Saksalaisen valmistajan Armatix’n pistooli pitää sisällään tavallista asetta enemmän elektroniikkaa, mikä pitää huolen siitä, ettei ase laukea väärissä käsissä. Kun ase on sen oikean käyttäjän kädessä ja lähellä aseen kanssa yhteydessä olevaa ranneketta, sen perässä palaa vihreä led-valo ja ase toimii kuten sen kuuluukin. Jos taas pistoolia koittaa käyttää ilman, että pitää ranneketta kädessään, muuttuu valo punaiseksi eikä ase laukea.

Tällainen mekanismi parantaa aseiden turvallisuutta huomattavasti. Pistooli ei pääse laukeamaan tarkoituksetta esimerkiksi sen pudotessa tai tietämättömän lapsen leikkiessä luvatta aseella. Myöskään aseen napannut toinen osapuoli ei pääse käyttämään sitä. Jos virkavalta ottaa tämänlaiset aseet käyttöön, voidaan tosin toimintaelokuvien kohtaukset, joissa konna nappaa tai yrittää napata poliisin aseen ja ampuu tai yrittää ampua sillä poliisia, unohtaa.

.22-kaliiperisen pistoolin hinta on noin 7000 euroa ja niitä valmistetaan rajoitettu erä. Aseen voi tilata periaatteessa kuka vaan, mutta Suomen aselainsäädäntöä ei sovi unohtaa. Toimitukset alkavat ensi kuussa.

Wiredin ja Dvicen kautta

Edellinen artikkeliVenäläistä häiveteknologiaa
Seuraava artikkeliMike Mak Design: Dear Van Gogh Mug, vedä sitä korvasta (varovasti)

28 KOMMENTIT

 1. Jos muistan oikein Guinness World Records 2007 oli saman kaltainen ase. Ainoana erona tähän siinä oli sormus.

 2. Harva uusi ase enää nykyään pudotessaan laukeaa ja .22 on liian pieni viranomaiskäyttöön. 7000 euroa on aikamoinen hinta plinkkerille, mutta hieno konsepti.

 3. ”Jos muistan oikein Guinness World Records 2007 oli saman kaltainen ase. Ainoana erona tähän siinä oli sormus.”

  Mikäköhän tuossa on ”ennätys”?

 4. Oli ihan pakko siteerata ”Tällainen mekanismi parantaa aseiden turvallisuutta huomattavasti”, lisää aseita ja turvallisuus paranee? niinkö. Kyllä tuo lause sopii mainosmiehille erinomaisesti jota he varmasti tulevat hehkuttamaan. TURVALLISTA ASETTA EI OLE OLEMASSAKAAN, ase on aina vaarallinen käyttäjälleen sekä aseiden uhreille.

 5. huoh edelleenkään se ase ei ole vaarallinen kenellekkään vaan se käyttäjä aseen takana on vaarallinen, vai onko tapauksia missä pöydälle laskettu pistooli on ryhtynyt massamurhaajaksi? Ja aseiden toimintavirheistä johtuneita vahinkolaukauksia ei voi laskea tähän sillä toimintavirheet ovat ihmisen syytä myös sillä aseen omistaja on toimintavirheen sattuessa laiminlyönyt aseen oikaoppisen huollon…

  Ja nyt asiaan.Tuo toki parantaa aseiden turvallisuutta huomattavasti, esim juuri tuossa virkavallan käytössä, ja jos huolimattoman aseen pidosta johtuen ase varastetaan niin varas ja mahdollinen aseen uusi ostaja eivät pysty sitä ihan helpolla käyttämään. Tulee mieleen useissa scifi kirjoissa mainitut dna koodatut aseet jotka toimivat vain ja ainoastaan yhdellä henkilöllä.

 6. Delta onkos kukaan ikinä ammuskellut ilman asetta? Aseen teho on ratkaisevassa asemassa massamurhan onnistuneisuudessa.

 7. Mielestäni kaikkien aseiden hinnat pitäisi olla vähintään tota luokkaa. Jopa enemmänkin. Karsisi vähän uusien aseiden määrä. Eihän se ratkaise mitään ongelmaa kokonaisuudessaan, mutta ainakin uusien laillisten aseiden määrää se vähentäisi.

