107392

Kun muutama päivä sitten surffailin ajankulukseni netissä, löysin omasta mielestäni joka hilavitkuttajamiehen/naisen toivesivun eli www.strangevehicles.com . Sivustolla on kuvia kaikista liikkumiseen liittyvistä outouksista ja sen lisäksi siellä on tuhansia vitsejä. Hetken selailtuani löysin kuvassa olevan moottoripyörä-auto viritelmän. Miten jollekulle voi tulla päähänsä, että nytpä minä poika sahaan isän autosta nokan irti ja hitsaan moponi siihen?

Kuvat on jaettu kategorioihin, mutta niissä on tiettyä epäloogisuutta. Sivulle on tallennettu myös virkavallan ajomokailuja mm. poliisiauto joessa, paloauton ja ambulanssin törmäys yms. Epäilen, että CIA kieltää kaikkien mokailujen olemassaolon, mutta who knows.

Noin 10 minuutin selailun jälkeen sivu alkoi toistaa itseään, mutta joku joka on enemmän paneutunut ajoneuvoihin, voi viettää pitempiäkin aikoja sivun äärellä. Sivuille voi myös lisätä itse ottamiaan kuvia ja kertoa omasta mielestä ne hauskimmat vitsit, harmi vaan että moni vitsi ei englanniksi käännettynä olekaan niin hauska kuin suomenkielisenä.

Hetken mietittyäni ylivoimaisesti paras kategoria on BUSES – SCHOOL BUS – TAXI. Maailmalta on bongattu Ferrarin taksia, bussiksi modattua Dodgea ja kaikkea maan ja taivaan väliltä.

Ilmastonmuutoksen kannalta tällainen autojen yms. rakentelu ei yleensä ole hyvä asia, mutta jokuhan voi rakennellessaan tietoisesti tai tietämättään kehittää uuden ekoauton. Ja kun näitä vitsejäkin on, niin nauraminenhan edistää pitkää ikää ja samalla parantaa maailmaa. Hymyä!

Laittakaa kuvia foorumille omista hilavitkutin-ajoneuvoista, tai jos ette niitä omista, niin tehkää sellainen ihmeessä!

Edellinen artikkeliMake Household Not War ja You Are Here
Seuraava artikkeliAmalgam valmistaa näyttäviä 1:8-pienoismalleja ja formularatteja

14 KOMMENTIT

 1. Taas on kateelliset panettelemassa kun huomaavat itseään nuoremman olevan bloggaajana täällä. 😛

  Vaikka jossain määrin olen samaa mieltä; älä yritä olla liian aikuismainen tai nokkela, vaan pyri pitämään asiallinen linja, äläkä karkaile itse jutusta pois. CIAt ja ilmastonmuutokset kun tähän eivät mitenkään liittyneet, ja itse ainakin luen jutut mieluummin tiukkoina asiapitoisina paketteina.

 2. Toivotan kolme ensimmäistä kommentoijaa lämpimästi tervemenneeksi suomi24:n aina niin positiivisille keskustelupalstoille.

  Uskon että löydätte sieltä samanhenkisiä nettikirjoittelijoita ja viihdytte muutenkin paremmin kuin tällä sivustolla.

  Ystävällisesti,
  Siankarlo

 3. Onko sattumaa että nuo kolme kommenttia tulivat vasta sen jälkeen kun Okko oli esitellyt itsensä 14-vuotiaaksi? 😀

 4. Anna äänesi Okolle. Lähetä tekstiviesti Okko+ tai Okko-

  Kaikkien vastanneiden kesken arvotaan kultaisen bloggaamisen käsikirja.

 5. On ihan totta, että teksti on ”lapsenomaista” ja se häiritsee hieman minuakin, mutta mitä muuta sitä voisi 14 vuotiaalta odottaa? Kyseisen bloggauksen kielioppiin on kuitenkin selvästi kiinnitetty huomiota ja se siitä jo nuorukaiselle pisteet. Pahimmat kieliopilliset oksennukset tälläkin kertaa löytyi kommenteista, ja luen ehdottomasti mieluummin tuollaista ”lapsenomaista” tekstiä kuin tälläisiä ”viihde arvo oli täysi 0” -tuotoksia. Kirjoittamaankin oppii kirjoittamalla, joten annetaan nyt tällekin nuorelle mahdollisuus.

