samsung_st550

Tällä kertaa olemme saaneet tänne toimitukseen testattavaksi pienikokoisen Samsung ST550 -digipokkarin. Tyylikkään taskukokoisen pokkarin erikoisuuksia ovat esimerkiksi kosketusnäyttö, jonka kautta suurinta osaa kameran toiminnoista käytetään, kameran etupuolella oleva kakkosnäyttö, sekä liikesensori, jonka ansiosta kameran toimintoihin voi vaikuttaa tätä fyysisesti heilauttamalla. Tärkeimmissä spekseissä kamerasta löytyy muiden muassa 12 megapikselin kuvauskenno, 720p videokuvaus, sekä 4,6 x laajakulmazoomi.

Kameran toiminnallisuuksia tarkastellaan lähemmin oheisella testivideolla

Samsungin uusi digipokkari on siis erittäin tyylikäs paketti, joka tarjoaa hyvän työkalun lomakuvaajalle sekä videoiden, että still-kuvien räpsimiseen. Sen sijaan mikäli kuulut kuvaajiin, jotka tykkäävät kuvausvaiheessa hoitaa  asetuksien säädön manuaalisesti, tämä kamera ei välttämättä ole oikea työkalu. Ainakaan allekirjoittanut ei muutaman viikon käytön perusteella oppinut käyttämään kosketusnäyttöä nopeasti ja intuitiivisesti kuvaustilanteen ollessa päällä. Jos sen sijaan uskaltaa luottaa kameran tekemiin automaattisin säätöihin, laitteella on mahdollista saada laadukkaita lomakuvia albumiin lähes tilanteesta kuin tilanteesta. Tämä varmasti on myös ollut Samsungin tuotekonseptin ydin laitetta suunnitellessa.

Kokonaisuutena kamera oli kuitenkin oikein positiivinen käyttökokemus, ja automatiikan avustuksella otetut kuvat olivat pääosin hyvin kelvollisia. Kokonaissarvosanaksi annamme kameralla 4/5.

Plussaa kamera saa:

  • Ennakkoluulottoman innovatiiviset ominaisuudet, kuten kakkosnäyttö, tuttujen kasvojen tallennus kasvontunnistusmuistiin, sekä liikesensoriin perustuvat komennot
  • Yleisesti ottaen hyvä kuvanlaatu
  • HD-ready, 720p videokuvaus
  • tyylikäs ulkoasu (joka tosin kerää tehokkaasti sormenjälkiä)

Miinusta kamera taas saa seuraavasta:

  • kuvan rakeisuus yli 400 ASA:n herkkyydellä kuvattaessa
  • manuaalisäädöt hankalia kuvaustilanteessa

Kameran jälleenmyyntihinta liikkuu tätä kirjoitettaessa noin 270 euron tietämillä. Lisää tietoa tästä löytyy laitteen tuotesivuilta osoiteessa Samsung.com

Lopuksi vielä muutama malliotos kameran kuvanlaadusta. Mallia kameralla kuvatusta videosta puolestaan löytyy Youtubesta tämän linkin takaa

Edellinen artikkeliMistä pehmoeläimet tulevat? – Näistä voisi arvata
Seuraava artikkeliSWITCH-ruuvimeisseli kääntyy poikittaissuuntaan kiristyksen viimeistelemiseksi