 8. Jos ongelmana olisi se, että ihmiset haluavat tappaa ASEILLA, olisi aseiden saatavuuden kiristämisestä jotain apua ongelmaan. Luulisin kuitenkin, että ongelmana on se, että ihmiset haluavat tappaa. Tähän ei riitä aseiden saatavuuden rajoittaminen, koska jos joku haluaa ihmisiä hengiltä, niin se onnistuu kyllä ihan ilman aseitakin. Räjähteitä on esimerkiksi erittäin helppo valmistaa. (En tosin voi kertoa miten, koska saisin varmaan syytteen avunannosta rikokseen, jos joku neuvojani soveltaisi.) Jo ennen ampuma-aseiden keksimistä ihmiset ottivat toisiaan hengiltä teräasein ja nuijin ja tiedä minkä kanssa.

  Tällainen systeemi nimenomaan siis parantaa aseen turvallisuutta kun vahinkolaukaukset ja väärään käteen päätyneiden aseiden laukaukset saadaan pois.

  Kuten Cee sanoi, liika luvallisten aseiden rajoittaminen johtaa vain luvattomien aseiden määrän kasvuun ja täten saatavuuden paranemiseen. Tällä tavalla sellaisten henkilöiden, joilta luvalliset aseet on evätty, pääsy aseisiin kiinni olisi entistä helpompaa.

 9. ”Delta onkos kukaan ikinä ammuskellut ilman asetta? Aseen teho on ratkaisevassa asemassa massamurhan onnistuneisuudessa.”

  Tarvitaanko tuliasetta ihmisen tappamiseen, ei. Suomen ensimmäinen viralllinen massamurhaaja ei käyttänyt tai edes välittänyt tuliaseista, ja sitäpaitsi edelleen ihmisiä murhataan paljon enmmän tavallisilla kotitalousvälineillä vuosittain kun tuliaseilla. Ja heitetääs vielä pointti että aseen teho ei ole suoraanverranollinen massamurhan onnistumiseen vaan että osaako kyseistä asetta käyttää ”oikein”(mitä eroa on .22lr tai 50cal patruuna ampuvalla aseella jos et tiedä miten asetta käytetään tai mihin suuntaan se putki pitää suunnata…)

  Ja arvaan että olet kotoisin jostain pääkaupunki/”suur”kaupunkiseudulta, ei muuten mutta epäilen että et ole päässyt koskaan kunnolla tutustumaan aseeseen tai omannut aseelle kunnollista käyttötarkoitusta ja olet luultavasti kuullut aseista vain pelkkää pahaan niin sinulle on kehittynyt lähestulkoon luontainen hylkimisreaktio aseita kohtaan.

  Jos sinut on pienestäpitäen koulutettu arvostamaan,kunnioittamaan ja pelkäämään aseiden tuottamaa vastuuta niin niissä ei ole mitään pelättävää, nehän ovat työkaluja siinä missä vasaratkin(ja molemmilla pystyy tappamaan joten kieltäkäämme vasarat.) kummallakin on oma käyttötarkoituksensa ja molempia voi käyttää väärin.

  Aseiden hinnoitelulla ei ole oikeastaan väliä sillä aina saa jostain kyseisen aseen pimeänä halvemmalla, ja korkea hinta nostaa kynnystä tavalliselle kansalaiselle aseen ostoon, ja tästä seuraa se että asetta ei opita käsittelemään ja niitä ryhdytään pelkäämään entistä enemmän. Tämän jälkeen joku syrjäytynyt nuori huomaa että tämähän on oiva keino saada huomiota pelon kautta ja jokela&kauhajoki toistuu.

  Karu totuushan on se että niin kauan kun maailmassa on edes kaksi ihmistä niin jompikumpi haluaa toisen hengiltä.

  Jos joku ei ymmärtänyt niin kysykööt tässä ja minä yritän selventää itseäni.

