macbook_luodinreikkiä

Nuori Amerikkalaisopiskelija nimeltään Lily Sussmann oli marraskuun lopussa matkalla tapaamaan ystäviään ja sukulaisiaan Jerusalemissa. Alkuun tavalliselta tullitarkastukselta vaikuttanut rajanylitys Egyptin ja Israelin rajalla  sai hätkähdyttäviä piirteitä, kun opiskelija oli kertonut olevansa osittain juutalainen, mutta ei tästäkään huolimatta osannut vastata rajavartijoiden judaismiin liittyviin kysymyksiin. Tämän lisäksi opiskelijan kannettavan tietokoneen kanteen oli liimattu arabiaksi kirjoitettuja tarroja, ja kameran muistikortilta löytyi kuva seinään maalatusta daavidintähdestä, jonka viereen oli kirjoitettu ”Fuck”. Rajavartijat eivät myöskään ymmärtäneet, miksi opiskelija asui ennemmin Egyptissä, eikä Israelissa.

Tilanteesta ärsyyntyneet rajavartijat päättivät lopulta viedä neidin tavarat läpivalaisun jälkeen perusteellisemmin tutkittavaksi  tuonnemmaksi. Kotvan kulutta rajan ylitystä yrittänyt Lily sai kuin saikin tavaransa takaisin. Rajavartijat olivat kuitenkin päättäneet ampua neidin MacBook -tietokoneen kolmasti ”epäilyttävänä esineenä”. Vasta tämän jälkeen nuori nainen sai jatkaa matkaansa luodinrei’illä varustetun läppärinsä kanssa.

Syyksi varotoimenpiteelle rajan yli päässyt opiskelija (jonka passia ei missään vaiheessa kysytty) sai kuulla että alumiininen MacBook oli epäilyttävä esine. Kun asiasta nousi myöhemmin häly, niin Israelin rajavartiolaitos lupasi hyvittää ammutun tietokoneen arvon. Itse toimenpide oli tulin mukaan kuitenkin täysin protokollan mukainen. Koneen muistiin tallennettuja tietoja korvaus ei tietenkään myös palauttanut. Mikäli suunnittelet siis matkaa Israeliin tietokoneen kanssa, niin kannattaa kuitenkin ottaa varmuuskopiot koneen kovalevyltä ennen rajanylitystä. Lilyn lohdutukseksi tämä rajavartioiden ampuma ”marttyyriläppäri” menisi varmasti kaupaksi kelposummalla eBayssa.

Video, jossa Lily itse kertoo tapahtuman kulusta löytyy hypyn jälkeen

Koko tarina kohtauksesta löytyy Lilyn omasta blogista osoitteessa lilysussman.wordpress.com (kautta: engadget.com)

Edellinen artikkeliKohuelokuva Avatarin ensi-ilta muuttui Keski-Euroopassa fiaskoksi!
Seuraava artikkeliRakas joulupukki, tänä jouluna toivon lahjaksi jättimäisen ilmalaivan…