The Phone-O-Scope with an 18-55mm lens attached.
The Phone-O-Scope with an 18-55mm lens attached2.
The Phone-O-Scope with an 18-55mm lens attached3.
The Phone-O-Scope with an 18-55mm lens attached4.

Tässä tee-se-itse-innovaatiossa selviää hyvin kuinka kännykkäkameran pikselimäärä vaikuttaa kuvan laatuun, kun linssi on pikkuruinen. Kuvissa vasemmalla on iPhonen normaalilla kameralla otettu kuva ja oikealla 50mm obiskan läpi napattu ruutu. Rakennettaessa kenties ovelin oivallus on ollut ottaa cd-soittimen linssi ja laittaa se ensin puhelimen kameran eteen. Näin on riittänyt löytää sopiva polttoväli objektiiviin ja kiinnittää se valoa vuotamattomasti.

Eihän tällaisella kehtaisi kuvata, mutta mielenkiintoinen idea kuitenkin. Ja osoittaa jälleen, että tuttu esine voi esittää itsestään aivan uusia ideoita yhdistää se johonkin toiseen tuttuun esineeseen. Rakentaja toteaa, että ei tämä kovin käytettävä ole, mutta mukava yhdistelmä. Olen samaa mieltä.

Lähde: cow.mooh.org (via blog.makezine.com)

Edellinen artikkeliSpace Barley on avaruusolutta
Seuraava artikkeliItsenäisyyspäivän kunniaksi: Suomi-konepistooli

9 KOMMENTIT

  1. Tuon saa hoidettua paljon kätevämmin, paremmalla kuvanlaadulla ja pienemmällä koolla. Dealextremesta alle 5€ paljon paremmin suurentava linsssss

  2. Dealextremen ”telejatke” tuottaa kamerassa aivan karmeaa laatua. Tai siis laaduttomuutta. Tynnyrivääristymä reunoilla on suuri, ja piirtokyky ei riittänyt edes 2 mpix Nokia N70 kameraan. Ostin ja petyin pahasti! En suosittele kenellekään, rahat vaan menevät hukkaan.

  3. mutta ei tuokaan laatua lisää kun sinnehän jää vielä se alkuperäinen ja surkea linssi alle.

  4. Esim. kiikareita voi käyttää kännykäkameran lisä optiikkana jos haluu leikkia, ja haluuhan sitä.

  5. Ihmettelin jo miksi Gizmodo ja muut vaivautu tekemään uutisen tästä paskasta ja nyt vielä Hilavitkutin peesaa. Näyttää jonku yksikätisen 8-vuotiaan kötöstykseltä, kuvanlaatu on paskaa ja läppänäkin on jo vanha.

    Miksi teit sen?

Kommenttien lisääminen on estetty.