 10. Tuohon pitäisi vielä askarrella gps-paikannus niin että asetta voisi kätttää vain ampumaradallla 😉

 11. tuosta gps paikannuksesta olisihyötyä mutta tuo vain ampumaradalle käyttörajoitus ei olisi mikään hyvä asia, esim metsästykseen tarkoitetussa loukkupistoolissa(aivan kyllä niitäkin on olemassa) siitä ei olisi kuin haittaa, mutta muuten gps paikkanus ja laukausten sijäinnin ja ajan rekisteröiti helpottaisi monissa ampumase rikoksissa selvittämistä

 12. Ottaa päähän kaikki ase-intoilijat joita tääläkin foorumilla liikkuu, TURVALLISTA ASETTA EI OLE OLEMASSAKAAN. Lukekaa uutisia kun tänäänkin Meksikossa Ciudad Juarezissa ammuttiin 13 teiniä hengiltä jalkapallo pelin jälkeisessä juhlassa. Jos oikeesti kaikilla olis ollu vaikka pesäpallomailat niin uhreja olisi tullut vähemmän, keksikääpäs vielä sellainen pesäpallomaila joka menee lerpuksi jos sillä lyö elävääolentoa.

 13. RedBaron, jos tuossakin tilanteessa oli kyse laittomista aseista, eikä aseiden rajoittaminen olisi auttanut tilannetta lainkaan. Sen sijaan, jos jokaisella opiskelijalla olisi ollut oma ase, olisivat he voineet puolustaa itseään.

  Lisäksi on hieman absurdia verrata Suomen kaltaista valtiota kaupunkiin, joka ”on maailman vaarallisimpia kaupunkeja. Viime vuonna huumeväkivalta vaati 2 650 ihmisen hengen, ja murhat ovat olleet jopa kasvussa tänä vuonna.”

 14. Moniko Meksikon mafian tai huumekartellien käyttämistä rynnäkkökivääreistä on laillisia reittejä käyttäen hankittuja?

  Esim Britanniassa on käytännössä täysin kiellettyä omistaa minkään laista käsiasetta. Onko kielto lopettanut käsiaseilla tehdyt tapot tai ryöstöt? Vai olisiko niin, että tällä hetkellä Britannian ainoat käsiaseet ovat rikollisten hallussa. Onko näin parempi? Rikolliset ovat ainoat aseen omistajat maassa. Tämän lisäksi aseet ovat luvattomia, joten niiden liikkeitä tai käyttöä on mahdoton valvoa millään tavalla.

  Ammunta ja metsästys, jopa aseiden keräily ovat hyviä harrastuksia kaikki. Vastuullisen harrastajan käsissä ase on turvallinen. Jos rötösherra haluaa aseen, ei hän käy ostamassa sitä asekaupasta. Eikä hän käy ennen aseen hankintaa lääkärin arvioitavana. Hänen toimintaansa ei vaikuta aselainsäädäntö millään tavalla. Aselainsäädäntö vaikuttaa vain vastuullisiin harrastajiin. Lainsäädäntöä tiukentamalla ei saada ainuttakaan luvatonta asetta pois kadulta. Jos rikollinen haluaa aseen, sellainen löytyy, vaikka aseiden yksityisomistus olisi lakkautettu kokonaan, kuten britanniassa.

 15. Lyödääs vielä oma mielipide näille aseet on pahoja -paasaajille.

  Kyllä, ne ovat vaarallisia, tappavia ja tehty ainoastaan yhteen tarkoitukseen, tappamaan tai haavoittamaan. Mutta ajatelkaas maailma, jossa olisi esim. vain tämän tyyppisiä aseita olemassa, ehkäpä vielä eteenpäin suunniteltuja (juuri dna-koodattuja).

  Mutta, kuten kaikessa muussakin, kaikki suojaukset ovat vain hidasteita, jotka voidaan varmasti kiertää jos jollakin konstilla.

  Mutta on mahdotonta saada kaikki mahdolliset aseet pois kierrosta, jos niitä osataan tehdä ihan kotonakin.

  Kuten edelläkin on mainittu, ihminen keksii kyllä jonkin keinon päästää toiset pois päiviltä, jos vain haluaa. Ajamalla vaikka autolla yli, joten kielletään nekin. Tai sitten hukuttamalla veteen, kielletään sekin. Miksei saman tie kielletä tappamista? Ainii… sehän on.

  Jos olisi täysin rikokseton maailma ja ihmiset olisi sovussa, ei oikeasti tarvitsisi minkään tyyppisiä aseita, mutta kumminkin tulee aina olemaan rikollisia, jotka tekevät rikoksensa vaikkapa teroitetulla hammasharjalla, jos siihen on tarvetta.