  Sitä on kuitenkin kompattava, että toivottavasti tälläiset ”site review’t” ei ala yleistymään hilavitkuttimessa.

  PS. Niin ja pisteet kotiin bloggaajalle otsikosta, se oli mielestäni hyvin keksitty.

 6. Kyllä harjoitusta kaipaat bloggaajana, mutta kyllä se siitä!

  Kuten jo joku aikaisemmin sanoi, pidä tekstit tiiviinä ja pysy itse asiassa. Vaikka nämä vaikuttaisivatkin ilmastonmuutokseen, on se täysin asian ulkopuolelle kuuluvaa ja muutenkin todella turhaa mainittavaa. Älä mieti artikkelin pituutta, vaan sen sisältöä. Itse artikkeli olisi ollut parempi ilman tulkintojasi ja spoilauksiasi sivuston sisällyksestä. Ennen kaikkea olisit voinut tarinoidesi sijaan postata kertomistasi autoista kuvia ja lisännyt pienet kuvatekstit.

  Hieman kritiikkiä tulee kaikilta mutta koita ottaa se hyvin vastaan. Suhteellisen huvittavannäköisiä autojahan tuolta saitilta löytyy, plussat siitä!

 7. mistä lähtien hilvitkutin on ollu vain ’teknistä nippelitietoa’? Blogihan on design-juttuja täynnä. Tämä eroaa muista design-jutuista kirjoittajan iän mukaan?
  Järki nyt käteen.

 8. Jesse;
  ”Tämä eroaa muista design-jutuista kirjoittajan iän mukaan?”
  ei, ei todellakaan. sama kuin boikotoisi juttuja vain siksi että joku ihmeen ”Jyrki” tai ”Erkki Kirjalainen” olisi ne kirjoittanut

 9. löytyi kysyiseltä sivulta: ”19. Donald Duck comics were banned from Finland because he doesn’t wear pants.”

 10. Naurettavaa itkua. Hyvin kirjoittaa ei kyllä huomaisi 14-vuotiaaksi, eikä sitä ketään aluksi huomannutkaan. Sitten valitetaan ku poika esittelee itsensä.

 11. Karmeita kommentteja. Kaikesta päätellen Hilavitkuttimen blogaajat on ikäisekseen taitavia ja aloitteellisia 14-vuotiaita ja juttujen kommentoijista puolet hiekkalaatikkoikäisiä itkupotkuraivarivaippapöksyjä, joiden sosiaaliset taidot vaativat vielä hiomista.

  Onneksi seassa oli muutamia oikein hyviäkin kommentteja – hyvin kirjoitettuja, kannustavia ja objektiivisesti kantaa ottavia.

  Hyvä Okko! Ei muuta kuin uutta juttua putkeen, siitä se lähtee rullaamaan. Kirjoittamalla oppii kirjoittamaan, ja blogaaminen on muutenkin kehittävää toimintaa. Siinä oppii taustatietojen kartoittamista, kieliä ja lähdekritiikkiä. Niillä taidoilla on käyttöä vielä tulevaisuudessasikin.

 12. Tää blogimerkintä oli aika tylsää luettavaa, muutama kielioppi virhekkin yhdyssanoissa!!! Ei lapsi työvoimaa!

 13. Eara: Ei taida olla itselläsi varaa valittaa yhdyssanavirheistä. Ellei nuo kaksi virhettä ole tahallisia.

  Mielestäni Okko kirjoittaa ikäisekseen varsin toimivaa tekstiä. Kielioppivirheitä on huomattavasti vähemmän kuin muutamissa kommenteissa täällä. Teksti tosin hieman karkailee aiheesta, mutta harjoittelemalla se varmasti paranee.

  Kuvia olisi todellakin voinut olla enemmän, koska ainakaan itse en halua selata sivustoa kauan löytääkseni hyviä kuvia. Nopealla selailulla löysin kyllä oikein mielenkiintoisen kuvan bussikuskin tekemästä virheestä: http://www.strangevehicles.com/content/item/104674.html Sivusto oli varsin mielenkiintoinen, mutta olisi siitä voinut saada enemmänkin irti. Ei kannata kuitenkaan masentua kritiikistä – suurin osa on tarkoitettu kannustavaksi.

Kommenttien lisääminen on estetty.