Maailman turhin laite on mielenkiintoinen ja sen voi rakentaa itse

Tomitukseemme saamiemme tietojen mukaan Hilavitkuttimessa ei ole ollut tarpeeksi ”laitteentapaisia” vehkeitä. Tässä olisi nyt sitten esittelyssä varsinainen oikea laite. Instructablesin SaskView-käyttäjä on kehittänyt laatikon, jossa on kytkin. Tässä on laitteen kaavio. Kenties joku arvaa jo siitä mitä laite tekee.

Maailman turhin laite on mielenkiintoinen ja sen voi rakentaa itse

Ja jollei kaavio selvitä, katsokaa video. Se on lyhyt ja informatiivinen:

Ja ne jotka pääsivät tähän asti, eivätkä jaksaneet katsoa, niin kerrottakoon että kun kytkimen napsauttaa toiseen asentoon, tulee laatikosta sormi, joka kytkee kytkimen takaisin alkuasentoon. Kenties tällä voitaisiin tutkia muuttuvuuden pysyvyyttä tai pysyvyyden muutosta jossain m-teorian laitoksella.

Lähde: www.instructables.com

Edellinen artikkeliKuinka parantaa kadonneen kameran löytymismahdollisuuksia komedialla
Seuraava artikkeliBiotulostin tulostaa orgaanisista soluista kolmiulotteista ihmiskudosta

18 KOMMENTIT

 1. Tässä on oivallusta! Ja kun vielä laitetaan samaan laitteeseen kaksi sormea niin laite saataisiin päälle ja pois automaattisesti! 🙂

 2. Etsinkin tätä laitetta kun joskus sen tuolla internetin syövereissä joskus näin. Plussa siitä ja rakennusohjeista toinen.

 3. Hyvää uutta vuotta kaikille. Tämä on itseasiassa aika laaja LMA ilmiö netissä. (Leave me alone). Hakusanalla voi löytää netistä kymmeniä eri versioita kyseisestä vitkuttimesta, mutta minun mielestäni tämä on yksi parhaiten toteutetuista laitteista.

 4. Yksi parhaiten toteutetuista laitteista sen vuoksi että se oikeasti katkaisee itsestään virran, kun yleensä taas virtaa kulkee laitteistossa vaikka kytkin olisikin OFF-asennossa. Muissa tekeleissä kytkin vain aktivoi ”käden” laittamaan kytkimen takaisin samaan asentoon eikä katkaise virtaa koko laitteesta.

  http://www.instructables.com/id/The-Most-Useless-Machine/step1/Background/

  Hankala selittää mutta toivottavasti joku ymmärsi 🙂

 5. Kapineessa on jotain BONK-henkeä, mutta vikana on tietysti se, että laite toimii 😀 Steampunkiksi tuunattuna olisi kertakaikkiaan huippu!

 6. Sais olla aidon kokoinen ja näköinen tuo ”sormi”, mutta kerrassaan mahtava hilavitkutin silti!

 7. Aivan loistava vekotin.. Ollut itsellänikin jo pitkään ollut mielessä rakennella tuollainen, mut eipä vaan ole saanut aikaiseksi..

  Luin joskus (muistaakseni TM:n Tieteen maailma-osiosta) että jollain 1900-luvun alkupuolen keksijällä/teollisuuspohatalla oli ollut vastaavanlainen laite toimistossaan, mutta ilmeisesti ilman mitään uudenaikaista elektroniikkaa.. Sattuisiko kukaan muu lukeneen saman jutun, kiinnostaisi kovasti tietää kuka se kaveri oli..?

 8. ”Informaatioteorian isä”, insinööri ja matemaatikko Claude E. Shannon (1916-2001) – Wikipedia: ”…One of his more humorous devices was a box kept on his desk called the ”Ultimate Machine”, based on an idea by Marvin Minsky. Otherwise featureless, the box possessed a single switch on its side. When the switch was flipped, the lid of the box opened and a mechanical hand reached out, flipped off the switch, then retracted back inside the box.”

 9. ES: kiitokset vastauksesta, täytyykin lukaista mitä muuta se wikipedia herrasta osaa kertoa.. 🙂

Comments are closed.