 16. Dave Chapellella oli ratkaisu ampuma-aseiden huolettomaan väärinkäyttöön: nostetaan luotien hintaa tuntuvasti. Jos laakille tulee hintaa vaikka 2000 euroa, ei kukaan ammuskele enää huvikseen. ”Sä olet kuollut mies, odotapa vaan kun hommaan toisen työn ja säästän vuoden, niin sä olet niin kuollut”.

  DNA-koodatut aseet ovat Judge Dredd sarjiksista, ensimmäisenä tuli mieleen minullekin. Tähän vielä lisäominaisuudeksi 10 000 V sähköisku luvattomalle käyttöönottajalle, niin käyttöturvallisuus paranee entisestään, kun esimerkiksi poliisn virka-aseen riistänyt henkilö menettää toimintakykynsä väliaikaisesti.
  Teknologian soveltaminen suurempi kaliiberisiin käsiaseisiin on sivuseikka. Tosin itse en lähtisi edes 22. kaliiberista paljain käsin uhmaamaan, ellei olisi aivan pakko.

  Ja sohaistaan nyt tätäkin muurahaispesää… Oletteko huomanneet, että lainsäädännön ja sanktioiden kiristämisessä on yksi pieni ongelma, ne kun toimivat vain niiden ihmisten hallitsemiseksi, jotka muutenkin noudattavat lakia. Ne jotka eivät välitä, tekevät mitä tekevät laeista ja rangaistuksista huolimatta, fiksuimmat sen sortin ihmiset keksivät keinot kiertää lakeja, hölmömmät vain mellastavat kunnes kuolevat.
  Toisaalta, jos tahdottaisiin estää ihmisiä hankkimasta tai valmistamasta vaarallisia välineitä, pitäisi kieltää myös internetin ja kirjastojen käyttö, epäammattimainen metallintyöstö sekä hyllymetreittäin rautakauppa- ja apteekkitavaraa.

 17. Luotien hintojen nostamisessa on se huonopuoli että sitten rikolliset alkavat itse valmistaa luoteja ja ne ovat sitten luultavasti sen verran ilkeitä tekeleitä, kun ei ole enää kansainvälisiä sopimuksia esteinä.

  Esimerkiksi ontokärkisiä luoteja joita on täytetty kaikenlaisella ikävällä, tai ovat suunniteltu luotiliivin läpäisyyn.

 18. Tuo kutien saatavuuden rajoittaminenkin on ongelmallista. Esim Jenkeissä Obaman valinnan jälkeen on myyty, ja edelleen myydään enemmän panoksia kuin tehtaat ehtivät valmistaa. Suosituimpia kokoja joutuu jonottamaan. Nimittäin harrastajat ovat alkaneet hamstrata ammuksia, koska Obaman uskotaan tiukentavan aselakia ja ammusten saatavuutta. Pelkkä epäily lain tiukentamisesta sai siis ihmiset ostamaan kaappien täydeltä panoksia. Plus se tosiasia että rikolliset alkaisivat välittömästi myydä omia ammuksiaan entistäkin suuremmissa määrin.

 19. ei noitten hintojen nosto ole hyvä juttu, kun luvattomatasekaupat vain kasvais ja mitä tekis ne jotka joutuu käyttään asetta, kuten poliisit.

  mutta sitä minä ihmettelen että onko tossa akku ja mitä sitten kun tuo akku loppuu? että voiko sillä sitten ampua tai ”sammuukohan” koko ase? tai jos toi kello hajoaa?

  eikö nois vois olla jotain mekaanista ”avainta”, vaikka sen pystyis varmaan tiirikoimaan auki.

 20. Ikävä vain että ase on niinkin yksinkertainen laite, että lähes jokainen joka jonkinlaisia metallihommia on tehnyt pystyy sellaisen valmistamaan. Ei auttais sitte vaikka kaupasta ei saisi kuin tuollaisia tai dna koodattuja aseita, rikolliset tekee seuraavaks ne aseet ja luoditkin itse

 21. Väkivalta ongelma ratkeaa siinä vaiheessa kun psykopatialla voidaan tehdä jotain, vielä siihen ei ole kunnon hoitoja.

