Saksalaisen valmistajan Armatix’n pistooli pitää sisällään tavallista asetta enemmän elektroniikkaa, mikä pitää huolen siitä, ettei ase laukea väärissä käsissä. Kun ase on sen oikean käyttäjän kädessä ja lähellä aseen kanssa yhteydessä olevaa ranneketta, sen perässä palaa vihreä led-valo ja ase toimii kuten sen kuuluukin. Jos taas pistoolia koittaa käyttää ilman, että pitää ranneketta kädessään, muuttuu valo punaiseksi eikä ase laukea.

Tällainen mekanismi parantaa aseiden turvallisuutta huomattavasti. Pistooli ei pääse laukeamaan tarkoituksetta esimerkiksi sen pudotessa tai tietämättömän lapsen leikkiessä luvatta aseella. Myöskään aseen napannut toinen osapuoli ei pääse käyttämään sitä. Jos virkavalta ottaa tämänlaiset aseet käyttöön, voidaan tosin toimintaelokuvien kohtaukset, joissa konna nappaa tai yrittää napata poliisin aseen ja ampuu tai yrittää ampua sillä poliisia, unohtaa.

.22-kaliiperisen pistoolin hinta on noin 7000 euroa ja niitä valmistetaan rajoitettu erä. Aseen voi tilata periaatteessa kuka vaan, mutta Suomen aselainsäädäntöä ei sovi unohtaa. Toimitukset alkavat ensi kuussa.

Wiredin ja Dvicen kautta

Edellinen artikkeliVenäläistä häiveteknologiaa
Seuraava artikkeliMike Mak Design: Dear Van Gogh Mug, vedä sitä korvasta (varovasti)