Gregory deGouveia rakentelee omintakeisia fillareita Kalifornian suunnalla. Vuoden 2008 alkupuolella hän löysi roskiksen vierestä hylätyt autonrenkaat ja siitä lähti Kitten-polkupyörän rakentaminen. Omien sanojensa mukaan hän on aina halunnut rakentaa pyörän autonrenkaita hyödyntäen. Tässä tapauksessa oli mahdollista myös kierrättää. Metallina hän halusi käyttää kulmikasta pyöreän halkaisijan putken sijaan, jotta saisi rungon kulmat suoriksi. Ja kuten alla olevasta kuvasta näkee, kulmat ovat mielenkiintoisella tavalla suoria.

Kitten-nimensä pyörä sai kun mies maalasi sen keltaiseksi. Ekologista on tässä fillarissa paitsi kierrätys, niin myös etuvalot, jotka toimivat aurinkokennoja hyödyntämällä. Muita strategisia seikkoja: Eturenkaan paino 22 kg, takarenkaan paino 40 kg, koko pyörän paino 93 kg. Ja kuten videolta näkyy, jarru on toteutettu varsin käytännöllisesti. Vaihteita on seitsemän. Videon perusteelle kulkee myös mudassa. Hieno se on.

Lähde: www.bigkidbike.com

Edellinen artikkeliPeter Rolfen Gen III on koivua ja muistuttaa naista
Seuraava artikkeliTea Sub on teesihti joka muistuttaa Beatlesin Yellow Submarinea

18 KOMMENTIT

 1. Tyylikästä. Tämänkaltasta innovointia ja vieläpä kierrätyksen nimissä pitäis nähdä enemmän, ja ehkä itekkin miettiä, että heittäisikö tallilla esim ylijäämärojut suoraan roskiin, vai ettäkö alkaisi suunnittelemaan ja rakentamaan jotain tällaista, hyödyllistä arkipäivän kamaa kierrätysrojusta… Saa pään pursuamaan ideoita!

 2. Hienohan tuo.

  Keltainen värihän on perinteinen Caterpillarin väri, ja siitä Catistahan se Kittenkin sitten.

 3. Hieno on kyllä…ja ton kun saa viä kunnon vauhtiin niin sitä ei sitten pysäytetäkkään ihan helposti…sen takia varmaan levyjarru takana

 4. Siellä on tosiaan levyjarru mutta jarrusatuloita ei näy… Sensijaan renkaan kulutuspintaa vasten näytätisi painautuvan joku levy jarrupoljinta painettaessa? Vaikuttaa aika hurjalta… Ehdottomasti levyjarru ja eteen moisen massan kanssa.

 5. @ Mata:Saattaa olla hieman raskas pyörä ajaa..
  Mutta se onkin äijäpyörä niin kuin Jyrkikin otsikoi. Raskasta, ei kaunista, voimaa…
  Teron kanssa samaa mieltä. Nyt vain taas harmittaa miksi minä en tätä tehnyt ja/tai keksinyt

 6. ”Saattaa olla hieman raskas pyörä ajaa..”

  Eipä se kovin raskas oo, kuten videostakin näkyy. Suuri välityssuhde niin on hyvin kevyt ajaa.

 7. Kelpas itekkin ajella =) Ainut ongelma: Mitenkäs parkkeeraus? Ei saa pyörätelineeseen, koska liian leveä rengas 😀

 8. Aurinkokennot ”ekologisuuden” takia? Eikö dynamo olisi ekologisempi kun ei tarvittaisi edes akkua?

 9. tuommosen kun sais. olis varmaan hauskempi jajaa kuin normi pyörä ja ajais varmaan talvellakin hyvin.

 10. tuommosen kun sais. olis varmaan hauskempi ajaa kuin normaali polkupyörä ja tolla ajais varmaan talvellakin hyvin.

 11. Kyllä se on raskasta saada tuota massaa kiihtymään tai ylämäkeen ajettua, kyllä se ihan saman energian vaatii. Tasamaalla tehtäviin matkoihin tuo olisi silti kyllä älyttömän cool.

Kommenttien lisääminen on estetty.