  Muuten toisin kuin voisi median kautta luulla niin skitsot eivät ole mulle sen väkivaltaisempia kuin muukaan popula, tilastollisesti itsetuhoisempia toki.

  Gallubbien mukaan 30-vuatiaat oikeistolaisvirittäneet porvarinpyllyt paskovat housuihinsa jos MT-kuntoutuja asuu vieressä.

  Monet muut, suurin osa kyllä hyväksyy MT-kuntoutujat nykyään.

 22. Jarski, mikä on MT-kuntoutuja?

  Aselakiin.. unohdatte, pölvästit, semmoisen asian, että kuka tahansa ei _voi_ tehdä metallihommia (edes niistä ketkä osaavat) eikä kuka tahansa voi raivopäissään mennä nettiin ja katsoa pomminteko-ohjetta kolmen promillen humalassa – ei edes selvin päin. Sen sijaan asetta osaa jokainen intin käynyt ja leffoja katsonut käyttää. Jos himasta löytyy haulikko kun naapurin Einari käy baarissa muijaan kiinni ja tirvaisee turpiin Isäntää, niin Einarille tulee pikaisen taksimatkan jälkeen äkillinen haulimyrkytys. Lukekaa vaikka uutisia välillä.

  Naiiveja nää aseidenpuolustajien kommentit myös keittiö- ja rakennusvälineistä. Idiootit ja juntit. Näyttäkää mulle teini-ikäinen (tai vähän päälle) koulusurmaaja jolla on munaa lähteä heilumaan teroitetun hammasharjan kanssa tai uhitella vasaralla kameralle ennenkuin lähtee kouluun.

  Ainoo asia missä ymmärrän ampuma-aseen tarpeellisuuden meillä siviileillä jollain tapaa on metsästys – Tosin te lantasaappaat jotka tapatte eläimiä rautoihin pistoolilla ampumalla, voisitte yhtä hyvin tehdä sen myös puukolla. Tai keihäällä, jos pelottaa että pupu puree sormen irti puukotusetäisyydellä.

  Metsästyskeihäs oliskin muuten aika miehekäs sisuste. Metsästys muuten on kyllä ihan jees, mut jos se jäis tapahtumatta sen varjolla että asekuolemat loppuis, niin ei haittais.

  Veikkaanpa myös, että jos baarissa toinen jätkä sanoo metsästävänsä tarkkuuskiväärillä toisen kertoessa, että metsästää samoja elukoita puukolla ja keihäällä niin sitä puukkokeihäsjannua pidetään kovempana. Aseella homma vaan hoituu niin helposti vrt. nää kivikautiset metodit, että kuka tahansa evoluution umpikuja saa sen 15 minuuttia julkisuuttaan tuosta noin vaan.

 23. E Et ole ikinä tainnut lopettaa eläintä loukkuun? sinne ei puukkoa ryhdytä työntelemään, ja sitä paitsi kumpi on ”inhimmillesempi” keino lopettaa eläin
  – epätoivoinen yritys sohia elukka hengiltä puukolla.
  -tai siisti ja nopea laukaus jossa eläin ei kerkeä tuntea kipua.
  JA vielä tiedoksesi suomessa on ainoastaan hetitappavat raudat sallituja loukkujen rinnalla. Ja loukkuihin on annettu tiukat rakennusohjeet ja standartid, jos loukku ei niitä täytä loukkua ei saa käyttää.(lueppas sellanen kirja kun ”metsästäjän opas” siinä on selitetty kaikki etiikkaa myöten metsästyksestä.Voisit oppia jotain meistä metsästäjistä ja ”asehulluista”)

  Ja pommeja on erittäin helppo tehdä, halusit uskoa sitä tai et, ja pomminteko ohjeita jaetaan koulukirjoissakin(kemiaa y-know) joiden kaavoja soveltamalla saa helpostikkin tehtyä painepommin(nimimerkillä koikeiltu on). Ja näiden tekemiseen ei edes tarvita minkään näköistä tietoa metallitöistä sillä kyseisten ”paukkujen” tekemiseen ei tarvitse minkään näköistä metallin työstöä…

