Ennen…

Alun perin Toisen maailmansodan aikana kehitetty, ammuslaatikoiden vesitiiviiseen sulkemiseen suunnitetu ilmastointiteippi, tai kansanomaisemmin ”jesari” on keksimisensä jälkeen tuonut pelastuksen lukemattomaan märään kinkkisiä korjaustilanteita.

Yksi tuoreimmista jesariteipin avulla saavutetuista ”ihmeteoista” on kanadalaislentäjän pienlentokoneelleen suorittama ilmastointiteippikorjaus.  Tarinan mukaan lentokoneen omistanut kalamies oli lentänyt Kanadan syrjäseudulle parempien kalavesien perään. Ajattelemattomana kalastaja oli jättänyt osan syöteistään lentokoneeseen, ja miehen ollessa poissa paikallinen karhu oli tuhonnut koneen rungon päästäkseen apajille.

Lentokoneen tilan arvioituaan mies oli päättänyt, että ei tämä nyt kuitenkaan tähän jää, ja kaivanut kopasta rullan jesariteippiä. Lopputuloksena mies sai kuin saikin koneensa korjattua ja lensi turvallisesti takaisin kotikentälle.

Katso kuva korjatusta lentokoneesta hypyn jälkeen.


…Jälkeen

Melkoinen kalajuttu. Mikä on ihmeellisin jesariteipillä suoritettu korjaus, mitä te olette nähneet?

Lähde: news.cnet.com

Edellinen artikkeliMatthew antoi tatuoida silmälasit kasvoilleen, tämä lienee maailman ensimmäinen kerta kun joku tekee niin
Seuraava artikkeliKirlian Imaging Device on kirliankuvauslaite kotiin

34 KOMMENTIT

 1. Sil on pitäny olla jtn 3 rullaa jesarii et se olis saanu korjattuu ton. En usko että on totta, koska karhut harvoin tulevat ihmisten lähelle, ja sinne missä ihminen on juuri ollut.

 2. Nyt teillä on väärää tietoa 😉 Alunperin sillä kiinnitettiin Jeesus ristiin… (Jeesusteippi).

 3. Sinäänsä ei mikään ihmeellinen tapaus, runko näyttää kumminkin olevan kunnossa, joten jesseteipistä tarvittiin vain uusi aerodynaminen kuori. Kuitenkin tämä todistaa ko. teipin ylivertaisuuden. 😀

 4. Myytinmurtajissa rakensivat toimivan pienen kahden hengen purjeveneen (muistikuva että purjekkin oli ilmastointiteippiä, en kyllä ole varma), käyttäen vain muoviputkea josta tekivät kehikon ja roudarinteippiä.

 5. Jesarilla on paikattu haavojakin, mut en suosittele sitä kyllä tekemään.

  • jENKKILÄSTÄ OPIN ETTÄ luomet, känsät, syöpäluomet saa veke kun peittää ne 5x5cm teipin palalla n. 3-4 viikox , teippi vaihdettava 4-5 pv välein ja tuloksena siisti tasanen iho.

   On testattu ja toimii.

 6. Jeppe: Tosiaan. Kehikko oli hitsattu rautatikuista. Ja päälle vedetty paljon jesaria. Purje samoin jeasrista. Ja testin aikana ei ollut mitään ongelmia.

 7. Jeppe: Tosiaan. Kehikko oli hitsattu rautatikuista. Ja päälle vedetty paljon jesaria. Purje samoin jeasrista. Ja testin aikana ei ollut mitään ongelmia.

 8. Se pitää kirjoittaa joko jeesusteippi tai jesari, ei jesariteippi. Sori nipotus mut kuulostaa vaan niin ärsyttävälle. 😀

 9. jesariteippi, jesariteippi, jesraiteippi, jesariteippi, jesariteippi 😉 hehe toimivan näkönen kone =d

 10. paljonkohan teipillä oli virkaa tässä? ois voinu toimia ilmankin, mut joka tapauksessa siisti.

 11. ”Teki melkein McGyverit”
  Mutta vain melkein, koska MacGyver tekee vaikka kokonaisen toimivan paperitehtaan keskelle metsää apunaan vain linkkuveitsi ja rulla jesaria.

 12. Myytinmurtajissa oli kyllä metallikehikko jonka päälle 2 kerrosta jesaria ja kyllä se purjekkin oli jesarista… Tekivät vielä toimivan tykinkin siitä tavarasta. (kattoo youtubesta jos ei usko)

 13. Silmämääräisesti arvioiden tuossa koneessa on kyllä reilusti enemmän teippiä kuin yksi rullallinen – tai sitten Amerikan mantereella rullat ovat isompia kuin täällä (niin kuin melkein kaikki muukin). Mainio tarina!

