta 1938 peräisin oleva hyväkuntoinen Action Comics -sarjakuva, jonka tekee arvokkaaksi tietenkin se, että kyseinen julkaisu sisältää itsensä Teräsmiehen ensimmäisen esiiintymisen.

Vaikka suomalaisten sarjakuvien keräilymarkkinat ovat vielä valitettavan pienet, niin mikäli kenkälaatikoista löytyy esimerkiksi isoisän ameriikanraitilta mukanaan tuomia vanhoja sarjakuvia, niin näiden arvon tarkistaminen saattaa  olla vaivan arvoista. Esimerkiksi listofplenty.com -blogi, tietää listata sivuillaan 13 kaikkein arvokkainta keräilysarjakuvaa joista jokainen on pienen omaisuuden arvoinen (tosin listalta löytyy nyt täydellä miljoonalla kaupattu Action Comics vasta sijalta 3.)

Mikäli suunnittelet ennemmin sijoittavasi tulevaisuuden arvosarjakuviin, niin esimerkiksi nimimerkkiä greyhulk123 on käyttävä eBay -jäsen on kirjottanut varsin hyvän ja tiiviin tietopaketin siitä, mitä aloittelevan sarjakuvakeräilijän tulisi ottaa investointeja tehdessään huomioon.

n

{democracy:237}
Mainos: Liity Superkaupan etuasiakkaaksi ja tienaa kaikista ostoksista bonuspisteitä!

Lähde: guardian.co.uk

Edellinen artikkeliBloom Box – energian musta laatikko
Seuraava artikkeliThe World’s Biggest Signpost oli Nokian kylttitempaus Lontoossa