Vuzix-wrap-920ar-virtuaalilasit

Yhdysvaltalainen virtuaalilasien valmistaja Vuzix, joka viime syksynä esitteli ensimmäiset tavallisten aurinkolasien näköiset videolasit paukuttaa markkinoille jälleen uutta virtuaalisilmikkomallia. Tällä kertaa kyseessä on erityisesti ”lisätyn todellisuuden” (tai englanniksi augmented reality) -sovelluksiin suunnittellut, stereokameralla sekä liikesensorilla varustetut lasit. Mallinimen Wrap 920AR saanut videosilmikko mahdollistaa käyttäjälleen todellisuuden, jossa ympäröivään reaalimaailmaan voidaan liittää digitaalista informaatiota aitoon Terminator -tyyliin.

terminator_vision
Tällainen Terminator 2 -tyylinen näkymä saattaa pian olla kenen tahansa arkipäivää

Lasien käyttökohteita voisivat olla esimerkiksi pelit, joissa käyttäjän oman asunnon nurkkien takaa hyökkäisi sähköisiä örkkejä, tai vaikkapa museosovellus, jossa museossa kulkijalle näytettäisiin lasien ruudulla lisätietoa kulloinkin katseltuun teokseen liittyen.

Teknisiä faktoja laseihin liittyen:

 • Kahteen VGA-sensoriin perustuva stereokamera
 • Kaksi 480 x 752 pikselin LCD-kennoa, jotka yhdessä tuottavat käyttäjle yhden 1504 x 480 pikselin stereokooppisen kuvan
 • Ruudunpäivitys 60 fps
 • USB 2.0 -liitäntä
 • PC sekä Mac -yhteensopiva
 • Vuzix Software Developer Program -tuki sovelluskehittäjien työn helpottamiseksi

Wrap 920AR videosilmikkoa on lupa odottaa myyntiin kuluvan vuoden toisella puoliskolla – mallin arvioitu jääleenmyyntihinta tulee Suomessa olemaan noin 649 euroa . Vuzix -virtuaalilaseja tuo maahan Origodesign Oy ja näitä myy Suomessa Superkauppa.fi.

Millaisia käyttökohteita sinä keksisit tällaisille augmented reality -laseille?

Lähde: vuzix.com

Edellinen artikkeliSan Franciscolainen Brixr myy 50ml viinipakkauksia koemaistamista varten
Seuraava artikkeliApple iPhone / iPod Touch -ratti tekniikkalegoista

12 KOMMENTIT

 1. Ei tuota vaaka resoluutiota voi kertoa kahdella vaikka niitä ruutuja on kaksi. Yhtälailla sitten pysty reson voisi tuplata.
  Hieno laite kuitenkin. Olisi kiva testata ja törmäillä ihmisiin. Vaikka teknologia on olemassa ei varmaan ihan arkipäivää vielä hetkeen. Arkipäivää on se kun käydään kaupassa, töissä ja harrastuksissa:)

 2. Tarkkuus vielä aika kehno, mutta se varmasti paranee ajan myötä. Mikä koko ideassa ihmettää, että eikö näissä silmät väsy (tai näkö kärsi), kun joutuu tarkentamaan pitkäksi aikaa noin lähelle?

 3. Itekkin oon ajatellu tuota tarkennusta, ainakin jos koittaa tarkentaa noin lähelle se tuntuu iha helvetin pahalta. Liekkö mahdollista olis joku taittava kalvo, et tarkennus vois olla ”kauas”, ja kuva silti tarkka. Hmm..

 4. ja eikun lisäämään creepypastakuvia hyökkäämään nurkan takaa niin saa sydärin yöllä vessaan mennessä xD

 5. Terminator 2:n koodit joita putkahtelee robotin näkökenttään saavat minut aina hilpeälle tuulelle! Vähänkään ohjelmoinnista tietävä huomaa nimittäin että koodi jota näytössä suoritetaan on 8-bittisen prosessorin koodia ilmeisesti 8086 prosessorin koodia, ja vauhti jolla koodit näytölle tulostuvat ja jos se vastaa myöskin niiden suoritusnopeutta niin se jos mikä on vitsi. Sillä tuolla nopeudella terminaattorin prosessori pyörisi jotain kymmenen hertsin nopeudella (0.000 000 01 GHz) jolloin vähänkään vaativamman ohjelman toteutus olisi todella hidasta, esim. hahmontunnistus kestäisi lähemmäs 10-vuotta jos terminaattorin täytyisi erottaa banaani appelsiinistä.

 6. Tänks RedBaron infosta, tosin unohdit että terminaattorissa käytetään aikakonetta eli teemulta menee 10 vuotta hoksata objekti banaaniksi, mutta sen jälkeen rakkine suhahtaa ajassa taakseppäin aikakoneella, hetkeen puoli sekuntia tunnistamattoman esineen (banaanin) kohtaamisen jälkeen.
  Näin luodaan illuusio että terminator tajuaisi muka hedemien eron heti.

 7. Tuota kannattaisi markkinoida myös maailman ensimmäisenä stereoskooppisena action camina. Yleensä action-kamerat ovat monokulaarisia, ja kuvaus tapahtuu pään sivulta tai kypärän päältä joten se ei vastaa yhtä hyvin silmien paikkaa kuin tämä.

  Kun tuollaisen silmien edestä kuvatun stereoskooppisen tallenteen yhdistäisi vielä binauraaliseen ääneen (HRTF = mikit korvissa), todentuntuisuus hyppäisi uudelle asteelle.

  Niin, miksei näitä markkinoida videokamerana eikä AR-laseina? Augmented Reality -sovellukset ovat vielä ihan lapsenkengissä, mutta voisi kuvitella 3D-elämyksinä kuvatut maastopyöräilyt, vuorikiipeilyt ja eksoottiset turistinähtävyydet olevan aika vänkä tapa jakaa kokemuksiaan.

 8. juu haluisin nähdä sivusta kun joku kiipeilee vuorella tai ajaa moottoripyörää nuo päässään.. auts

 9. Onkohan nuissa tuo kuvanlaatu kummonen. Karvalakkimallissa (230) 320×240, mikä on OK kännykkään ja Nintendoon, mutta viitsiikö sillä uudempia pelejä ja 3D-pornoa katella? 3D-elokuvia, piti sanomani.

 10. > juu haluisin nähdä sivusta kun joku kiipeilee vuorella tai ajaa
  > moottoripyörää nuo päässään.. auts

  Jos siihen pystyy Terminaattori, niin miksei ihminenkin? =)

Kommenttien lisääminen on estetty.