 14. Rohkenisin epäillä yhden rullan riittävyyttä koneen paikkaamiseen. Ettei vaan olisi kyseessä mainostemppu. Onhan näitä nähty.

 15. Samaa mieltä edellisen kans, kyllä tuossa on jo useampi rulla ollut käytössä.

 16. ””””””” Jesari kirjoitti 15.1.2010. 21:11

  ohkenisin epäillä yhden rullan riittävyyttä koneen paikkaamiseen. Ettei vaan olisi kyseessä mainostemppu. Onhan näitä nähty. ”””””

  Mä vähän luulen että jesari ei enää mitään mainostemppuja tarvii! 😀

 17. Lähteestä poimittua:

  ”But the charter pilot supposedly was a bad-ass. And like a bad-ass he wouldn’t just let a bear get away with tearing up his airplane. No, this bad-ass–who must be a geek–called another pilot to ferry in new tires, sheet plastic, and three cases of duct tape.”

  Eli ei se ihan pelkällä yhdellä jesarirullalla korjaantunut.

 18. On se kyllä totta että hilavitkuttimen taso on laskenu. Kommenteissa itketään ihan sinänsä epäolennaisista asioista ja tämä juttu ei oo ainut missä näin on käynyt….

 19. Väittäisin että on kyllä käyttänyt tuota edellistä verhoustakin tuossa mukana eikä pelkästään ilmastointiteippiä 🙂

 20. Iikkuli: on se jesarilla korjausta vaikka se vaan kiinnittäs sillä sen edellisen verhoilun takasin kiinni.

 21. läpä ja Raiz: Ollaan kyllä yritetty taas tiukuentaa kommenttien seulaa poistamalla aktiivisesti aiheeseen liittymättömiä viestejä. Valitettavasti tuntuu että ainoa tapa pitää keksustelu tiukasti olellisessa olisi ottaa kaikkien viestien Ennalta tarkistaminen mukaan.

  Tämä toisaalta rajoittaisi ikävästi keskustelun reaaliaikaisuutta.

  Sellainen olisi myös mahdollista, että käyttäjiltä vaadittaisiin sähköpostiosoite ja jokaiselta käyttäjältä pitäisi olla esimerkiksi vähintään kaksi ”ennakkotarkastettua” viestiä ennen kuin kommentit ilmestyvät ilman tarkastusta.

  Mitäs mieltä – millainen olisi teidän mielestä paras tapa pitää keskustelua aisoissa?

 22. Just joku ton tyyppinen että vaaditaan sähköposti ja jonkunlainen ennakkotarkistus kommentteihin kunnes saa oikeuden kommentoida vapaasti. Mutta jos epäolennaisia ja hejaavia viestejä alkaisi tulla, niin menettäisi kommentointioikeuden 2 viikoksi.

 23. Muuttuuko IP ja mihin suuntaan käy huomisen IPn tie
  (vapaa lainaus Georg Ots)

 24. Luulen ettäkaveri oli tarkastanut rungon ja lentänyt ilman rungon ”verhoilua”, siivet kun täyttivät olevan kunnossa. ja sitten korjannut koneen kotikentällä tosin hullua pelkällä jessarilla kun tulee lisää painoa.

 25. Ei olisi kyllä itselläni ensimmäisenä tullut jesari mieleen lentokoneen korjauksessa… Vaikka kaikkea olenkin teipistä hommaillut. 😀

 26. Mjaa, on ehkä muistettava, että rättipäällysteisen koneen rätit eivät ainakaan kyljestä ole kantavia rakenteita. Joku jotain sellaista täällä meinasikin. Siiven verhoilu on toinen juttu, Suomessa on tehty itse lentokone mm. apulantasäkeillä päällystetyillä siivillä (Tikkakoskella nähtävänä) ja siihen liittyy myöskin jännää tarinaa.

  Raflaavan jutun voi muotoilla näinkin: mies hakkasi kiviä ja teki siitä auton. Tarina kertoo lähemmin, että kivistä saatiin rautamalmia, joka jalostettiin ja tehtiin työkaluja ja koneita ja peltiä, joista auto syntyi. Auton tekemiseen tarvittiin myös kuparilangan pätkiä. Toisin sanoen hitsaamista. Papua-Uudesta Guineasta tuotiin mönjää, josta mies teki renkaat. Toisin sanoen kautsua vai mitä onkaan, ja siitä ne renkaat.

Kommenttien lisääminen on estetty.