  Ja tuo koulusurmaaja vertaus on erittäin huono, nimittäin siinä ei ole yhtään munaa uhata kenenkään henkeä kameran edessä edes teroitetulla hammasharjalla, se on säälittävää ja sillä tapaa pystyy ilmoittamaan vain itsestään sen että on munaton paskiainen joka ei tajua että itsellä on ongelmia. Ja kyseiset ampujat olisi huomattu etukäteen jos suomen mielenterveyden huolto ei olisi niin retuperällä…

  Ja nyt heitetään se kommentti että miksi pitäisi siirtyä takaisin niihin kivikautisiin metodeihin kun ihmiskunta on käyttänyt jo tuhansia vuosia metsästyksen parantamiseen ja helpottamiseen( tähän sisältyy turvallisuuden, nopeuden, kannattavuuden ja saaliinkäsittelyn parantaminen). Ja tiedoksesi, metsästämisessä ei ole pelkästään kyse siitä saaliista ja kehuskelusta, vaan siinä hoidetaan luontoa ja pidetään elinympäristöstä huolta(keskiverto metsästäjä tekee paljon enemmän ekosysteemin hyödyksi kuin hesalainen ekoautolla ajava viherpiiperö/ituhippi), mutta koska et ilmeisesti asiasta mitään tiedä niin sinun on erittäin vaikea sitä ymmärtää.

  Tämä ei nyt varsinaisesti liity asiaan mutta kirjoitampa kumminkin…
  Ihminen on kaikkiruokainen eläin ja kaikkiruokaisuuteen sisältyy liha, lihan hankkimiseksi täytyy metsästää, kun ihminen huomasi että sillä teroitetulla kepillä millä pystyy tappamaan hirven pystyy tappamaan toisen ihmisen niin ryhdyttiin tappamaan toisisa ihmisiä esim maiden tai uskomuksien takia, ja teknologian kehittyessä aseet kehittyivät samalla mutta ihmisen luonto/mieli ei ole muuttunut, ja ikävä kyllä ihmisen luontoon kuuluu tappaminen, halusit sitä tai et.

  Ja niin kauan kun on ihmisiä tulee olemaan asekuolemia nimittäin tedoksesi jopa se teroitettu keppi on ase väärissä käsissä(jos tarkoitat tuliaseita niin opettele kirjoittamaan tuliase…)’

  Niin ja pienenä muistutuksena mikään ei saa tehtyä tekstistäsi epäuskottavampaa kun lukijoiden haukkuminen idiooteiksi tahi junteiksi 😉
  niin ja saksassa oli ”koulusurmaaja”(joka jäi tosin kiinni) joka meinasi hyökätä kouluunsa aseenaan muutama polttopullo ja jalkajousi(ja jalkajousi kehitettiin jo satojavuosia sitten, siinä sitä kehitystä).

  Ja mitä koulusurmaajat muuten haluavat loppujen lopuksi? Huomiota ja jos he eivät sitä saa muuten kuin väkivaltaa käyttämällä, he käyttävät väkivaltaa…

  Ugh olen puhunut, jos kaipaat selvennystä niin kysy.

 24. Heikompi juttu kun paristo loppuu ja sen huomaa vasta kun on ns. kova tilanne päällä… Paljon toimivampi sovellus samasta ideasta on jo vuosia vanha Magnatrigger, jossa ase toimi vain jos ampujalla oli asetta pitelevässä kädessä tietynlainen sormus. Systeemi toimii magnetismilla ja mekaanisesti, ei mitään elektroniikkahimputtimia.

  Puhtaan teoreettisesti ajatellen, ihan mielenkiintoinen sovellus. Käytännössä .22 on liian pieni kaliiperi viranomaismarkkinoille ja ase liian kallis viranomaiskäyttöön. Siviilipuolellakin hinta nousee esteeksi (rikkaanpuoleiset keräilijät poislukien) ja näyttää tuo pyssy olevan vielä päälle päätteeksi sen verran pieni, että kotimaamme aselainsäädäntö määrittelee sen taskuaseeksi.

  Saa nähdä, nähdäänkö kovinkin lähitulevaisuudessa vastaavaa ideaa yhdistettynä kilpailukykyisen tehoiseen ja hintaiseen aseeseen…

Kommenttien lisääminen on estetty.